Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saint napisał(a):
Asiu - bo muzyka musi mieć 'to coś'.. synkopa musi brzmieć gładko a nie jakby ktoś trabanta odpalał.. tu musi bić takt który coś w sobie niesie.. tu mają być słowa które coś przekazują.. wszystko ma się złożyć i zbiec w pięknym i czystym kontrapunkcie..
o muzyce mogę długo, trafiłaś na fanatyka ;)

a techno?
umca srumca łubu dubu..
przesłuchałem dziesiątki jak nie setki utworów przeróżnych DJ'ów i z różnych gatunków (od hausu, poprzez drum'n'base, na hardcore techno skończywszy) zanim wyrobiłem sobie taką a nie inną opinię i to jest tragedia..
po prostu tragedia..
może gdy ktoś włącza płyte po to, żeby sobie w tle leciała, albo po to, żeby pokiwać głową - ok, do zespołu pieśni i tańca mazowsze też można..
ale ta muzyka nie ma duszy, nic z niej się nie wynosi - jest pusta estetycznie.

Pozdrawiam

Może i nie ma żadnego głębszego przekazu, ale nie ma też takiego celu. To muzyka rozrywkowa, taneczna. Nie mamy przy niej zastanawiać się nad sensem życia, a dobrze się bawić. I swoje zadanie spełnia. ;)

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale się rozgadaliśmy :lol: Nawet 1000 stronka stukła :lol:

Ja techno nie słucham, ale to kwestia gustu, więc dyskutowac nie zamierzam :evil_lol: i może lepiej jak się ugryze w język :diabloti:
Przy techno mogę się bawić, ale po conajmniej trzech piwach :lol:

Aniu, bardzo ładna foteczka :cool3:

Posted

Ania fajna fotka nawet usmiech inny :)

wracajac do tematu facetow
dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie, zebym mogla czuc sie przy nim kobieta a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami...

Posted

diabelkowa napisał(a):
a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami...

haha :lol: dobre :lol:

Posted

[quote name='diabelkowa']Ania fajna fotka nawet usmiech inny :)

dziękuję;) mam się z czego cieszyć to i uśmiech inny:eviltong:

Aniu, bardzo ładna foteczka :cool3:

dziekuję:)

Posted

[quote name='smallpati']diabelkowa ty już lepiej nie wracaj do tematu bo ta rozmowa się nie skończy nigdy, a wszystkich w niej uczestniczących (w tym mnie :evil_lol:) zbanują :eviltong:

ojjj small... a ta adrenalina :cool3: zbanują czy nie zbanują, życie na krawędzi :diabloti::lol: ile prezentw pod chooinką masz :evil_lol:

Posted

[quote name='diabelkowa']
dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie, zebym mogla czuc sie przy nim kobieta a nie facet ktory w razie sytuacji ekstramalnej schowalby sie z swoim zelem za twoim pudrem a ty bys musiala bronic go tipsami...

kogoś mi to przypomina.. choć nie, nie, bo tylko jedna rzecz pasuje:evil_lol::evil_lol:

Posted

Mysia_ napisał(a):
ojjj small... a ta adrenalina :cool3: zbanują czy nie zbanują, życie na krawędzi :diabloti::lol: ile prezentw pod chooinką masz :evil_lol:

ja mam za dużo adrenaliny w życiu :evil_lol:

połowy prezentów na zdjęciu nie widać, ale to standard taka ilość (jest nas 4 i każdy sobie coś kupuje więc sie nazbiera zawsze)

Posted

rose napisał(a):
kogoś mi to przypomina.. choć nie, nie, bo tylko jedna rzecz pasuje:evil_lol::evil_lol:

bo poskladac to wszystko do kupy to ciezko dlatego jestem sama :evil_lol::evil_lol:

Posted

diabelkowa napisał(a):
bo poskladac to wszystko do kupy to ciezko dlatego jestem sama :evil_lol::evil_lol:

ja sobie znalazłam takiego co ma wszystko co chciałam:evil_lol: i jestem szczęśśśśśliwa:multi::multi::multi::evil_lol::evil_lol: żałuję, że wcześniej się cos nie skończyło, byłabym szczęśliwa już od dawna:eviltong:

Posted

Diabeł twój ideał faceta jest przeciwieństwem Kuby:lol:
Matusz-a czego ty robaczku słuchasz?Rubika?Bajmu?A już wiem ICH TROJE.
Ja słucham wszystkiego od metalu po pop przez hh ,techno i wszystko inne:) Piosenka musi mi wpaść w ucho żeby mi się spodobała.Chociaż głównie wpadają mi w ucho HH kawałki.

Posted

diabelkowa napisał(a):
Olek masz racje ;):evil_lol::evil_lol:

Diabełkowa, ja już Ci to tłumaczyłam na zlocie!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
olekg89 napisał(a):
" kk... wódka się kończy ,a sklep za 4min zamykają ..." (kali biegnie do sklepu):evil_lol: kupił wóde i nawet łyka nie dostał:lol::lol::lol::lol:

ci..ciota z niego!:diabloti:

ale się tu off zrobił :evil_lol:

Posted

[quote name='Saint']Asiu - bo muzyka musi mieć 'to coś'.. synkopa musi brzmieć gładko a nie jakby ktoś trabanta odpalał.. tu musi bić takt który coś w sobie niesie.. tu mają być słowa które coś przekazują.. wszystko ma się złożyć i zbiec w pięknym i czystym kontrapunkcie..
o muzyce mogę długo, trafiłaś na fanatyka ;)

a techno?
umca srumca łubu dubu..
przesłuchałem dziesiątki jak nie setki utworów przeróżnych DJ'ów i z różnych gatunków (od hausu, poprzez drum'n'base, na hardcore techno skończywszy) zanim wyrobiłem sobie taką a nie inną opinię i to jest tragedia..
po prostu tragedia..
może gdy ktoś włącza płyte po to, żeby sobie w tle leciała, albo po to, żeby pokiwać głową - ok, do zespołu pieśni i tańca mazowsze też można..
ale ta muzyka nie ma duszy, nic z niej się nie wynosi - jest pusta estetycznie.

Pozdrawiam
Widzę znawca od wszystkiego....siedzisz w domu i z nudów słuchasz muzyki (setki utworów) typu muzyki, której nie znosisz i nie uznajesz ją w ogóle za muzykę?po to tylko żeby móc wypowiedzieć się na ten temat na dogo?
Ambitne?ja jak np nie lubię disco- polo to nie słucham setki utworów tej muzyki...
A jeśli ktoś potrafi dostrzec w muzyce trance jakieś przesłanie tzn że ją rozumie....tak jak tancerz wyraża siebie przez taniec tak dj wyraża siebie przez tworzoną muzykę...

Posted

diabelkowa napisał(a):
dla mnie facet nie musi byc przystojny, musi byc meski najlepiej jakby mial 3 dniowy zarost to cos w sobie fajnie byl zbudowany i mial cos w glowie...

A to opis mojego TZ-ta :loveu:

Posted

[quote name='Rinuś']Widzę znawca od wszystkiego....siedzisz w domu i z nudów słuchasz muzyki (setki utworów) typu muzyki, której nie znosisz i nie uznajesz ją w ogóle za muzykę?po to tylko żeby móc wypowiedzieć się na ten temat na dogo?
Ambitne?ja jak np nie lubię disco- polo to nie słucham setki utworów tej muzyki...
A jeśli ktoś potrafi dostrzec w muzyce trance jakieś przesłanie tzn że ją rozumie....tak jak tancerz wyraża siebie przez taniec tak dj wyraża siebie przez tworzoną muzykę...

bo w przeciwieństwie do niektórych, zanim się wypowiem na dany temat sam go sprawdzam i dochodzę do własnych wniosków i własnego zdania :p
jakbym ocenił techno po przesłuchaniu jednego utworu - byłbym idiotą, który wypowiada się w temacie o którym nie ma pojęcia :p

ambitnie?
nie wiem, mnóstwo czytam i godzinami słucham muzyki. czy to ambitne - sama oceń. na pewno ambitniejsze niż malowanie paznokci.

nie, dogo nie jest jedynym miejscem, gdzie rozmawiam o muzyce, fotografii etc. - na szczęście mam znajomych, którzy nie są technomułami jak to Mysia mówi, więc i na żywo można z nimi podyskutować.

ah..
i wybacz, że nie odnajduję tego głębokiego przekazu, tej metafizyki, tego przesłania jakie niesie ze sobą trance. widać to co Ty nazywasz w tym wypadku muzyką nie jest dostępne dla zwykłych śmiertelników, a ja nie potrafię wspiąć się na wyżyny swego umysłu, by mentalnie sprostać temu zadaniu.

no to wesołych świąt :loveu:

Posted

diabelkowa napisał(a):
Ania fajna fotka nawet usmiech inny :)

rawie jak Kali :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Saint napisał(a):
że moim przeciwieństwem? :eviltong:

Nie... chodziło o Kaliego:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Gosiu jak ładnie:loveu:
Już za 3 dni zobaczę na żywo tą Twoją mordeczkę:evil_lol: szykuj wino:diabloti: mam sprawny korkociąg:evil_lol::evil_lol: