Jagoda1 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Śledziłam wątek Kubusia, b. cieszę sie, że będzie miał dom:lol:. Quote
Anna222 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Ja tez nie moge sie doczekac wiadomosci, jak wygladaly pierwsze chwile Kubusia w nowym domu. Pieknie zorganizowaliscie te "akcje". Wiola juz nie po raz pierwszy: WYRAZY UZNANIA! Pozdrawiam Was serdecznie!:lol::user: Quote
brazowa1 Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Podziwiac to trzeba Tundre.Niesamowita osoba,promniejaca optymizmem,energia,jednoczesnie zorganizowana i wszystko majaca pod kontrola.Ciesze sie,ze moglam Ja poznac. Moje emocje zwiazne z przekazeniem Kubusia byly wielkie.Niestety,ale to chyba ostatni raz,kiedy pies jechal u mnie na kolanach-kazdy nastepny pojedzie od razu w transporterze. Sam Kubus po raz kolejny dał sie poznac jako pies-ideał.Wspaniały pasazer pociagu,gdzie oczarowal wszystkich towarzyszy drogi.I mimo,ze na samym poczatku usłyszalam:"no,ale on zawsze moze ugryzc,mimo,ze stary",to po godzinie Kubus rozwalal sie na całym siedzeniu (bo mu ustapiono),opieral glowe na kolanach obcego faceta,byl czestowany kanapkami i zbieral komplementy,ze taki madry i posłuszny.Byl najwazniejszym pasazerem przedziału :) Nie mialam z nim najmniejszych problemow.Sama przyjemnosc podrozowania z takim psem i z kazda godzina udowadnial,ze jest absolutnie wart całego przedsiewziecia,a pozbycie sie takiego psa to zbrodnia. Ale teraz wszystko co złe,juz za nim :) Anna,cala akcja to byl wysiłek,wielu,wielu osob.Po raz kolejny okazało sie ,ze na psiarzy mozna liczyc.I nigdy nie zawodza. Ciesze sie,ze zagladasz do naszych psiakow :) Quote
Eva Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Czy Kubuś zostaje w końcu w Polsce czy jedzie do Niemiec i kiedy. Czy ktoś zna nowy domek. Pytam, bo chyba czegoś nie doczytałam:oops:. Quote
brazowa1 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Eva :) Kubus wczoraj wyjechal z Polski.Ma DT u Tundry.Dwa chetne domy nie zostały zakwalifikowane do zaadoptowania Kubusia,czeka na dom dla siebie idealny.Mozecie byc pewni - jest pod doskonała opieka. Quote
Zosia4 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 To wzruszające jak opisałaś Waszą ostatnią podróż. Nie powiem - łezka mogła się w oku zakręcić. Quote
oktawia6 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 brazowa1 napisał(a): Eva :) Kubus wczoraj wyjechal z Polski.Ma DT u Tundry.Dwa chetne domy nie zostały zakwalifikowane do zaadoptowania Kubusia,czeka na dom dla siebie idealny.Mozecie byc pewni - jest pod doskonała opieka. tak Tundra jest wymagająca co do osób chcących adoptowac psa-ale to dobrze-świetnie wręcz-bo nie każdy niemiecki czy Szwajcarski "domek jest super" bo zagramaniczny-prawda Brązowa?:roll: Cieszę się, że Kubuś bezpieczny i już nie marznie:Cool!::iloveyou::happy1::klacz: Quote
Tundra Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Dojechalismy dopiero nad ranem- sniezyca, czeste stawanie,proba zlapania retrivera.. Kubus spal sobie grzecznie cala droge,a jak tylko dojechalismy to zaczal dziarsko dreptac starownina:evil_lol: i musialam wszystkim uswiadamiac, ze on jest najstarszy w naszym aucie i ze naprawde jest ze schroniska ( ta lsniaca siersci...) No a to juz sie stalo- "Wiem,ze on jutro,gdy odpocznie,zacznie tak samo chodzic za Tundra i stanie sie jej przyjacielem,i bedzie podbijał reke do glaskania i usiłował dawac buziaczki,ale poty co-no ciezko mi." Na szczescie jak tylko zaczyna byc znowu dobrze, to kontenerek zostaje wymazany z pamieci. Wymiana pogladow pomiedzy Kubusiem a moim Sunnymi odbyla sie tylko na trzech rogach kanapy i teraz jest dobrze. No a teraz idziemy na spacer. Quote
olenka_f Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Tundra kocham Cie :loveu: Kubuniu bądź szczęśliwy:loveu: Quote
tanitka Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Kubuś jest po prostu wewnętrznie młodzieniaszkiem i jest rzeczywiście bardzo pogodny i przyjacielski. Ma wielką radość życia.:lol: Quote
Jagoda1 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Te starsze psiaki odzyskują wigor w domu. Kubusiu, bądź szczęśliwy.:lol: Quote
Anna222 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Tundra, to piekne, co robisz i bardzo ladnie o tym piszesz! Nie bardzo wiem, czy dobrze zrozumialam: czy Ty mieszkasz w Niemczech? Jezeli tak, to czy moglabym wiedziec, w jakim miescie? Dobrze, ze sprawdzasz tak dokladnie przyszlych wlascicieli - Kubus nie powinien juz nigdy przezywac tego jeszcze raz - bezmyslnosc i okrucienstwo jego bylej wlascicielki to po prostu przestepstwo. Szkoda, ze nie ma na to zadnych kar! Powodzenia i pozdrowienia! P.S. Gdzie jest juz taka zima? U nas w Hamburgu wprawdzie chlodno ale na szczescie nie ma jeszcze zadnego sniegu. Quote
Tundra Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Mieszkam kolo Düsseldorfu. a tu nasz adres www.tsv-neuss.de Quote
quasimodo Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Strasznie się cieszymy, że Kubusiowi tak się udało!!! A przy okazji, jakbys mogła Tundra, wymiziaj też od nas Czarusia (ciagle zapominamy jak on teraz ma na imie - czy on został u tej pani co ma rottweilerke?). Quote
Tundra Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Max ma pania na swoja wylaczna " wlasnosc", jest, ze tak powiem, jedynakien. ale obie panie sie znaja i podtrzymuja sympytyczne kontakty- laczy je w koncu Max Quote
quasimodo Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Tundra napisał(a):Max ma pania na swoja wylaczna " wlasnosc", jest, ze tak powiem, jedynakien. ale obie panie sie znaja i podtrzymuja sympytyczne kontakty- laczy je w koncu Max No to super! Pozdrawiamy! Quote
Eva Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Dzięki Dziewczynki za odpowiedź. Nie miałam dostępu do Dogo przez dwa dni i teraz dopiero przeczytałam. Cieszę się, że Kubuś szczęśliwie dotarł na miejsce i że będzie miał dobry domek. Uważajcie tylko na Szwajcarię, bo kilka dni temu był komunikat w tv, że Szwajcarzy ukradli ponad 500 kotów z rejonu przygranicznego Francji na skóry :-(. Podobno to cywilizowana Europa......:shake:. Quote
brazowa1 Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Ostatni spacer Kubusia w schronie.Juz wiedzial,ze jedzie. DT jest Kubusiem zachwycony,same dobre rzeczy o nim mowi. Ale trudno,zeby bylo inaczej:) Quote
Eva Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 On ma takie mądre i pełne nadziei i wiary w człowieka oczy. Choć tyle przeszedł, a człowiek tak Go zawiódł..... Quote
brazowa1 Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Eva,ja ngdy nie zrozumiem,jak mozna bylo pozbyc sie Kubusia.Po 13 latach.Kiedy zna ludzi na wylot i czyta ich zyczenia. Quote
Eva Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Tak, to prawda. Ja w lipcu ub. roku pożegnałam mojego :loveu: Toffiego. Miał 16 lat. Był głuchy i coraz gorzej się poruszał, ale instynktownie wiedział o co mi chodzi. Nauczył się znaków, które Mu dawałam i już wszystko wiedział. Rozstanie było straszne dla nas obojga......:-(:-(:-(. I nie wyobrażam sobie jak można kogoś tak wiernego oddać, jak stary, niepotrzebny sprzęt..... To nie byli ludzie, to potwory:angryy:. Quote
akucha Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Tak, częśc ludzi to POTWORY. Nigdy ich nie zromumiemy... A Kubuś to sama słodycz :loveu: Nic tylko kochać!!! Tundro, wielkie podziękowania za kolejnego sopociaka :calus::Rose: Dzięki Tobie spadają nam z serc kamienie i znowu chce się pomagać. Te najtrudniejsze adopcje są najpiekniejsze, bo utwierdzają w przekonaniu, że zawsze WARTO!!! Cioteczki, czy tylko mi się tak wydaje, czy Kubuś ma takie wielkie, piękne ślepka?! Quote
Eva Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 akucha napisał(a):Tak, częśc ludzi to POTWORY. Nigdy ich nie zromumiemy... A Kubuś to sama słodycz :loveu: Nic tylko kochać!!! Cioteczki, czy tylko mi się tak wydaje, czy Kubuś ma takie wielkie, piękne ślepka?! Też uważam , że te oczy są wielkie, mądre i piękne.... Quote
Recommended Posts