Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiunia']Hej!

A mialas juz wczesniej soczewki?;)Ja nosze od marca i za nic bym nie zamienila na okulary mimo ze poczatki byly baaaardzo ciezkie:evil_lol:
Sieem. Soczewek niemiałam, bo niemogłam sie przestawić na włożenie sobie plastkiu w oko :oops: . Ja jak u ciebie wyglądały początki :cool3: ?

[quote name='*luthien*']ja mam minusy:cool3:
Ja też :razz:
[quote name='smallpati']

:razz:
[quote name='justys95']Teraz to już sama nie pamiętam, bo żeście mi namieszały :cool3:
Miniusy- to jest kródko wzroczność czyli niewidzisz tego co jest daleko, a plusy to niewidzisz tego co jest blisko :p .

Posted

Asia&Misia napisał(a):
Sieem. Soczewek niemiałam, bo niemogłam sie przestawić na włożenie sobie plastkiu w oko :oops: . Ja jak u ciebie wyglądały początki :cool3: ?

.

Hej!

Ale soczewka nie jest plastikowa:lol:Jest wykonana z bardzo giętkiego i plastycznego materialu-chociaz na poczatku i tak uraza oko;)

Posted

asiunia napisał(a):
Hej!

Ale soczewka nie jest plastikowa:lol:Jest wykonana z bardzo giętkiego i plastycznego materialu-chociaz na poczatku i tak uraza oko;)

A za pierwszym razem to sobie sama je wkładałaś? ;)

Posted

[quote name='ß@$!@']A za pierwszym razem to sobie sama je wkładałaś? ;)[/quote]
Hej!

Za pierwszym razem wkladala i sciagala okulistka.Potem na probe ja przy niej,a reszte ćwiczyłam w domu;)

Posted

Miniusy- to jest kródko wzroczność czyli niewidzisz tego co jest daleko, a plusy to niewidzisz tego co jest blisko :p .
To już pamiętam, że - :roll:

Posted

ja mam soczewaki od lutego:razz:
Nie nawidze Moich okularów...:angryy:
Chociaż i tak głupia nie chodziłam w nich i tylko mi sie wzrok pogorszył..ja prblemów na poczatku nie mialam chcoiaż jak sobie przypomne ze mnie oko prawe bolało na samym poczatku 1 dnia..nastepnego już przestało...
mamcia nosi soczewki od 25 roku życia i ona sie znała:diabloti:

Posted

[quote name='ß@$!@']Aaaa ;) A ile takie soczewki kosztują? :oops:[/quote]
Moej kosztowały 230 i mam je na pól do roku.
zależne jest od tego jakiej firmy,są soczewki za 170 np.ale takie sie ma na miesiac....pozatym jeszcze płyny do soczewek kosztują około 30-60 zł.;)

Posted

[quote name='Anecioreczek']Moej kosztowały 230 i mam je na pól do roku.
zależne jest od tego jakiej firmy,są soczewki za 170 np.ale takie sie ma na miesiac....pozatym jeszcze płyny do soczewek kosztują około 30-60 zł.;)[/quote]
Aha ;) Bo są jeszcze soczewki zmieniające kolor oczu :cool3: Ale one są tańsze chyba;) A są jakieś wady soczewek ?:evil_lol::roll:

Posted

[quote name='ß@$!@']Mogą wypaść? :crazyeye: A każdy może nosić soczewki ?:oops:[/quote]
łatwo zgubić jak sciągnies zi nie zauwazysz czy wsadziłas do pojemniczka;)

to musi ustalić okulista czy możesz

Posted

[quote name='Anecioreczek']łatwo zgubić jak sciągnies zi nie zauwazysz czy wsadziłas do pojemniczka;)

to musi ustalić okulista czy możesz[/quote]
Aaaa, bo już się przestraszyłam, że wypaść mogą :evil_lol::oops:
Super, dzięki Ci za info! :buzi:

Posted

[quote name='ß@$!@']Aha ;) Bo są jeszcze soczewki zmieniające kolor oczu :cool3: Ale one są tańsze chyba;) A są jakieś wady soczewek ?:evil_lol::roll:
droższe :eviltong: :eviltong:

Posted

[quote name='ß@$!@']Ja widziałam po 60-70 zł :roll:
ale kolorowe zerowki, a korygujace jeszcze na dodatek jakas wade sa drozsze

Posted

[quote name='*luthien*']droższe :eviltong: :eviltong:
Nie prawda ;) gdzieś o tym czytałam :eviltong:

PS;Poza tym niektóre zmienia się nie co dzień a co tydzień lub nawet dwa...