NightQueen Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 KaRa_ napisał(a):Po przeczytaniu całego tematu oczywiście jestem za wypowiedziami Sainta, Mysi i Rose ;) Rozumek musi być ;) to widocznie źle przeczytałaś rozmowy, bo nie pisaliśmy o rozumie a o malowaniu się, solarkach itp. Quote
Mysia_ Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 rose napisał(a):Gosiu jak ładnie:loveu: Już za 3 dni zobaczę na żywo tą Twoją mordeczkę:evil_lol: szykuj wino:diabloti: mam sprawny korkociąg:evil_lol::evil_lol: dziękować :lol::diabloti: Wino będzie :cool3: oby nie takie z plastikowym korkiem :lol: Quote
KaRa_ Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 smallpati napisał(a):to widocznie źle przeczytałaś rozmowy, bo nie pisaliśmy o rozumie a o malowaniu się, solarkach itp. Bo padnę ;) Chodziło mi o rozumek w formie umiaru, by umieć coś kontrolować np. z solarium bo jak każdy z nas wie gdy za dużo to niezdrowo;) Quote
Koma Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 betty, włoski same się tak falują czy im w tym pomagasz? ;) Mysia, masz śliczne oczy :loveu: ja :eviltong: Quote
betty_labrador Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 o wow Marzenko, jaki makijaż :D swietnie. Wszyscy goście odwiedzający moj pokoj podziwiaja Twoj rysunek Tosci powieszony na tablicy przed komputerem :loveu: poprostu sie zachwycaja :) niestety moje włosy sa proste jak drut...musze im pomagac ;) Quote
Koma Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 betty_labrador napisał(a):o wow Marzenko, jaki makijaż :D swietnie. Wszyscy goście odwiedzający moj pokoj podziwiaja Twoj rysunek Tosci powieszony na tablicy przed komputerem :loveu: poprostu sie zachwycaja :) niestety moje włosy sa proste jak drut...musze im pomagac ;) Nie znowu taki mocny, kontrast go wyostrzył :eviltong: Co do rysunku- cieszę się bardzo :loveu: I nie mów, że niestety ;) Quote
Bewarka Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Jej, ale wy jesteście ładne! :loveu: :mdleje: :placz: Quote
BlackSheWolf Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Saint napisał(a):Techno to nie muzyka i od tego należy zacząć. Z rapem jest już nieco inaczej - ale tu należy odróżnić rap od tzw. 'hip-hopolo'.. muzyką jest Grammatik, Paktofonika, Eldoka, 2cztery7 - to jest muzyka. a te wszystkie jeden osiem L, czy inny mezo to tak samo jak techno - kicz dla pospolitego ruszenia. Matusz - posłuchaj 2cztery7 w szczególności tego, jakie Mes wyciąga dźwięki - zmienisz zdanie ;) ominął mnie fajny temat o muzyce .. a buuu :placz: no więc ja też słucham wyłącznie psychorapu ;) posiada dosadne teksty i daje wiele do myślenia ;) ja bym jeszcze dodała Eldo, o.s.t.r., małolat, Kaliber no i oczywiscie, że jeden z ważniejszych 3xklan :) Quote
Saint Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='BlackSheWolf']słucham wyłącznie psychorapu ;) ja bym jeszcze dodała Eldo, o.s.t.r., małolat, Kaliber no i oczywiscie, że jeden z ważniejszych 3xklan :) żartujesz? Leszek, Adam i małolat (na jego temat się nie wypowiadam bo nie ma o czym, a raczej o kim dyskutować) raz, że wrzuceni do jednego worka, dwa że wg. Ciebie tworzą psychorap? zresztą. psychorap to termin stworzony przez Magika i zasadniczo na określenie twórczości ówczesnego Kalibra. 'psychodela psychodeliczny styl pierwsze dziecko psychorapu' Pozdrawiam Quote
Saint Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Zacznijmy może od definicji, bo chyba tutaj rozmijają Nam się drogi. Czym wg. Ciebie jest psychorap? Quote
Rinuś Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Matusz']Kasiu, Te czerwone oczy...:diabloti: kurwiki:evil_lol::evil_lol: Quote
BlackSheWolf Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 wiem, ze on stworzyl. ale tez 3xklan - Dom pelen drzwi jednak teraz nie ma już prawdziwego psychorapu... powstają pojedyncze piosenki w jego typie ;) np. ostr-problemy ostr- samotnosc ostr-bol doswiadczen posiada wedlug mnie naprawde dosadne teksty :) małolat... hm... np. ponad wszystko no a co do Eldo. To nawet nie ma co mówić, że nie tworzy psycho. wystarczy przesłuchać np.spacer ; chodz ze mna ; deszcz ; rytmy zwątpienia :)) Quote
NightQueen Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 (edited) Rinuś kiedy dostanę prezent :mad: od św. Mikusia ? wiem dziwnie wyszłam, ale tak to już na zjazdach bywa :evil_lol: Edited November 2, 2013 by NightQueen Quote
Saint Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Psychorap to taka psychodeliczna, cięższa i bardziej teatralna forma hip hopu. W Polsce powstały 2 płyty w tym stylu: 1. Kaliber 44 - Księga tajemnicza. Prolog. 2. 3xKlan - Dom pełen drzwi. Następnie, już w płycie 'W 63 minutu dookoła świata' Kaliber zerwał z psychorapem i nigdy do niego nie wrócił. Tak jak i nie powstała już więcej w Polsce żadna płyta w stylu 'Hardcore Psycho Rap' W żadnym wypadku Eldo, czy Ostry nie tworzą psychorapu. Masz pewnie na myśli psychorap jako rap 'z przesłaniem', a to nie to samo, co psychorap. Aczkolwiek, jeśli chodzi o 'rap z przesłaniem' to niewątpliwie wymienić tu należy: 1. Eldoke (mmm.. mistrz.. mam wszystkie jego płyty słuchane setki razy, łącznie z Truschool'em - demówką dość trudno dostępną, także akurat Leszka polecać mi nie musisz ;)) 2. Ostrego 3. Grammatika 4. Paktofonike, oraz wszelkie koperacje typu PFK Company, Pijani Powietrzem. Eksperyment psycho itd. 5. Sokoła z WWo 6. Wzgórze Ya-Pa 3 7. świetnie brzmiące dawne SLU 8. Kanał audytywny 9. Mor W.A 10. Pezet 11. 3h - choćby ich legendarny album "Nastukafszy" 12. KASTA 13. Killaz Group to taka bardzo szybko wystukana trzynastka.. co do Małolata.. Pezet ratuje mu tyłek w większości kawałków, a sam Małolat nagrywając z Ajronem tylko wstyd sobie robi ;) nie płakałbym, gdyby przestał nagrywać - może tak to skomentuje ;) Pozdrawiam Quote
NightQueen Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Rinuś']hahaha nie doataniesz,grzeczne dziewczynki nie dostaja prezentów :evil_lol: a ja znowu nie wiedziałam kto to patrycja sanak i weszlam na nk zobaczylam fote i wyszlam :eviltong: to tym bardziej powinnam dostać prezent :diabloti: (tylko nie chce tego twojego zużytego wibro przyjaciela :eviltong:) Ja przeważnie wchodzę na ciebie i wychodzę :eviltong: Quote
Rinuś Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 hahaha nie doataniesz,grzeczne dziewczynki nie dostaja prezentów :evil_lol: a ja znowu nie wiedziałam kto to patrycja sanak i weszlam na nk zobaczylam fote i wyszlam :eviltong: Quote
Rybc!a Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Ja ta z lewej . :) Szczęśliwego Nowego Rokuu . :) Jak samopoczucie po sylwestrze ? Quote
Mysia_ Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Koma']Mysia, masz śliczne oczy :loveu: a dziękuję :cool3::loveu: Rybc!a, wszyscy jeszcze odsypiają :lol: Quote
świder Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Asiunia super fotki ( jak zwykle :) ) - i jaka imprezka :D Quote
betty_labrador Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 dlaczego KAZDY ma kogos? :roll: albo za chwile bedzie mial? Quote
Recommended Posts