Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękny, o niesłychanie szlachetnej głowie, zgrabny pies. Kremowa maść, cielisty nochalek – słowem – cudo.
Niestety nie wiem ile ma lat – mam nadzieję, że uda się Basiaap podjechać do schroniska i sprawdzić i zrobić lepsze fotki – myśmy już nie zdążyli. Mój TZ był dzisiaj tylko na chwilę, żeby sprawdzić stan i zrobić chociaż podstawowe fotki.
Był sam – nie dał rady nawet wejść do kojca – nie miał ubezpieczyciela w odwodzie.
Wydaje się w miarę młodym psem.
I na pewno potrzebuje człowieka. Ciekawe jak długo utrzyma się w takiej formie. Bardzo pchał się do wyjścia, koniecznie wstawiał nosek między pręty – zwracając na siebie uwagę.

Szkoda psiaka – nawet nie wiemy, skąd się wziął.
Może komuś się spodoba.

To mój kolejny faworyt w schronisku. Taka gładkowłosa Melba, jeśli ją pamiętacie.
Proszę, pomocy z domkiem. On sie tak przytula do człowieka, że nawet trudno fotki robić.

Domku dla Tezeusza!!!

Posted

No niestety, wątek chyba można zamknąć:-(

Psiaka juz nie ma w schronisku... ktos go wziął... stamtąd nikt miesiacami i latami psów nie bierze, ale jak się coś atrakcyjnego trafi, to migiem znika, wiadomo... Nagle mnóstwo amatorów...
Możemy tylko mieć nadzieję, że trafił dobrze... no i to tyle:-( .

• 2 weeks later...
Posted

Wiadomość dla zainteresowanych jego losem. Otóz okazało się, że po psiaka przybył jego...właściciel, który usilnie go szukał. Tezio ma skłonności do ganiania i ucieczek na wyprawy. Podniesiony płot, zabezpieczenia, nic nie daja. Poradziłam kastracje, może uspokoi jego zapędy. W każdym razie jego pan szukał go i znalazł, a to tez coś znaczy!!!

Posted

supergoga napisał(a):
Wiadomość dla zainteresowanych jego losem. Otóz okazało się, że po psiaka przybył jego...właściciel, który usilnie go szukał. Tezio ma skłonności do ganiania i ucieczek na wyprawy. Podniesiony płot, zabezpieczenia, nic nie daja. Poradziłam kastracje, może uspokoi jego zapędy. W każdym razie jego pan szukał go i znalazł, a to tez coś znaczy!!!

Ufff.... no to kamień z serca.

Posted

supergoga napisał(a):

To jest bardzo dobra wiadomość :lol:
oby tylko zapanował nad temperamentem swojego psa...