Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lemo, kitu nie muszę wciskać bo weci i tam znają moją manię do przygarniania bezdomnych kociaczków,:evil_lol: . NIe mam sumienia ciachać go w tym wieku, :-( . Poza tym, zawsze staram się wciskać koty normalnym ludziom tj. takim którzy nie wytrzymają zapaszku niekastrowanego kota, :evil_lol:
Byłam dziś w Polfie, cholera, czarna kocica z białą plamką na torsie jest kotna. Ona jest z ekipy przy bramie ochroniarzy. Nie wiem czy zdążymy....

Posted

U nasz w G. tylko takie są, Jowita! Fajnie, ze już jesteś! :lol:
Wysłałam wczoraj ogłoszenie o Bambim do naszego Urzedu Miasta zeby je w necie na stronie Grodziska umieścili. Dziś rano dzwoniła do mnie miła pani z urzędu, że jedna z pracownic chce wziąć Bambiego. Idę z nim 0 16 tej. Jak się spodoba to będzie mieszkał pod Grodziskiem. Trzymajcie kciuki!

Posted

Byłam u wetki na Społdzielczej, może nam w przyszłym tygodniu ciachnąć jedną kotkę, może drugą ok.1 września i .....to już koniec pieniędzy.:-(
Lecznica na Zwirki u Wigury też nie ma już kasy, tak mi powiedziała.
Ale..... jedna lecznica prawie nie ruszyła zasobów, tj. gdzieś koło Championa, dawnego Globi.
Bedę dziś z Bambim akurat w Wydziale Ochrony Srodowiska to jeszcze zapytam.
Słuchejcie, a może kotka /najlepiej by było żeby ta w ciąży/ wejdzie do mego nowego kontenerka celem konsumpcji a my go swobodnie i beztrosko zamkniemy? Tam mi wetka zasugerowała bo i ona klatki łapki nie posiada.
Kocica mogłaby pobyć u niej dzień , potem u mnie i do Polfy znowu.
Jak to łatwo wszystko wygląda jak sie o tym pisze,:evil_lol: .

Posted

tam jest lecznica? myślałam, że tylko zoologiczny,:oops: . Nie, to chyba nie o to chodzi. Wydaje mi się, ze to jest na Kopernika, tak jakby na tyłach tego marketu.
Z panią zajmującą się dotacjami w urzędzie nie rozmawiałam bo pojechała w teren. To nic, w przyszłym tygodniu to zrobię.

Ale, ale, wiadomość dnia! Bambi pojechał do domu!
Tak sie cieszę! To będzie dobry domek!

Posted

Wiadomość super ale spodziewana po Twoich zapowiedziach.

Co do lecznicy to może się mylę, sprawdzę, natomiast na Kopernika też tam jest w okolicy to na pewno. Koło hotelu.

Posted

Bardzo się cieszę, że Bambi ma domek!:multi:
A co do lecznic - koleżanka dzwoniła do urzędu, gdzie powiedziano jej, że najwięcej zabiegów wykonują (a więc cieszą się największym zaufaniem klientów) te lecznice:

- Nesta. Lecznica dla Zwierząt
ul. Żwirki i Wigury 3 - tu w środy operuje ponoć dobry chirurg ale koty przetrzymuja dobę i nie bardzo przejmują się czy kot jest na czczo czy nie

- Lecznica dla Zwierząt
ul. Kilińskiego 12
tel. 755 65 31

- Marczyńska Dagmara. Przychodnia weterynaryjnagodziny otwarcia:
sobota: 10-14 poniedziałek 9-15; wtorek-czwartek 9-19; piątek 9-18- bardzo sensowna babka, przetrzymuje koty 3 doby po operacji a przed operacją czeka aż nie będą zaraz po jedzeniu

Posted

A słuchajcie, czy te fundusze to są wyłącznie na bezdomne, dzikie kotki? Bo jeśli tak, to skoro już ich prawie nie ma rozumiem, że ktoś w Grodzisku jednak takie dzikuski wyłapuje i przynosi do lecznicy? Że są tam jacys kociarze którzy podobnymi przypadkami się zajmują? Nie mylę się? Może należałoby nawiązać jakis kontakt pzez lecznicę, może ktoś taki mógłby nam pomóc w łapaniu, pożyczyć łapkę albo sprzedać jakiś patent na bezklatkowe schwytanie kotów?

Posted

Pojęcia nie mam czy tylko na bezdomne ale podejrzewam że jeśli nawet to pewnie jest nadużywane i ludzie sterylizują swoje za darmo. Wszyscy są zadowoleni. Weci mają kasę, ludzie usługę za darmo. Nikt nie będzie dochodził czy dany kot jest z domu czy z ulicy.

Posted

hm, rozmawiałam z p.Dagmarą, mówiła, ze tylko dzień może przetrzymać, chyba że w stytuacjach wyjątkowych zapewne. To właśnie u niej możemy wysterylizować kocicę a drugą ok.1 września jeśli zwolni się miejsce po pewnej suce.
A co tego dobrego dobrego chirurga, ktory operuje we środy na Zwirki i Wigury to nie wiem, bo właśnie we środy p.Magdę zastępuje młoda pani wetka, która nie zajmuje się o ile mi wiadomo takimi rzeczami.:evil_lol: . Zresztą, nieważne. Jak sterylizowałam kocice te bezdomne na Zwirki to przejmowały się czy są na czczo czy nie.:oops:

Posted

[quote name='Agnie Koty']

Ale, ale, wiadomość dnia! Bambi pojechał do domu!
Tak sie cieszę! To będzie dobry domek!

Czemu ja się nie dziwię? Agnie masz z góry ( św. Franciszek) zielone światło na adopcje..w razie czego będziemy Cię prosić o interwencję:p

Posted

znajoma mówiła mi o kociarzach, którzy świetnie łapią koty na ...podbierak wędkarski. Potem ręką /rozumiem, ze w rękawiczce/ za kark i fruuuu do kontenera. Czy ktoś tu łowi?:oops: Albo ma wujka wędkarza?
Można by też wstawić mięsko mielone do kontenera jak sugerowała p.Dagmara. Może uda mi się skoczyć do Polfy wieczorem.....
Chciałabym ciachnąć kocicę jakąkolwiek jeszcze w tym tygodniu choć
fatalnie się czuję psychicznie po tej wizycie w Krakowie...