Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KaRa_ napisał(a):
Po przeczytaniu całego tematu oczywiście jestem za wypowiedziami Sainta, Mysi i Rose ;) Rozumek musi być ;)

to widocznie źle przeczytałaś rozmowy, bo nie pisaliśmy o rozumie a o malowaniu się, solarkach itp.

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rose napisał(a):
Gosiu jak ładnie:loveu:
Już za 3 dni zobaczę na żywo tą Twoją mordeczkę:evil_lol: szykuj wino:diabloti: mam sprawny korkociąg:evil_lol::evil_lol:

dziękować :lol::diabloti:
Wino będzie :cool3: oby nie takie z plastikowym korkiem :lol:

Posted

smallpati napisał(a):
to widocznie źle przeczytałaś rozmowy, bo nie pisaliśmy o rozumie a o malowaniu się, solarkach itp.

Bo padnę ;) Chodziło mi o rozumek w formie umiaru, by umieć coś kontrolować np. z solarium bo jak każdy z nas wie gdy za dużo to niezdrowo;)

Posted

o wow Marzenko, jaki makijaż :D swietnie. Wszyscy goście odwiedzający moj pokoj podziwiaja Twoj rysunek Tosci powieszony na tablicy przed komputerem :loveu: poprostu sie zachwycaja :)

niestety moje włosy sa proste jak drut...musze im pomagac ;)

Posted

betty_labrador napisał(a):
o wow Marzenko, jaki makijaż :D swietnie. Wszyscy goście odwiedzający moj pokoj podziwiaja Twoj rysunek Tosci powieszony na tablicy przed komputerem :loveu: poprostu sie zachwycaja :)

niestety moje włosy sa proste jak drut...musze im pomagac ;)

Nie znowu taki mocny, kontrast go wyostrzył :eviltong:
Co do rysunku- cieszę się bardzo :loveu:

I nie mów, że niestety ;)

Posted

Saint napisał(a):
Techno to nie muzyka i od tego należy zacząć.

Z rapem jest już nieco inaczej - ale tu należy odróżnić rap od tzw. 'hip-hopolo'..
muzyką jest Grammatik, Paktofonika, Eldoka, 2cztery7 - to jest muzyka.
a te wszystkie jeden osiem L, czy inny mezo to tak samo jak techno - kicz dla pospolitego ruszenia.

Matusz - posłuchaj 2cztery7 w szczególności tego, jakie Mes wyciąga dźwięki - zmienisz zdanie ;)

ominął mnie fajny temat o muzyce .. a buuu :placz:

no więc ja też słucham wyłącznie psychorapu ;) posiada dosadne teksty i daje wiele do myślenia ;)
ja bym jeszcze dodała Eldo, o.s.t.r., małolat, Kaliber no i oczywiscie, że jeden z ważniejszych 3xklan :)

Posted

[quote name='BlackSheWolf']słucham wyłącznie psychorapu ;)
ja bym jeszcze dodała Eldo, o.s.t.r., małolat, Kaliber no i oczywiscie, że jeden z ważniejszych 3xklan :)

żartujesz?
Leszek, Adam i małolat (na jego temat się nie wypowiadam bo nie ma o czym, a raczej o kim dyskutować) raz, że wrzuceni do jednego worka, dwa że wg. Ciebie tworzą psychorap?
zresztą.
psychorap to termin stworzony przez Magika i zasadniczo na określenie twórczości ówczesnego Kalibra.

'psychodela
psychodeliczny styl
pierwsze dziecko psychorapu'

Pozdrawiam

Posted

wiem, ze on stworzyl.
ale tez 3xklan - Dom pelen drzwi

jednak teraz nie ma już prawdziwego psychorapu... powstają pojedyncze piosenki w jego typie ;)
np.
ostr-problemy
ostr- samotnosc
ostr-bol doswiadczen
posiada wedlug mnie naprawde dosadne teksty :)
małolat... hm... np. ponad wszystko

no a co do Eldo. To nawet nie ma co mówić, że nie tworzy psycho. wystarczy przesłuchać np.spacer ; chodz ze mna ; deszcz ; rytmy zwątpienia

:))

Posted

Psychorap to taka psychodeliczna, cięższa i bardziej teatralna forma hip hopu.
W Polsce powstały 2 płyty w tym stylu:
1. Kaliber 44 - Księga tajemnicza. Prolog.
2. 3xKlan - Dom pełen drzwi.

Następnie, już w płycie 'W 63 minutu dookoła świata' Kaliber zerwał z psychorapem i nigdy do niego nie wrócił.
Tak jak i nie powstała już więcej w Polsce żadna płyta w stylu 'Hardcore Psycho Rap'

W żadnym wypadku Eldo, czy Ostry nie tworzą psychorapu.
Masz pewnie na myśli psychorap jako rap 'z przesłaniem', a to nie to samo, co psychorap.

Aczkolwiek, jeśli chodzi o 'rap z przesłaniem' to niewątpliwie wymienić tu należy:
1. Eldoke (mmm.. mistrz.. mam wszystkie jego płyty słuchane setki razy, łącznie z Truschool'em - demówką dość trudno dostępną, także akurat Leszka polecać mi nie musisz ;))
2. Ostrego
3. Grammatika
4. Paktofonike, oraz wszelkie koperacje typu PFK Company, Pijani Powietrzem. Eksperyment psycho itd.
5. Sokoła z WWo
6. Wzgórze Ya-Pa 3
7. świetnie brzmiące dawne SLU
8. Kanał audytywny
9. Mor W.A
10. Pezet
11. 3h - choćby ich legendarny album "Nastukafszy"
12. KASTA
13. Killaz Group

to taka bardzo szybko wystukana trzynastka..

co do Małolata..
Pezet ratuje mu tyłek w większości kawałków, a sam Małolat nagrywając z Ajronem tylko wstyd sobie robi ;)
nie płakałbym, gdyby przestał nagrywać - może tak to skomentuje ;)

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Rinuś']hahaha nie doataniesz,grzeczne dziewczynki nie dostaja prezentów :evil_lol:
a ja znowu nie wiedziałam kto to patrycja sanak i weszlam na nk zobaczylam fote i wyszlam :eviltong:

to tym bardziej powinnam dostać prezent :diabloti: (tylko nie chce tego twojego zużytego wibro przyjaciela :eviltong:)
Ja przeważnie wchodzę na ciebie i wychodzę :eviltong:

Posted

hahaha nie doataniesz,grzeczne dziewczynki nie dostaja prezentów :evil_lol:
a ja znowu nie wiedziałam kto to patrycja sanak i weszlam na nk zobaczylam fote i wyszlam :eviltong: