Asia & Ginger Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Saint napisał(a):Asiu - bo muzyka musi mieć 'to coś'.. synkopa musi brzmieć gładko a nie jakby ktoś trabanta odpalał.. tu musi bić takt który coś w sobie niesie.. tu mają być słowa które coś przekazują.. wszystko ma się złożyć i zbiec w pięknym i czystym kontrapunkcie.. o muzyce mogę długo, trafiłaś na fanatyka ;) a techno? umca srumca łubu dubu.. przesłuchałem dziesiątki jak nie setki utworów przeróżnych DJ'ów i z różnych gatunków (od hausu, poprzez drum'n'base, na hardcore techno skończywszy) zanim wyrobiłem sobie taką a nie inną opinię i to jest tragedia.. po prostu tragedia.. może gdy ktoś włącza płyte po to, żeby sobie w tle leciała, albo po to, żeby pokiwać głową - ok, do zespołu pieśni i tańca mazowsze też można.. ale ta muzyka nie ma duszy, nic z niej się nie wynosi - jest pusta estetycznie. Pozdrawiam Może i nie ma żadnego głębszego przekazu, ale nie ma też takiego celu. To muzyka rozrywkowa, taneczna. Nie mamy przy niej zastanawiać się nad sensem życia, a dobrze się bawić. I swoje zadanie spełnia. ;) Quote
Mysia_ Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 ale się rozgadaliśmy :lol: Nawet 1000 stronka stukła :lol: Ja techno nie słucham, ale to kwestia gustu, więc dyskutowac nie zamierzam :evil_lol: i może lepiej jak się ugryze w język :diabloti: Przy techno mogę się bawić, ale po conajmniej trzech piwach :lol: Aniu, bardzo ładna foteczka :cool3: Quote
NightQueen Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 dobije was sobą :evil_lol: dziwnie wyszłam, nie mam uniformu na sobie tylko czarną tunikę której w ogóle nie widać :evil_lol: Quote
diabelkowa Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Ania fajna fotka nawet usmiech inny :) wracajac do tematu facetow dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie, zebym mogla czuc sie przy nim kobieta a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami... Quote
Mysia_ Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 diabelkowa napisał(a):a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami... haha :lol: dobre :lol: Quote
NightQueen Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 diabelkowa ty już lepiej nie wracaj do tematu bo ta rozmowa się nie skończy nigdy, a wszystkich w niej uczestniczących (w tym mnie :evil_lol:) zbanują :eviltong: Quote
rose Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='diabelkowa']Ania fajna fotka nawet usmiech inny :) dziękuję;) mam się z czego cieszyć to i uśmiech inny:eviltong: Aniu, bardzo ładna foteczka :cool3: dziekuję:) Quote
Mysia_ Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='smallpati']diabelkowa ty już lepiej nie wracaj do tematu bo ta rozmowa się nie skończy nigdy, a wszystkich w niej uczestniczących (w tym mnie :evil_lol:) zbanują :eviltong: ojjj small... a ta adrenalina :cool3: zbanują czy nie zbanują, życie na krawędzi :diabloti::lol: ile prezentw pod chooinką masz :evil_lol: Quote
rose Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='diabelkowa'] wracajac do tematu facetow dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie, zebym mogla czuc sie przy nim kobieta a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami... kogoś mi to przypomina.. choć nie, nie, bo tylko jedna rzecz pasuje:evil_lol::evil_lol: Quote
NightQueen Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Mysia_ napisał(a):ojjj small... a ta adrenalina :cool3: zbanują czy nie zbanują, życie na krawędzi :diabloti::lol: ile prezentw pod chooinką masz :evil_lol: ja mam za dużo adrenaliny w życiu :evil_lol: połowy prezentów na zdjęciu nie widać, ale to standard taka ilość (jest nas 4 i każdy sobie coś kupuje więc sie nazbiera zawsze) Quote
diabelkowa Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 rose napisał(a):kogoś mi to przypomina.. choć nie, nie, bo tylko jedna rzecz pasuje:evil_lol::evil_lol: bo poskladac to wszystko do kupy to ciezko dlatego jestem sama :evil_lol::evil_lol: Quote
rose Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 diabelkowa napisał(a):bo poskladac to wszystko do kupy to ciezko dlatego jestem sama :evil_lol::evil_lol: ja sobie znalazłam takiego co ma wszystko co chciałam:evil_lol: i jestem szczęśśśśśliwa:multi::multi::multi::evil_lol::evil_lol: żałuję, że wcześniej się cos nie skończyło, byłabym szczęśliwa już od dawna:eviltong: Quote
diabelkowa Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 to nic tylko gratulowac i zyczyc by to szczescie trwalo jak najdluzej Quote
olekg89 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Diabeł twój ideał faceta jest przeciwieństwem Kuby:lol: Matusz-a czego ty robaczku słuchasz?Rubika?Bajmu?A już wiem ICH TROJE. Ja słucham wszystkiego od metalu po pop przez hh ,techno i wszystko inne:) Piosenka musi mi wpaść w ucho żeby mi się spodobała.Chociaż głównie wpadają mi w ucho HH kawałki. Quote
diabelkowa Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Olek masz racje ;):evil_lol::evil_lol: Quote
olekg89 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 " kk... wódka się kończy ,a sklep za 4min zamykają ..." (kali biegnie do sklepu):evil_lol: kupił wóde i nawet łyka nie dostał:lol::lol::lol::lol: Quote
basia bonnie Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 diabelkowa napisał(a):Olek masz racje ;):evil_lol::evil_lol: Diabełkowa, ja już Ci to tłumaczyłam na zlocie!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: olekg89 napisał(a):" kk... wódka się kończy ,a sklep za 4min zamykają ..." (kali biegnie do sklepu):evil_lol: kupił wóde i nawet łyka nie dostał:lol::lol::lol::lol: ci..ciota z niego!:diabloti: ale się tu off zrobił :evil_lol: Quote
Rinuś Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='Saint']Asiu - bo muzyka musi mieć 'to coś'.. synkopa musi brzmieć gładko a nie jakby ktoś trabanta odpalał.. tu musi bić takt który coś w sobie niesie.. tu mają być słowa które coś przekazują.. wszystko ma się złożyć i zbiec w pięknym i czystym kontrapunkcie.. o muzyce mogę długo, trafiłaś na fanatyka ;) a techno? umca srumca łubu dubu.. przesłuchałem dziesiątki jak nie setki utworów przeróżnych DJ'ów i z różnych gatunków (od hausu, poprzez drum'n'base, na hardcore techno skończywszy) zanim wyrobiłem sobie taką a nie inną opinię i to jest tragedia.. po prostu tragedia.. może gdy ktoś włącza płyte po to, żeby sobie w tle leciała, albo po to, żeby pokiwać głową - ok, do zespołu pieśni i tańca mazowsze też można.. ale ta muzyka nie ma duszy, nic z niej się nie wynosi - jest pusta estetycznie. Pozdrawiam Widzę znawca od wszystkiego....siedzisz w domu i z nudów słuchasz muzyki (setki utworów) typu muzyki, której nie znosisz i nie uznajesz ją w ogóle za muzykę?po to tylko żeby móc wypowiedzieć się na ten temat na dogo? Ambitne?ja jak np nie lubię disco- polo to nie słucham setki utworów tej muzyki... A jeśli ktoś potrafi dostrzec w muzyce trance jakieś przesłanie tzn że ją rozumie....tak jak tancerz wyraża siebie przez taniec tak dj wyraża siebie przez tworzoną muzykę... Quote
Paulina87 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 diabelkowa napisał(a):dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie... A to opis mojego TZ-ta :loveu: Quote
Saint Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 [quote name='Rinuś']Widzę znawca od wszystkiego....siedzisz w domu i z nudów słuchasz muzyki (setki utworów) typu muzyki, której nie znosisz i nie uznajesz ją w ogóle za muzykę?po to tylko żeby móc wypowiedzieć się na ten temat na dogo? Ambitne?ja jak np nie lubię disco- polo to nie słucham setki utworów tej muzyki... A jeśli ktoś potrafi dostrzec w muzyce trance jakieś przesłanie tzn że ją rozumie....tak jak tancerz wyraża siebie przez taniec tak dj wyraża siebie przez tworzoną muzykę... bo w przeciwieństwie do niektórych, zanim się wypowiem na dany temat sam go sprawdzam i dochodzę do własnych wniosków i własnego zdania :p jakbym ocenił techno po przesłuchaniu jednego utworu - byłbym idiotą, który wypowiada się w temacie o którym nie ma pojęcia :p ambitnie? nie wiem, mnóstwo czytam i godzinami słucham muzyki. czy to ambitne - sama oceń. na pewno ambitniejsze niż malowanie paznokci. nie, dogo nie jest jedynym miejscem, gdzie rozmawiam o muzyce, fotografii etc. - na szczęście mam znajomych, którzy nie są technomułami jak to Mysia mówi, więc i na żywo można z nimi podyskutować. ah.. i wybacz, że nie odnajduję tego głębokiego przekazu, tej metafizyki, tego przesłania jakie niesie ze sobą trance. widać to co Ty nazywasz w tym wypadku muzyką nie jest dostępne dla zwykłych śmiertelników, a ja nie potrafię wspiąć się na wyżyny swego umysłu, by mentalnie sprostać temu zadaniu. no to wesołych świąt :loveu: Quote
Saint Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 olekg89 napisał(a):Diabeł twój ideał faceta jest przeciwieństwem Kuby:lol: że moim przeciwieństwem? :eviltong: Quote
Okamia Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 diabelkowa napisał(a):Ania fajna fotka nawet usmiech inny :) wracajac do tematu facetow dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie, zebym mogla czuc sie przy nim kobieta a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami... rawie jak Kali :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Saint napisał(a):że moim przeciwieństwem? :eviltong: Nie... chodziło o Kaliego:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
KaRa_ Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Po przeczytaniu całego tematu oczywiście jestem za wypowiedziami Sainta, Mysi i Rose ;) Rozumek musi być ;) Quote
Mysia_ Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 ...dali mi dzisiaj wolne w pracy to z nudów fotki robiłam :diabloti::lol: dobrze, że już jutro do pracy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: i u babci ;) Quote
rose Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Gosiu jak ładnie:loveu: Już za 3 dni zobaczę na żywo tą Twoją mordeczkę:evil_lol: szykuj wino:diabloti: mam sprawny korkociąg:evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts