Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='*zaba*']Witajcie,ja tez naleze do dogomaniackiej rodzinki i chc juz nie jestem (niestety :-( ) tak mlodziutka jak wiekszosc tutaj,to tez sie przedstawie,a co mi tam.Mamusie tez musza byc :razz:

Co ty piszesz ja na zdjęciu widzę młodą dziewczynę :cool3:

Posted

justys95 czemu panikujesz :| ja okulary nosze od jakis 10 lat i nie wychodze w nich poza dom i zyje jakos :cool1: do slepoty da sie przyzwyczaic:evil_lol: ja widze to co chce widziec :cool1: i nikt nigdy nie wie czy widzialam czy nie:diabloti: ( oczywiscie z bliska widze zeby nie bylo ze ja calkowicie tego daru pozbawiona jestem :evil_lol: )

Posted

[quote name='justys95']Dzięki :roll: ja ślepa nie jestem :eviltong: (0,5 to dużo czy nie :hmmmm:)
Mam tyle samo, znaczy -0,5:lol:. To malutko, to jest wada naturalna...

Posted

[quote name='*luthien*']Mam tyle samo, znaczy -0,5:lol:. To malutko, to jest wada naturalna...
uff...a ty nosisz soczewki? :lol:

PS:Mi okulistka powiedziała "Prosze wykupić OKULARKI" :roll:

Posted

[quote name='justys95']uff...a ty nosisz soczewki? :lol:

PS:Mi okulistka powiedziała "Prosze wykupić OKULARKI" :roll:
ta... mi powiedziala, ze okularow nosic nie musze, ze tylko do kompa moge:lol: no to wzielam se wykupilam a i tak gdzies w kacie zakurzone leza... bo mnie oczy bola jak przez nie patrze:evil_lol:. A soczewki koloryzujace chce kupic w wakacje;)

Posted

[quote name='*luthien*']ta... mi powiedziala, ze okularow nosic nie musze, ze tylko do kompa moge:lol: no to wzielam se wykupilam a i tak gdzies w kacie zakurzone leza... bo mnie oczy bola jak przez nie patrze:evil_lol:. A soczewki koloryzujace chce kupic w wakacje;)
bo nie jestes przyzwyczajona o dlatego cie bola :)

ja zaluje ze jak mialam mala wade i bylam mala to nie chcialam nosic okularow:cool1:
teraz jestem "stara" nadal ich nie chce nosci a mam -1:razz:
ale radze sobie swietnie:diabloti: :evil_lol:
soczewki sa drogie i moim zdaniem malo oplacalne:siara: a ja na pierdoły nie lubie kasy wydawac:evil_lol: poza tym trzeba naprawde dbac o czystosc itd... zreszta mam strasznie delikatne spokowki :razz:

Posted

Z tego co ja wiem to jak się ma wadę około 0,5 lub mniejszą to nie powinno się nosić okularów, bo oczy wtedy się rozregulowują i wada się pogłębia. Tak mi biolog mówił.

Posted

[quote name='evaxon']bo nie jestes przyzwyczajona o dlatego cie bola :)

Ale ja roznicy nie widze jak patrze w okolarach czy bez. Mogla bym nawet powiedziec, ze w okularach widze gorzej:D

Posted

ß@$!@ napisał(a):
No, to ja mam tak, że nie widze tzn. widzę,ale rozmazane to, co jest daleko i mam niby nosić okulary, też 0,5 :roll: haha, ale też mi leżą gdzieś zakurzone:evil_lol:

O własnie ja też...to co daleko to takie troche rozmazane...ale jakby sie przyjrzeć i patrzyć tak pół godz. to sie dowiem co tam pisze :eviltong: a moja koleżanka mi powiedziała, ża ma nosić okulary a w ogóle nie nosi i jak poszła na sprawdzenie to jej okulistka powiedziała, że jak będzie tak nosić to za niedługo nie będzie musiała, bo sie poprawia :eviltong:

Posted

justys95 napisał(a):
O własnie ja też...to co daleko to takie troche rozmazane...ale jakby sie przyjrzeć i patrzyć tak pół godz. to sie dowiem co tam pisze :eviltong: a moja koleżanka mi powiedziała, ża ma nosić okulary a w ogóle nie nosi i jak poszła na sprawdzenie to jej okulistka powiedziała, że jak będzie tak nosić to za niedługo nie będzie musiała, bo sie poprawia :eviltong:

:crazyeye:Ha! To ja nie nosze :cool3: W sumie jak podejde bliżej to widzę co pisze:evil_lol:

Posted

justys95 napisał(a):

dokładnie pokii wada jest mała mozna ja moze nie tyle co wyleczyc bo nie zawsze sie da ale przynajmiej nie powiekszyc jej :p
pamietam moja kolezanka z klasy w tym samym czasie zaczela nosic okularki co ja tylko ze ona je nosila a ja jak czytalam z tablicy i jak chodzilam w domu i ona do tej pory ma minimalna wade a ja .. -1:roll: niestety to juz jest uciazliwe jak np. ide do sklepu i nie widze ceny :evil_lol:( jak jest gdzies dalej) albo jak jestem u tzta i ogladamy film czytany:evil_lol: napisy na pol monitora:grin:

Posted

Moi bracia to mi już tysiące kawałów wymyślili...:D np. jak poszliśmy (właściwie pojechaliśmy :lol:) do sklepu to mister Piotr wziął dwa słoiki koncentratu i powiedział "takie mogą być" :lol:

Posted

[quote name='justys95']Zobaczycie moją "nową" twarz we wtorek lub we czwartek...bede miec łokulary :placz:[FONT=Arial];)okularkami sie nie przejmuj ...kwestia przyzwyczajenia;)i będzie oki...ja nosze od 12 roku życia:evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial];)okularkami sie nie przejmuj ...kwestia przyzwyczajenia;)i będzie oki...ja nosze od 12 roku życia:evil_lol:[/FONT]
Ja od 6 :cool1:

[quote name='justys95']Dzięki :roll: ja ślepa nie jestem :eviltong: (0,5 to dużo czy nie :hmmmm:)
Wolisz niewiedziec ile ja mam :cool1:
Plusy czy minusy? :cool1:

[quote name='*luthien*']Mam tyle samo, znaczy -0,5:lol:. To malutko, to jest wada naturalna...
Fajnie masz:cool1:

[quote name='justys95']uff...a ty nosisz soczewki? :lol:

Ja będe, w te wakacje sie przestawiam na soczewki :cool1:

[quote name='*luthien*']ta... mi powiedziala, ze okularow nosic nie musze, ze tylko do kompa moge:lol: no to wzielam se wykupilam a i tak gdzies w kacie zakurzone leza... bo mnie oczy bola jak przez nie patrze:evil_lol:. A soczewki koloryzujace chce kupic w wakacje;)
:cool1:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial];)okularkami sie nie przejmuj ...kwestia przyzwyczajenia;)i będzie oki...ja nosze od 12 roku życia:evil_lol:[/FONT]
To mnie nie pocieszyło :eviltong:
[quote name='Asia&Misia']Wolisz niewiedziec ile ja mam :cool1:
Plusy czy minusy? :cool1: Wole plusy ;)

Posted

Asia&Misia napisał(a):

Ja będe, w te wakacje sie przestawiam na soczewki :cool1:

Hej!

A mialas juz wczesniej soczewki?;)Ja nosze od marca i za nic bym nie zamienila na okulary mimo ze poczatki byly baaaardzo ciezkie:evil_lol: