Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do pierwszej części posta - zauważ, że jest granica między naturalnością, a totalnym bezguściem :p
tym bardziej, że napisałem parę postów wcześniej, że nie mam nic przeciwko delikatnemu makijażowi - proszę, czytaj uważnie - oszczędzimy sobie wzajemnych nieporozumień i niedomówień :p

no tak.. paszczaki łączą się z paszczakami - wymalowane lalunie po solarce z łysymi dresikami, albo metroseksualnymi chłopczykami w różowych polówkach :p
poza tym.. kobieta, żeby była piękna, musi być inteligentna. mieć klasę.. wypowiadać się odpowiednio, zachowywać, orientować w kulturze..
a nie być przygłupią, wyfryzowaną landryną, która jedyne co potrafi dobrze robić w życiu to.. (i tu z racji, że moderatorowi może się to nie spodobać zdania nie dokończę, ale myślę, że rozumiesz co mam na myśli.)

zobacz jak wyglądają kobiety biznesu. ot, taki prosty przykład.
zero wulgarności w ubiorze, zero mocnego makijażu.
to są kobiety z klasą, to są kobiety inteligentne.
to są kobiety piękne.

piękno kobiety nie polega tylko i wyłącznie na jej wyglądzie.
to jej zachowanie, charakter itd. itd.

niestety, niedorosłe dziewczynki z kilogramem pudru tudzież samoopalaczem na twarzy wiążą się z (jak to teraz się ładnie mówi) "techno-boy'ami" dla których jedyną wartością w życiu są nowe alu-felgi do bmw, które dostał w prezencie od taty.

;)

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rinuś']buhehehe :evil_lol: lubisz jak laska ma nieogolone nogi ? :cool3::cool3::cool3: przecież to takie naturalne :multi::multi:
i zarośnięte brwi i wystające włosy z pod pach? :cool3::loveu::loveu:

niestety ale paszczaki się łączą z paszczakami a piękności z pięknościami :evil_lol::eviltong:

Nie róbcie z Pati z siebie idiotek i nie udawajcie, ze nie wiecie o Saint'owi chodzi..
Ja też czasem chodzę na solarium i prostuję włosy, maluję tylko oczy, ale za najpiękniejszą uważam kobietę naturalną, bez solarium, makijażu i taką która w każdym ubraniu wygląda dobrze. Można aż pozazdrościć dziewczynie która dostała dar od matki natury i nie musi nic w sobie zmieniać i sztucznie się upiększać ;)

Posted

[quote name='Saint']

to są kobiety piękne.

święta racja;)

[quote name='Saint']
niestety, niedorosłe dziewczynki z kilogramem pudru tudzież samoopalaczem na twarzy wiążą się z (jak to teraz się ładnie mówi) "techno-boy'ami" dla których jedyną wartością w życiu są nowe alu-felgi do bmw, które dostał w prezencie od taty.
;)

skąd ja to znam..:roll:

Posted

[quote name='Saint']Co do pierwszej części posta - zauważ, że jest granica między naturalnością, a totalnym bezguściem :p
tym bardziej, że napisałem parę postów wcześniej, że nie mam nic przeciwko delikatnemu makijażowi - proszę, czytaj uważnie - oszczędzimy sobie wzajemnych nieporozumień i niedomówień :p

no tak.. paszczaki łączą się z paszczakami - wymalowane lalunie po solarce z łysymi dresikami, albo metroseksualnymi chłopczykami w różowych polówkach :p
poza tym.. kobieta, żeby była piękna, musi być inteligentna. mieć klasę.. wypowiadać się odpowiednio, zachowywać, orientować w kulturze..
a nie być przygłupią, wyfryzowaną landryną, która jedyne co potrafi dobrze robić w życiu to.. (i tu z racji, że moderatorowi może się to nie spodobać zdania nie dokończę, ale myślę, że rozumiesz co mam na myśli.)

to są kobiety piękne.

;)
Ja np lubię gdy facet dba o siebie...jest zawsze ogolony,ładnie pachnie,dobrze wygląda i nie chodzi w brudnych ubraniach :p każdy ma inny gust,a i różowe koszulki też mi się podobają,zakładają je faceci pewni siebie,a nie strachliwi , że zaraz ktoś ich wyzwie od pedałów...
Kręcą mnie włosy postawione na żel,chodzę na solkę,maluję się ,a nie czuję się pustą lalą z solarium :roll: mam pracę w dobrze prosperującej firmie,mam faceta z którym jestem szczęśliwa i znajomi mnie szanują...
Lubię zachowywać się jak krejzolka (nie mylić z idiotką) i się wygłupiać na swój sposób...
Każda kobieta wygląda inaczej jak się pomaluje...ponieważ kręcą mnie też dziewczyny to mi np podobają się wymalowane laski, ale oczywiście bez przesady.

Amen

Posted

Ja tam do Dodzi nic nie mam :evil_lol:

wymalowana jestem zawsze, po solarce przeważnie zawsze, blond na głowie często, moi TZeci w dresach nigdy, metro nigdy, różowy się zdarzało, bo prawdziwy mężczyzna nawet w różowym męsko wygląda i nie wstydzi się tego :diabloti:
w jakiej grupie jestem zaliczana? paszczaków? :hmmmm:

a nie być przygłupią, wyfryzowaną landryną, która jedyne co potrafi dobrze robić w życiu to..

jak ty mi ostatnio podpadasz :mad:
pisałam już że nie każda blond włosa, wymalowana, wyzywająco ubrana dziewczyna musi byc bez mózgowcem (może i ja jestem :evil_lol:) ale znam dużo taki osób, moja przyjaciółka łapiąca się u ciebie jako ta która dobrze robi.. skończyła studia, pracuje w banku i jest inteligentna.
Kto jak kto ale ciebie bym nie posądziła o wkładanie ludzi do jednego worka ze względu na wygląd :roll:

to są kobiety piękne.

kobiety biznesu? mówimy o Pl kobietach biznesu? to wybacz ale twój opis ich nie przedstawia. Z racji zawodu mojej mamy miałam okazję poznac parę "szefowych" banków, dla mnie bez gustowne wieśniary, dosłownie :razz:
A panie z polityki? to też panie od biznesu w pewnym stopniu, ale wole się nie wypowiadac na ich temat.

to mi się nie podoba, aczkolwiek (jako miłośniczka) samochodów nie miałabym nic przeciwko gdyby mój Tz miał bmw :evil_lol:

Nie róbcie z Pati z siebie idiotek i nie udawajcie, ze nie wiecie o Saint'owi chodzi..

a ty może się lepiej w ogóle nie wtrącaj do romowy :shake: jak masz takie coś pisac

jest zawsze ogolony

lekki zarost też fajny :loveu: u takiego 30 latka mmmm :loveu::evil_lol:

i to nie zawsze, ponieważ podkłady, pudry itp. niestety, ale trochę szkodzą leczeniu

nie wszystkie, kupuj te pożądne :diabloti:

Cerę trzeba leczyć, a nie zakrywać :lol:

owszem, ale po co uwydatniac nasze mankamenty?

Posted

ale się uśmiałam :lol:

Co do makijazu to ja malują sobie tylko oczka i to lekko, a lat mam 20 :cool3: A co do trądziku to sama od dawna z nim walczę i wcale nie daję sobie na ryj tony pudru tylko lekki, antybakteryjny podkład ;) i to nie zawsze, ponieważ podkłady, pudry itp. niestety, ale trochę szkodzą leczeniu ;) Cerę trzeba leczyć, a nie zakrywać :lol:

[quote name='Saint']niestety, niedorosłe dziewczynki z kilogramem pudru tudzież samoopalaczem na twarzy wiążą się z (jak to teraz się ładnie mówi) "techno-boy'ami" dla których jedyną wartością w życiu są nowe alu-felgi do bmw, które dostał w prezencie od taty.

;)
ja ich nazywam "technomułami" :diabloti:
i z postem powyżej absolutnie się zgadzam ;)

Posted

[quote name='Rinuś']
Kręcą mnie włosy postawione na żel,chodzę na solkę,maluję się ,a nie czuję się pustą lalą z solarium :roll:

:thumbs::cool2:
polecam przeczytać na głos :loveu:

mam wrażenie, że nadal nie rozumiesz o co mi (i Rose, chyba też Mysi - o ile to z moim postem się zgadza) chodzi ;)
a to sprawa zasadnicza, bo może i to są wąskie granice (i jedno z drugim się przeplata), aczkolwiek istotne - i bez zrozumienia o co chodzi drugiej stronie - do niczego nie dojdziemy ;)

Pozdr

Posted

smallpati napisał(a):
nie wszystkie, kupuj te pożądne :diabloti:

to chyba oczywiste, że kupuję te pożądne :roll: Zdziwiłabyś się ile wydaję na kosmetyki, chociaż wymalowana nie chodzę... ale jakby nie było to w połączeniu z wieloma kremami i żelami, które używam nie można stosować żadnych pudrów i podkładów, często też nie można się opalać ;) ale jakoś nie jest mi bardzo z tym źle :eviltong:

Posted

[quote name='Saint']:thumbs::cool2:
polecam przeczytać na głos :loveu:

mam wrażenie, że nadal nie rozumiesz o co mi (i Rose, chyba też Mysi - o ile to z moim postem się zgadza) chodzi ;)
a to sprawa zasadnicza, bo może i to są wąskie granice (i jedno z drugim się przeplata), aczkolwiek istotne - i bez zrozumienia o co chodzi drugiej stronie - do niczego nie dojdziemy ;)

Pozdr
Widocznie Ty jesteś tym pustym facetem, który ocenia ludzi po wyglądzie...widzi blondynkę opaloną z tipsami i dla Ciebie ona jest pusta i potrafi robić tylko lody...:cool1: bardzo smutne...bo pokazujesz na swoim przykładzie jakie polskie społeczeństwo jest zacofane...:shake:

A czy dla Was osoby słuchające techno,trance to osoby puste?

Posted

[quote name='Mysia_']to chyba oczywiste, że kupuję te pożądne :roll: Zdziwiłabyś się ile wydaję na kosmetyki, chociaż wymalowana nie chodzę... ale jakby nie było to w połączeniu z wieloma kremami i żelami, które używam nie można stosować żadnych pudrów i podkładów, często też nie można się opalać ;) ale jakoś nie jest mi bardzo z tym źle :eviltong:

wiem bo mam znajomych z problemem takim jak twój, tzn podobnymi i wiem że nie wolno im wielu rzeczy :) aczkolwiek podkładów dziewczyny używają.
Ja osobiście bardzo mało podkładów trawię. Bardzo dobre sa podkłady chanela :loveu:

Rinuś bo nie ma to jak stereotypy :shake:

Posted

[quote name='Rinuś']Widocznie Ty jesteś tym pustym facetem, który ocenia ludzi po wyglądzie...

Naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Zbyt mało wyraźnie napisałem kilka postów wcześniej co myślę na ten temat?
Prosta analiza zdania, które ktoś napisał okazuje się jednak nie taka prosta?

Wybacz, ale utwierdzasz mnie w tym stereotypie, według którego ocenianie ludzi mi zarzucasz.

odnośnie 'techno/ trance' - jak ktoś chce słuchać, to niech słucha - ale nazywanie tego muzyką jest bluźnierstwem.

Posted

Ok Saint mądrze pisza ma racje po części.Ale irytuje mnie dreptająca za nim huba drzewna imieniem Matusz ,potwierdzająca słowa swojego guru.Trochę to ,śmieszne.Saint coś pisze ,a jego giermek mówi "Amen/w 100% zgadzam się z Saintem":lol:Lekki żalik.pl:cool3:

Posted

[quote name='olekg89']Ok Saint mądrze pisza ma racje po części.Ale irytuje mnie dreptająca za nim huba drzewna imieniem Matusz ,potwierdzająca słowa swojego guru.Trochę to ,śmieszne.Saint coś pisze ,a jego giermek mówi "Amen/w 100% zgadzam się z Saintem":lol:Lekki żalik.pl:cool3:

hubą to jesteś chyba Ty...
nie wiem po co miałem drugi raz pisać to samo, skoro Saint już to spuentował jak najlepiej, więc nic dodawać nie trzeba było. A i w woli wyjaśnienia - Saint nie jest moim guru :evil_lol: jak Ty to nazwałeś:evil_lol:

ale nie mam zamiaru się więcej sprzeczać, w końcu jest Wigilia:diabloti:

ach Rose, ten Twój blask w oku :cool:

[quote name='Saint']

odnośnie 'techno/ trance' - jak ktoś chce słuchać, to niech słucha - ale nazywanie tego muzyką jest bluźnierstwem.

podobnie jak polski rap...

Posted

Saint napisał(a):

A z tym się nie zgodzę. :eviltong:
Co prawda ostatnio rzadziej słucham takiej muzy, ale nadal bardzo ją lubię. :loveu: Nawet moi rodzice sobie puszczają w samochodzie. :cool3: :evil_lol:

Posted

Matusz napisał(a):

podobnie jak polski rap...

a tu już przesadzasz, bo to co najprawdopodobniej słyszałeś(w radiu) - rapem tego nie można nazwać ;) na wątku o muzyce ostatnio była właśnie dyskusja tego typu i podałam przykłady nie ''bezmózgowych'' piosenek

Posted

Tinka:) napisał(a):
a tu już przesadzasz, bo to co najprawdopodobniej słyszałeś(w radiu) - rapem tego nie można nazwać ;) na wątku o muzyce ostatnio była właśnie dyskusja tego typu i podałam przykłady nie ''bezmózgowych'' piosenek

nie chodzi mi o tekst, głownie o muzykę, bo to muzyka nie jest, tylko rymowanie tekstu:cool3:

Posted

Techno to nie muzyka i od tego należy zacząć.

Z rapem jest już nieco inaczej - ale tu należy odróżnić rap od tzw. 'hip-hopolo'..
muzyką jest Grammatik, Paktofonika, Eldoka, 2cztery7 - to jest muzyka.
a te wszystkie jeden osiem L, czy inny mezo to tak samo jak techno - kicz dla pospolitego ruszenia.

Matusz - posłuchaj 2cztery7 w szczególności tego, jakie Mes wyciąga dźwięki - zmienisz zdanie ;)

Posted

Asiu - bo muzyka musi mieć 'to coś'.. synkopa musi brzmieć gładko a nie jakby ktoś trabanta odpalał.. tu musi bić takt który coś w sobie niesie.. tu mają być słowa które coś przekazują.. wszystko ma się złożyć i zbiec w pięknym i czystym kontrapunkcie..
o muzyce mogę długo, trafiłaś na fanatyka ;)

a techno?
umca srumca łubu dubu..
przesłuchałem dziesiątki jak nie setki utworów przeróżnych DJ'ów i z różnych gatunków (od hausu, poprzez drum'n'base, na hardcore techno skończywszy) zanim wyrobiłem sobie taką a nie inną opinię i to jest tragedia..
po prostu tragedia..
może gdy ktoś włącza płyte po to, żeby sobie w tle leciała, albo po to, żeby pokiwać głową - ok, do zespołu pieśni i tańca mazowsze też można..
ale ta muzyka nie ma duszy, nic z niej się nie wynosi - jest pusta estetycznie.

Pozdrawiam