Jump to content
Dogomania

Pręgowano-szylkretowo-niebiesko-czarno-pieprzna galeria xD

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co to byla za noc:-o "Bezsenność w Seattle" to przy tym pikus:eviltong:. Mała nie tęskni tak jak inne psy, nie wyje, nie szczeka, nie zaciaga, nie zamyka sie w sobie. Jest wesola otwarta suczka, ktora traktuje nas jakbysmy od zawsze byli jej rodzina. Niestety jest jeden maly szcegolik... mala teskni i "objawem tego jest "dreptanie"... Ciagle chodzi, a w zasadzie to biega. Non stop jest w ruchu, widac ze to jest ewidentnie nerwowe. W nocy zasnela dopiero o 3 i budzila sie co 2 godziny... o 6 jak zadzwonil udzik to musialam sie w 3 sekundy przebrac i biec na dwor bo mloda sie cieszyla, a Scooby byl zazdrosny i ciagle szcekal, no a byla 6 rano, nie chcialam wszystkich w kamienicy obudzic. Na spacerku bylismy 3 godziny i ie uwierzycie Hebe lezy!:multi: Dzisiaj przejde sie do weta po jakies tabletki uspokajajace bo drugiej takiej nocy nie wyrobimy...

Jeszcze znalazlam jakies w miare nie poruszone zdjecia z wczoraj...

Kotu to idzie zrobić ładne zdjątko

Posted

Jest film:multi:
Nic specjalnego, ale widac troche jakie sa miedzy nimi relacje. Filmy strasznie dlugo laduja sie na serwer. Wiec narazie sobie odpuszcze.

View My Video

Aha i jeszce jedno, one chodza w obrozach:roll:, oby dwa niechca zeby im zdejmowac, a Hebe to juz wogole sie denerwuje... Nie wiem czy obrozka jej za bardzo niewygniecie futerka... no, ale narazie niech ma jak jej sie podoba...

P.S. Mógłby się do mnie odezwać na PM ktoś kto zna się na sznaucerach i ma doświadczenie w wystawianiu??

Posted

i my tu wpadliśmy z galerii sznupów obejrzeć Hebe :loveu::loveu: I zarówno ona jak i Scooby bardzo mi się podobają :loveu:
Dużo fot proszę :eviltong:

Posted

Świetnie się razem bawią! :multi:

Z tym nerwowym chodzeniem to myślę, że może właśnie wiąże się to ze zmianą otoczenia. Nie piszczy, ale na pewno jakoś przeżyła zmianę rodziny i gdzieś te nerwy musi odreagować.
Ja bym poczekała jeszcze kilka dni. Zrozumie, że jest noc i w nocy się śpi. Sznaucery są niesamowicie inteligentne ;)

A co do obroży - staraj się jakoś ją powoli zdejmować i nagradzać psinę, bo w domu na golasa bedzie zdecydowanie wygodniej. A oboża kojarzyć jej się będzie tylko ze spacerem. Wydaje mi się, że to ułatwi Wasze relacje ;)

Pozdrawiam i wymiziaj brodacze ! :loveu:

Posted

a ja się tak zastanawiam,bo Hebe chyba nie jest wysterylizowana???a będzie?bo cieczka prawdopodobnie nadchodzi wielkimi krokami,a wtedy czarnuszek oszaleje z miłości;)

Posted

Co do obrozki to bardzo się denerwuje jak jej się zdejmuje więc narazie niech sobie w niej pochodzi zaraz nic jej sie nie stanie (moj Scoob mial to samo po sterylce z kolnierzem, niebylo wogole mowy zeby mu sciagnac kolnierz przez 3 dni, taki jakis nerwowy odruch...)

Sunka nie jest sterylizowana i prawdopodobnie na razie nie bedzie. Mamy zamiar ja troche powystawiac, wiec zobaczymy jak sie to ulozy. Scooby jest kastrowany i zabieg mial robiony na tyle wczesnie ze nie ma problemu, normalnie bawi sie z suczkami z cieczka...

Ja wiem, ze ona po czasie sie na noc uspokoi, tylko ze moja mama wstaje o 6 rano i pracuje w marcu 12-14 godzin i chyba mnie zamorduje jak jej zawale kilka nocek. Dlatego poszlam do weta, powiedzial ze to dla niej tez bedzie odprezajace i nie ma zadnych przeciwskazan zeby dostawala przez najblizsze dni tabletki uspokajajace.

Sznupy wymiziane i wycalowane:loveu: Teraz spia, a ja sie chyba postaram ulotnic do sklepu po te tabletki, pieczywo i zobaczyc czy w zoologu maja dwojnik...

Posted

Witam czarno-szylkretowo-pręgowana sforę niedźwiadka ze świeżym akcentem p&s :loveu:
Trafiłam do Was przez wątek Hebe i z przyjemnością obejrzałam całą galerię. Będę do tu zaglądać z moją CTRką, Ulą:cool3:

Posted

Ale się tłoczno tu zrobiło:loveu:. Witam wszystkich bardzo serdecznie:multi:.

W domu coraz lepiej znalazlam sposob jak poskromic te dwa diably:diabloti:. Trzeba je traktowac jak dzieci i karac tez jak dzieci. Jak rozrabiaja, albo jest jakas sprzeczka (niby sie gryza, ale jescze rzaden drugiego nie ugryzl tak naprawde) to wtedy siegam smaczki robia kilka komend i zapominaja co sie dzialo:lol:.

Kupilam dwojnik pojdziemy go wieczorem przetestowac. Jakby umialy na nim chodzic to byloby mi o wiele latwiej:razz:.

Malutka jest wspanial jestem nia zauroczona:loveu:.

Hebe załatwia się tylko jak jest spuszczona ze smyczy, op czym zreszta poprzedni wlasciciel mnie uprzedzal bo Hebcia miala domek z ogrodem, ale nie jest zle bo jak sie ja spusci to robi co trzeba i pprzychodzi na zawolanie. W nocy dwa razy popuscila, ale to byla nerwowa noc wiec trzeba jej wybaczyc i zapomniec, za to nie spodobalo mi sie zachowanie Scooby'ego ktory na to gdzie ona nasikala podniosl noge i tez zrobil:roll:. No, ale przemilczalam, udalam ze niewidze, a jak one niewidzialy posprzatalam.

Hebcia uwielbia obiadki z marchwi, ryzu i miesa. Jak siegam z zamrazalnika porcje to juz od razu wie co to jest i za mna lata. Scooby nigdy nie chcial jesc takich dan, no ale czego sie nie robi z zazdrosci:evil_lol:. Scoob jak byl maly mial duze problemy z rzoladkiem i taki cieply, lekkostrawny obiadek raz dziennie dobrze mu zrobi;).

Co do obrozek to poradzilismy sobie z problemem. Jak wrocilam ze sklepu (nic nie zdemolowaly pod moja nieobecnosc) to podczas ich tanca radosci (tak Hebcia cieszyla sie nie mniej na moj widok niz Scoob) zdjelam obydwom, wsadzilam w pyski wedzone sciegna i nie zauwazyly.

Posted

Sznauceromaniaczka z Ciebie pełną gębą :multi:

Bardzo się cieszę, że mała ma tak fajnie u Ciebie.
Super sobie z nimi radzisz !
Wogóle oh i ah ! :loveu:

Posted

Oglądam fotki i jestem zachwycona :loveu:
Widać, że psiaki szczęśliwe, a ty pewnie jeszcze bardziej :loveu:
Na Twoim przykładzie widać, że marzenia się spelniaja :multi::multi:

Posted

Iza13 napisał(a):
Oglądam fotki i jestem zachwycona :loveu:
Widać, że psiaki szczęśliwe, a ty pewnie jeszcze bardziej :loveu:
Na Twoim przykładzie widać, że marzenia się spelniaja :multi::multi:

Justa napisał(a):
Sznauceromaniaczka z Ciebie pełną gębą :multi:

Bardzo się cieszę, że mała ma tak fajnie u Ciebie.
Super sobie z nimi radzisz !
Wogóle oh i ah ! :loveu:

Dziekuje:loveu:

No moja mam tez sie zastanawiala kto sie bardziej cieszy:eviltong:

Pogoda jest u nas koszmarna. Psy siedza w domu i odsypiaja (wkoncu). Heba dzisiaj miala w nocy tylko dwa zrywy, a tak grzecznie przespala. Szkoda tylko, ze te tabletki maja az takie silne dzialanie bo dostala wczoraj wieczorem,a do teraz jest zmulona i ma wzdecia, a i tak dostala troche mniej niz wet zalecil. Dzisiaj niedostanie i mam nadzieje, ze juz nigdy nie beda jej potzrebne. Zadzwonilam do weta czy to aby napewno bezpieczne i czy one nie maja jakis skutkow ubocznych, to mnie uspokoil ze mam jeden dzien wolnego, a mala przynajmniej sie w koncu wyspi bez koszmarow zwiazanych z przeprowadzka...

Wracajac do pogody. Wczorajszy dzien przerobil wszystkie pory roku... Rano lalo i bylo zimno (Ojesien) w poludnie bylo cieplutko, swiecilo slonce i mozna bylo wyjsc na bluzie bez kortki (lato) pozniej pogoda sie zepsula i zaczal padac deszcz, ale nadal bylo cieplo (wiosna) no a wieczorem zrobila sie lodowka i zacinalo sniegiem (zima). Teraz leje, ale dzisiaj jzu byl mocny wiatr, ulewa, snieg i grad:roll:. Pogoda szaleje....

Psiaki sie coraz lepiej dogaduja, koty nie chca Hebci ogladac i spia gdzies na wyzkach zeby ona ich tez nieogladala:eviltong:. Scoob przestaje byc zazdrosny i zaczal Hebe na spacerach bronic przed innymi psami (jakby to bylo potrzebne). Jak sie je spusci to biegaja jak szalone i powoli lapia ze gonic mozna sie tylko na dworzu. Hebcia uwielbia kaluze przechodzi przez sam srodek szurajac lapami (Scoob ta moja hrabiaanka nie dopuszcza takiej mozliwosci). Nie lubi zabawek ani kijow interesuje sie nimi dopiero jak sa w pysku innego psa, a tak to ma je generalnie w nosie.Teraz jak sie niuska troche zatacza po ych tabletkach i ciagle spi to Scoob krazy wokol niej i wacha czy wszystko ok. Jeszce z miesiac i beda nierozlaczne.

Musze na allegro poszukac jakiegos wielkiego, megawygodnego pontonu, bo niuska jest dobrze wychowana i spi na ziemi. Narazie ma rozlozony taki bardzo gruby koc polarowy, ktory grzeje "jak 150" i na tym ma taki maly pontonik i kocyk z jej domku, wiec nie jest tak zle.

W maju w moim miescie jest wystawa i mamy zamiar debiutowac. Musze sie odezwac do hodowczyni kiedy ja wytrymowac i jak wogole sie na to przygotowac, bo jestem zupelnie zielona.