Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przejdę się na Kopernika i zapytam. Oni tam sa uprzedzeni o moim nalocie.:evil_lol:. Nie wiem czy są jeszcze jakieś gniazda. Rozmawiałam dziś na stacji z panią, która tam karmi koty. Szara kocia w ciąży nie przychodzi. Nie widziała jej od dawna.
Byłam dziś wieczorem w Polfie łapać Tri. Ne było jej. Ale przynajmniej nakarmiłam trzy maluszki, te przy zarządzie.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taka smutna wiadomość! Jeden z diabełków został dziś przejechany przez samochód. Pobiegł za panem który grabił tam liście i wpadł pod koła. Buuuu. Jeden z tych dwóch identycznych, cały czarny z malutką gwiazdką na piersi...:-(
Nie udało mi się złapać Tricolorki, nie bywa w moich godzinach. Za to dowiedziałam się, ze ten mały kotek spod choinki to kociczka. Szkoda. Trudniejsza w ciachaniu. Zarezerwuję dla niej to ostanie miejsce u P.Magdy.... Niech tylko podrośnie bardziej.

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Taka smutna wiadomość! Jeden z diabełków został dziś przejechany przez samochód. Pobiegł za panem który grabił tam liście i wpadł pod koła. Buuuu. Jeden z tych dwóch identycznych, cały czarny z malutką gwiazdką na piersi...:-(
Nie udało mi się złapać Tricolorki, nie bywa w moich godzinach. Za to dowiedziałam się, ze ten mały kotek spod choinki to kociczka. Szkoda. Trudniejsza w ciachaniu. Zarezerwuję dla niej to ostanie miejsce u P.Magdy.... Niech tylko podrośnie bardziej.

No to mam drugą smutną wiadomość... Wczoraj jak szłam rano do pracy widziałam leżącego koło mostku trzaśniętego przez samochód kota. Bury marmurek, śliczny, żaden z naszych chyba bo miał oba jajka na miejscu. Wyglądał całkiem ładnie i dorodnie, moze był czyjś? Ech, do d*** to wszystko:( Biedny, biedny nasz diabełek!:placz:

Posted

Sory, nie przeczytalam wątku ale mam do was prośbę... Wiem że sterylizujecie koty, ale niewiem gdzie. Otóż ja od pewnego czasu jeżdżę na opuszczone warszawskie działki (na mokotowie) i dokarmiam tam cale stadko wygłodniałych kotów(ok. 15) Zależy mi żeby chociaż kilka z nich wysterylizować ale tylko 1 kotka da się złapać (ostatnio jej nie widuję) Ja właściwie nic niewiem o sterylizacji... Czy moglibyście jakoś pomóc?????

Posted

Bafii, nic Ci nie nie mogę pomóc. :-( Możesz przejść się do Waszego Urzedu Miasta do Wydziału Ochrony Srodowiska i zapytać się czy mają fundusze na ten cel. U nas były ale się skończyły, tj. są jeszcze resztki. To raz. Jeżeli chodzi o kocice to trzeba je jednak przez kilka dni po zabiegu przetrzymać w jakimś ciepłym miejscu i pilnować żeby nie nawiały. To dwa.

Puchatek, co to za szary kot? Bo ja własnie mam nowy nabytek w domu!:evil_lol:
Wieczorem tak się to darło przed naszym domem że wzięłam żeby nakarmić. Nina zaczeła mnie molestować zeby ją zamieścić na dogo i szukać jej domu. Nieduża, wygląda jak wyrośnięty kociak ale ma ok. 1-1.5 roku. Zasuszona, kocia mumia. Najadła się, napiła, weszła mi do łóżka. Umie korzystać z kuwety. Szara, ma maleńki krawacik, jest jakby nieco przetykana rudym. Na razie wygląda tak sobie ale jeszcze będą z niej koty.:evil_lol:. W poniedziałek umówiłam się z p.Magdą na sterylkę, nie ma co czekać. Fot na razie nie mam. Musicie zdać się na wyobraźnię, khe, khe.

Posted

Z opisu to może i ta ale nawet jakbym ją zobaczył na zdjęciu to mogę nie poznać. Widziałem ją kilka razy ale z Bunią więc tylko przemknęła i w krzaki. Jak jej przez jakiś czas nie zobaczę to uznam że to ta a jak zobaczę to postaram się lepiej przyjrzeć i zaobserwować jakieś cechy charakterystyczne.

Posted

Puchatku, gdybyś widział w Waszej okolicy kocura koloru jasnobeżowego to daj znać do p.Magdy. Jakaś pani wiozła go na kastrację, wyważył kontener i zwiał z samochodu.... Jest oswojony.

Posted

Przepraszam, że tutaj, ale skasuję potem:
Lemoniadko, udało mi się znaleźć dom dla tego królika. Czy będziesz jeszcze miała klatkę-łapkę w Skierniewicach? Muszę sprawdzić, czy on jeszcze tam jest w ogóle.

Posted

Agnie, to umówimy się jakoś na przekazanie, dobrze? Jak tam ta trikolorka? Widziałam dziś Sylwestra i Małą Czarną, urosły drapichrusty i z tego co widzę czują się znakomicie:) A na Koci Świat już zagłosowałam, a jakże;)