AlfaLS Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Niestety, 26 marca 2011r. Des odszedł na zawsze.... Odszedł za TM gdzie pewnie jest szczęśliwy.... Nam zostały łzy i ogromny żal do losu, żal do samych siebie ze nie zdążyliśmy mu pomóc... Des odszedł najprawdopodobniej na nowotwór, który wcześniej nie dał o sobie znać. A gdy psiak spuchł, zaczął krwawić to mimo szybkiego dowiezienia do weterynarza na wszelką pomoc było za późno... Des wybacz nam, ze nie zdążyliśmy...... Bądź szczęśliwa biedna psinko za TM. W miejscu gdzie nie ma krat, nie ma bólu i cierpienia. Tam na pewno będzie ktoś, kto Cię pokocha i dla kogo będziesz tym najważniejszym..... Wcześniej było tak........ Od 20.02.2011r. zaczynamy nowy rozdział w życiu wątkowym Desa :lol:. Dotąd niewiele udało się mu pomóc a ten pies zasługuje na nasze zainteresowanie i pomoc... Poniżej zamieszczone informacje o Desie są uaktualnione na dzień 20.02.2011r. Des... Des to piękny, terrierowaty pies. Jest średniej wielkości i ma piękne, klapnięte uszy. Do schroniska został oddany przez nieodpowiedzialnego właściciela, dnia 1 lipca, 2005 roku. Piesek jest dojrzały - ma za sobą prawie 10 lat, ale także wiele przed sobą ! Na stronie schroniska jest jego krótka ale jakże wymowna charakterystyka: "Kosmaty, przyjacielski i łagodny Des czeka na dom już od 2005 roku. Bardzo lubi pieszczoty, drapanie za uchem i pod brodą. On nawet podczas obcinania był bardzo grzeczny i zrównoważony oraz zachwycony tym, że ktoś poświęca mu tyle czasu. Widząc człowieka próbuje przepchnąć się przez kraty by zwrócić na siebie uwagę. BARDZO BY CHCIAŁ MIEĆ DOM! Des jest psiakiem powyżej kolan, w schronisku został wykastrowany i zaszczepiony. Niestety jego wiek zniechęca wiele osób do przygarnięcia go. Czy ktoś zechce poświęcać mu czas na co dzień?" Jednak teraz po latach za kratami Des traci chęć do życia, traci wiarę w to , że uda mu się wyjść zza krat i jeszcze kiedyś pobiegać po trawie. Patrzy smutno przed siebie ... Nie pozwólmy na to, aby reszę życia spędził w schronisku ! On tak bardzo tęskni do dotyku ludzkiej dłoni! Człowieku może Ty dostrzeżesz błysk w oku Desa skierowany właśnie do Ciebie? On tak liczy na to, że odpowiesz mu w formie nowego DOMKU, na który zasługuje ! Numerek ewidencyjny, jaki Des otrzymał, to: 1453 Tak wygląda smutny Des: :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Przedstawiam namiary na schronisko, w którym Des obecnie przebywa: ul. Przejazdowa 101 Tel: (032) 3239398, 605897607 A najwięcej wie i najlepiej na pytania dot. Desa odpowie Grażyna tel. 601 294 064 Schronisko jest czynne dla odwiedzających: • w dni powszednie od 10.00 do 17.00 • w soboty, niedziele i święta od 12.00 do 16.00 DES JEST OGŁOSZONY NA: :shake::shake::shake: Quote
grazyna9915 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Des mimo, że jest tak długo w schornisku to wydaje się, że nie stracił jeszcze nadziei na nowy dom. Zawsze tęsknie spogląda na odwiedzających schronisko ludzi. POTRZEBUJE NOWEGO DOMU! Quote
grazyna9915 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Anetka83 napisał(a):hopaj na 1 po wspaniały domek:) Oby to coś pomogło i Des znalazł odpowiedzialny dom. Quote
grazyna9915 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Psiara@Nusia prosimy o banerek!!!!!!!! Quote
Mada:) Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Olcia - ... a z resztą Ty już wiesz co ja chcę napisać ! :eviltong: DZIĘKI !! Quote
Arlene Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Nie ma za co, oczywiście ;) Des nadal czeka? Nieładnie! Do nowego domu, marsz! Quote
grazyna9915 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Des zmykaj do odpowiedzialnego właściciela. Quote
Mada:) Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [CENTER]Oto Des - smutny pies ! Czy jego życie kiedyś zmieni się ? Czy zmieni się na lepsze, pełne radości ? Czy Des wkrótce u kogoś w sercu zagości ? :placz::placz::placz:[/CENTER] Quote
Mada:) Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Pan Des nadal smutnym psiakiem jest... :-( Kto go rozweseli ? Quote
Arlene Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Jak długo jeszcze takie cudo będzie czekało w schronie?... Quote
Arlene Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Smutno myśleć o tym... Rzeczywiście, te wszystkie psiurki mogą znaleźć dom jutro, a równie dobrze za trzy lata... Quote
magda222 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Des do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
grazyna9915 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Dzisiaj byłam w schronisku i mogłam się bardziej zaprzyjaźnić z Desem. Okazało się że ten przesympatyczny kudłacz uwielbia drapanie za uchem i po grzebiecie, za to nie lubi aparatu fotograficznego. Co ja się go naprosiłam, żeby się uśmiechnął do obiektywu, a on nic tylko na niego szczekał. Przekupiałam go głaskami i próbowałam pstryknąć fotkę z zaskoczenia, ale on był zawsze szybszy i pomstował jak tylko zobaczył magiczne szkiełko. I tym sposobem DES otrzymał ode mnie głaski, a ja od DES przysłowiową figę z makiem. W każdym razie Des to przesympatyczne psisko! Quote
kaja555 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Des szuka tylko domu... nie musi robic kariery fotomodela ;) Quote
Recommended Posts