Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja po prostu zwariuję... taki podobny do mojego Kasanowy staruszeczka który mi tak niedawno zmarł... Czy inne psy mu nie zagrazają?

Posted

AgaG napisał(a):
ja po prostu zwariuję... taki podobny do mojego Kasanowy staruszeczka który mi tak niedawno zmarł... Czy inne psy mu nie zagrazają?

Jest tylko z jednym psem,z 8mioletnim Ogonkiem,ale planujemy jutro przeprowadzic go do boksu Tiny,100letniej staruszki.Byl juz kiedys z nia w boksie oraz z Czernikiem.Czernik zle znosil jego obecnosc i Kubuś został przeniesiony.Dzis Czernik ,po 12 latach w schronisku odszedl za TM.
Zwolniło sie miejsce w boksie dla Kubusia :-(

Posted

oktawia6 napisał(a):
:placz: :placz: :placz: :wallbash: jaka biedula! ma wątek i jest ogłaszana?

Oktawio,badzmy realistami-zanim Tince znajdziemy miejsce,to ona umrze.Zostało jej ile zycia? dwa miesiace?Moze tylko 2 dni? Ten pies
"na ludzkie" ma z 150 lat.Tydzien temu odszedl za TM Czernik,byl z nia w boksie.Od 96 roku w schronie.
Teraz Tina siedzi w boksie sama,bo zal zakłocac jej spokoj.Moze wyjsc,kiedy chce na zadaszony mały wybieg.W boksie ma sucha kołdre.
Brak jej tylko głaskania i towarzystwa.Zachodzimy z Millarca na pare minut,ale to za mało.Pani Iza spedza z nia wiecej czasu w niedziele.

Posted

Mętne oczy, siwe futro i wytarty włos.
Codzień słysze coraz ciszej, coraz mniej już czujny nos.

Czego może chcieć od życia, taki pies jak ja?
Co w schronisku za kratami przeżył 11 lat!

Nie przytuli, nie pocieszy w życiu mnie już nikt.
Gdzieś w oddali widze światło, pora mi już iść????????

A tak śniłam , tak marzyłam mieć przy sobie Cie, by mieć komu szepnąć do widzenia, gdy nadejdzie kres.......