Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponad miesiac temu grzeczny,przerazony psi staruszek został odprowadzony przez dwoch ludzi -na "hotel",poniewaz wlascicielka idzie do szpitala."Hotelowanie" psa w warunkach schroniskowych to barbarzynstwo,ale rozumiem,ze nieswiadomosc i brak funduszy zmuszaja ludzi do takiego potraktowania swojego przyjaciela.Tylko,ze Kubus z tego "hotelu" do domu juz nie wroci.Jego pani juz go nie chce.Piesek ma 13 lat i za 13 lat wiernej słuzby, na sama starosc,wyladowal w schronisku.
Tak wyglada człowieczenstwo?
Piesek nigdy nie mial zapewnionej własciwej opieki weterynaryjnej-ma przeogromny,potworny kamien na zebach i narosl koło ucha.
A charakter? Nic złego nie mozna o Kubusiu powiedziec.Jest słodki,posłuszny,wesoły,dogaduje sie z innymi psami,czysciutki,wita kazdego,kto okaze mu zainteresowanie.Starsze pieski juz tak maja-po wielu latach zycia wsrod ludzi nauczyły sie odczytywac ludzkie intencje i
sa najmilszymi towarzyszami.

Kubus czeka.Gdyby jego pani,zgodnie z obietnica,pojawila sie-bylby najszczesliwszy na swiecie.
Jak wytłumaczyc naiwnemu Kubusiowi,ze zostal zdradzony przez najwazniejsza dla niego osobe i juz nie musi czekac,bo nikt po niego nie przyjdzie? Niech wezmie przyklad z Czernika
( w schronisku od 12 lat) i strenkiej Tiny (od 11 lat),z ktorymi siedzi teraz w boksie.One nie czekaja juz na nic.

Gdzies w sercu,głeboko schowana mam nadzieje,ze jednak Kubus znajdzie dom i ludzi,ktorzy nie zdradzaja.Czekamy na cud.

:

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże....dlaczego są tacy..ludzie??? czy nie ludzie?:-(:-(

Patrzę na moje jamniki...Atos-zdradzony, Hektor-zdradzony, Dumcia zdradzona ..no i jeszcze Dżekuś
[*]-grzeczne i slodkie pieski....mają dom i wielką miłość...miejmy nadzieję ,że i Kubuś znajdzie DIOM-wszak młodszy jest od moich Staruszków....i od wielu innych , które znalzały tych swoich LUDZI.

Posted

olenka_f napisał(a):
Kubuś biedak czeka na swoją panią czy on kogoś innego zaakceptuje?

To otwarty na ludzi piesek-tuli sie do kazdego,kto okaze mu zainteresowanie,patrzy tymi swoimi czarnymi oczami-paciorkami.Pytanie,jak długo bedzie taki otwarty i ufny.

Posted

Piekny siedzi znowu sam,patrzy tymi czarnymi oczkami zza kraty i cholernie sie stara zgrywac gieroja.Ze niby wszystko OK,wszystko gra,ja jestem miły i grzeczny,nie wyję,nie szczekam tylko tu podjedz i sie mna zajmij.
Wyjatkowo pogodny i dobry,łagodny pies.Wiecie,zeby chociaz był agresywny do innych psow,ale on i to nie.Kubusiowi NIC nie mozna zarzucic.Mial potwornego pecha,bo gdyby jego pani oddala go 6 lat temu do schroniska,znalezlibysmy mu dom.Z takim charakterem i uroda,nie byłby to problem.Najbardziej nie moge przezyc tego,ze ktos po 13 latach moze oddac swojego psa do schroniska.Nie miesci mi sie w głowie.
Na razie musi sie nauczyc,ze koniec z regularnymi spacerkami :( teraz jest sikanie i kupkanie na betonie,szybko,szybko,bo inne pieski czekaja :(