brazowa1 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Ponad miesiac temu grzeczny,przerazony psi staruszek został odprowadzony przez dwoch ludzi -na "hotel",poniewaz wlascicielka idzie do szpitala."Hotelowanie" psa w warunkach schroniskowych to barbarzynstwo,ale rozumiem,ze nieswiadomosc i brak funduszy zmuszaja ludzi do takiego potraktowania swojego przyjaciela.Tylko,ze Kubus z tego "hotelu" do domu juz nie wroci.Jego pani juz go nie chce.Piesek ma 13 lat i za 13 lat wiernej słuzby, na sama starosc,wyladowal w schronisku. Tak wyglada człowieczenstwo? Piesek nigdy nie mial zapewnionej własciwej opieki weterynaryjnej-ma przeogromny,potworny kamien na zebach i narosl koło ucha. A charakter? Nic złego nie mozna o Kubusiu powiedziec.Jest słodki,posłuszny,wesoły,dogaduje sie z innymi psami,czysciutki,wita kazdego,kto okaze mu zainteresowanie.Starsze pieski juz tak maja-po wielu latach zycia wsrod ludzi nauczyły sie odczytywac ludzkie intencje i sa najmilszymi towarzyszami. Kubus czeka.Gdyby jego pani,zgodnie z obietnica,pojawila sie-bylby najszczesliwszy na swiecie. Jak wytłumaczyc naiwnemu Kubusiowi,ze zostal zdradzony przez najwazniejsza dla niego osobe i juz nie musi czekac,bo nikt po niego nie przyjdzie? Niech wezmie przyklad z Czernika ( w schronisku od 12 lat) i strenkiej Tiny (od 11 lat),z ktorymi siedzi teraz w boksie.One nie czekaja juz na nic. Gdzies w sercu,głeboko schowana mam nadzieje,ze jednak Kubus znajdzie dom i ludzi,ktorzy nie zdradzaja.Czekamy na cud. : Quote
Kasia25 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Gdy na niego cmokałam, piesek podszedł do krat i nieśmiało machnął ogonkem, tak bardzo liczy na powrót do domu:placz: Quote
olenka_f Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Kubuś biedak czeka na swoją panią czy on kogoś innego zaakceptuje? Quote
Hala Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 jeszcze jedno zdanie o piesku i będę płakała... ;( Quote
Celina12 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Boże....dlaczego są tacy..ludzie??? czy nie ludzie?:-(:-( Patrzę na moje jamniki...Atos-zdradzony, Hektor-zdradzony, Dumcia zdradzona ..no i jeszcze Dżekuś [*]-grzeczne i slodkie pieski....mają dom i wielką miłość...miejmy nadzieję ,że i Kubuś znajdzie DIOM-wszak młodszy jest od moich Staruszków....i od wielu innych , które znalzały tych swoich LUDZI. Quote
brazowa1 Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 olenka_f napisał(a):Kubuś biedak czeka na swoją panią czy on kogoś innego zaakceptuje? To otwarty na ludzi piesek-tuli sie do kazdego,kto okaze mu zainteresowanie,patrzy tymi swoimi czarnymi oczami-paciorkami.Pytanie,jak długo bedzie taki otwarty i ufny. Quote
Kasia25 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
akucha Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Wczoraj go wystawiłam. On taki piękny jest, zupełnie nie wygląda na staruszka :-( Quote
olenka_f Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=227688062 Quote
Kasia25 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Jest przesłodki, głosik zachrypnięty ma, pewnie o d tego wołania z rozpaczy.......... Quote
Kasia25 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Fotka z dziś , pstryknęło moje 4 letnie dziecie i nawet nie wiedziałam, że mam takową, zobaczcie jaki milutki! Quote
brazowa1 Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Kubus został zabrany z boksu staruszkow.On tam sie czuł dobrze,natomiast Czernik bardzo zle znosił jego obecnosc.Bał sie Kubusia. Quote
olenka_f Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Hala napisał(a):jakoś dziwnie ujął mnie za serce.... Hala :mad: Ty masz w domu alergika :mad: Quote
kaerjot Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Czasami kamienne serca starych ludzi przerażają mnie. Quote
akucha Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Tak, a powinni raczej współodczuwać, przecież te wspólne lata powinny coś znaczyć... Kubuś prosi o nowy dom!!! Quote
brazowa1 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Piekny siedzi znowu sam,patrzy tymi czarnymi oczkami zza kraty i cholernie sie stara zgrywac gieroja.Ze niby wszystko OK,wszystko gra,ja jestem miły i grzeczny,nie wyję,nie szczekam tylko tu podjedz i sie mna zajmij. Wyjatkowo pogodny i dobry,łagodny pies.Wiecie,zeby chociaz był agresywny do innych psow,ale on i to nie.Kubusiowi NIC nie mozna zarzucic.Mial potwornego pecha,bo gdyby jego pani oddala go 6 lat temu do schroniska,znalezlibysmy mu dom.Z takim charakterem i uroda,nie byłby to problem.Najbardziej nie moge przezyc tego,ze ktos po 13 latach moze oddac swojego psa do schroniska.Nie miesci mi sie w głowie. Na razie musi sie nauczyc,ze koniec z regularnymi spacerkami :( teraz jest sikanie i kupkanie na betonie,szybko,szybko,bo inne pieski czekaja :( Quote
olenka_f Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 biedaku niech cie ktoś wypatrzy, z gdańskiego schromu 2 dni temu poszedł do domku 15letni chłopak, był tam po śmierci właściciela aż do Warszawy pojechał Quote
Recommended Posts