Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WITAJCIE! NAZYWAM SIę DEKSTER i jestem najprawdziwszym owczarkiem niemieckim. Urodziłem się dwa lata temu, 13 sierpnia, tak więc jestem jeszcze młodym psem. Jestem zdrowy i mam aktualne wszystkie szczepienia. Miałem swój dom, do którego trafiłem jeszcze jako szczeniak. Niestety moi właściciele nie potrafili się ze mną odpowiednio obchodzić. Gdy skończyłem rok zostałem zapięty na łańcuch, który ograniczył moje życie do paru metrów kwadratowych. Nie potrafiłem przystosować się do takiego życia. Jestem psem towarzyskim, rodzinnym, kochającym ruch i wolność, a zabranie mi tej wolności spowodowało, że przestałem ufać mojej ludzkiej rodzinie. Wypuszczanie mnie na kilka minut, czy na noc do ogrodu, to dla mnie za mało. Dlatego też, gdy chciano mnie na nowo zapinać na łańcuch buntowałem się, pokazywałem zęby, warknąłem kilka razy. Przecież nikt nie chce siedzieć na łańcuchu! Teraz zakładają mi kaganiec, gdy mamy gdzieś iść, lub mam zostać zapięty. A ja przecież tylko broniłem się przed łańcuchem! Nie potrafię mówić, nie mam jak inaczej wytłumaczyć, że to dla mnie olbrzymia krzywda. Moi Państwo uznali, że jestem agresywny, i postanowili mnie oddać. Na razie mieszkam jeszcze u nich, ale mam mało czasu, może ze dwa tygodnie życia. Jeżeli nikt mnie nie zechce, nikt szybko nie zaadoptuje, zostanę uśpiony!!! A ja tak bardzo chcę żyć. Mój treser mówi, że wystarczy ktoś z odpowiednim podejściem, kto potrafi sobie poradzić z psem o dominującym i stanowczym charakterze i będę naprawdę wspaniałym przyjacielem i obrońcą, jestem też doskonałym stróżem. Potrzebuję doświadczonego opiekuna, który będzie potrafił odpowiednio mnie poprowadzić.

CZY KTOś MI POMOżE??? Ja chcę żyć, to przez ludzi jestem taki, i przez ludzi mam umierać:placz:

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GrubbaRybba allegro dzisiaj zrobiłam, ale jeśli jest możliwość jeszcze gdzieś go w ogłoszeniach wystawić to byłoby wspaniale!!! Im więcej tym większa szansa na to, że zdąży przed wyrokiem:-(

Posted

Dodałam ogłoszenia:
http://populada.pl/ogloszenie,nr,6033
http://www.gumtree.pl/warszawa/59/12613459.html
http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?rid=1&aid=827250&cid=159

Przepraszam, ale na więcej nie mam czasu, bo siedzę w pracy, a mój szef się wkurza, że nie zajmuję się pracą, tylko, jak zwykle psami.

Dea, podałam na ciebie namiary w ogłoszeniach. Mam na dzieję, że dobrze zrobiłam. :roll:

Posted

Dziękuję cioteczki, jesteście jak zwykle niezawodne! Miałam dzisiaj dwa telefony w jego sprawie. Nie wiem z których ogłoszeń, ale jest nadzieja, na razie nikła ale jest. Jeden spodobał mi się bardziej, ale ma w domu niewielkiego psiaka, kolega szkoleniowiec boi się, że Dekster może go nie zaakceptować. Drugi na początku udawał wszystkowiedzącego, i próbował mnie zrównać z poziomem ziemi, ogólnie tupeciarz, jak to on się nie zna na psach. No to go odesłałam do Gerarda (ten od szkoleń) i chyba znormalniał:evil_lol: Co będzie dalej nie wiem. On szuka psa do pilnowania, agresywnego. To szansa dla Dekstera, choć on nie jest tak agresywny, on się tylko buntuje. Będę potrzebowała na pilnie kogoś z Zabrza do sprawdzenia, bo facet mi się wymądrzał, że co ja pytam o warunki życia dla psa, skoro i tak tego nie sprawdzę:angryy: Więc go uświadomiłam, że sprawdzę, i przed i po - przy drugim telefonie się zgodził na moje procedury.
GrubbaRybba jasne że tak, można podawać mojego maila, gg i telefon:
dea2@op.pl
gg: 2415781
tel. 0 603 244 518

Posted

a tak ogółem co do C-n schroniska to właściwie dlaczego nie prowadzą oni wolontariatu ? Psy całymi dniami siedzą w boksach czy ktoś jednak je wyprowadza ? Kiedyś byłam tam pytać czy można przy psach pomóc ale pan mi powiedział że to nie jest taka łatwa praca jak przy psie z domu że na sprzątanie boksów trzeba więcej wysiłku i że jakby pies mi uciekł na spacerze to znowu trzebabyło by go szukać, jeździć za nim a paliwo drogie jest i ogólnie że jakby mnie jakiś pies pogryzł to schron by miał problemy, ok rozumiem ale chyba nie wszystkie psy są tam agresywne i bez powodu wtapiają zęby w człowieka... Gdyby była możliwość wolontariatu można by psy dodatkowo troszke chociaz szkolić...

Iza.

Przepraszam miałam napisać na ogólnym Cieszyńskim a wątki mi się pomieszały.

Posted

Dekster zaraz ląduje na głównej owczarkowej. Ale przy agresywnych psach zawse jest ciężko :shake: A zdjęcia w kagańcu są załamujące. Czy nikt nie odważy się mu go ściągnąć?

Posted

[quote name='Herspri']a tak ogółem co do C-n schroniska to właściwie dlaczego nie prowadzą oni wolontariatu ? Psy całymi dniami siedzą w boksach czy ktoś jednak je wyprowadza ? Kiedyś byłam tam pytać czy można przy psach pomóc ale pan mi powiedział że to nie jest taka łatwa praca jak przy psie z domu że na sprzątanie boksów trzeba więcej wysiłku i że jakby pies mi uciekł na spacerze to znowu trzebabyło by go szukać, jeździć za nim a paliwo drogie jest i ogólnie że jakby mnie jakiś pies pogryzł to schron by miał problemy, ok rozumiem ale chyba nie wszystkie psy są tam agresywne i bez powodu wtapiają zęby w człowieka... Gdyby była możliwość wolontariatu można by psy dodatkowo troszke chociaz szkolić...

Iza.

Przepraszam miałam napisać na ogólnym Cieszyńskim a wątki mi się pomieszały.
Iza ja powolutku to i tamto próbuję wprowadzać, jeżeli chcesz pomóc napisz do mnie. W czwartek zaliczyłam pierwsze dwa spacery:multi: A sprawa rzeczywiście nie jest prosta, miałam początkowo problemy w "władzami" Cieszyna, jak zaczęłam prowadzić stronę, o wolontariacie słyszeć nie chcieli, na razie, bo ja drążę temat;) Przejdź proszę na wątek cieszyński, chętnie rozpocznę tam dyskusję na ten temat, może coś się nam "urodzi":lol:
Anashar dzięki! Kaganiec mu ściągają, jak wraca na łańcuch:angryy: Odezwał się do mnie na gg peter beny z forum owczarków, też szuka kogoś. Do tego jest z tej samej miejscowości co ta druga osoba pytająca o Dekstera, więc sprawdzi dom jakby coś. Z Zabrzem widzę problemu nie bedzie, poza tymi tutaj wymienionymi dostałam jeszcze od halbiny namairy na 2 osoby. Byle tylko te dwa domy były chętne!