Agnie Koty Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Przejdę się na Kopernika i zapytam. Oni tam sa uprzedzeni o moim nalocie.:evil_lol:. Nie wiem czy są jeszcze jakieś gniazda. Rozmawiałam dziś na stacji z panią, która tam karmi koty. Szara kocia w ciąży nie przychodzi. Nie widziała jej od dawna. Byłam dziś wieczorem w Polfie łapać Tri. Ne było jej. Ale przynajmniej nakarmiłam trzy maluszki, te przy zarządzie. Quote
Agnie Koty Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Taka smutna wiadomość! Jeden z diabełków został dziś przejechany przez samochód. Pobiegł za panem który grabił tam liście i wpadł pod koła. Buuuu. Jeden z tych dwóch identycznych, cały czarny z malutką gwiazdką na piersi...:-( Nie udało mi się złapać Tricolorki, nie bywa w moich godzinach. Za to dowiedziałam się, ze ten mały kotek spod choinki to kociczka. Szkoda. Trudniejsza w ciachaniu. Zarezerwuję dla niej to ostanie miejsce u P.Magdy.... Niech tylko podrośnie bardziej. Quote
Lemoniada Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Agnie Koty napisał(a):Taka smutna wiadomość! Jeden z diabełków został dziś przejechany przez samochód. Pobiegł za panem który grabił tam liście i wpadł pod koła. Buuuu. Jeden z tych dwóch identycznych, cały czarny z malutką gwiazdką na piersi...:-( Nie udało mi się złapać Tricolorki, nie bywa w moich godzinach. Za to dowiedziałam się, ze ten mały kotek spod choinki to kociczka. Szkoda. Trudniejsza w ciachaniu. Zarezerwuję dla niej to ostanie miejsce u P.Magdy.... Niech tylko podrośnie bardziej. No to mam drugą smutną wiadomość... Wczoraj jak szłam rano do pracy widziałam leżącego koło mostku trzaśniętego przez samochód kota. Bury marmurek, śliczny, żaden z naszych chyba bo miał oba jajka na miejscu. Wyglądał całkiem ładnie i dorodnie, moze był czyjś? Ech, do d*** to wszystko:( Biedny, biedny nasz diabełek!:placz: Quote
Agnie Koty Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Nic się nie dzieje. Białego maluszka nie widać.:-( Jutro przejdę się wieczorową porą, może wyjdzie. Quote
Puchatek Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Znowu widziałem u nas tą (tego?) szaro-białą. Quote
baffi2 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Sory, nie przeczytalam wątku ale mam do was prośbę... Wiem że sterylizujecie koty, ale niewiem gdzie. Otóż ja od pewnego czasu jeżdżę na opuszczone warszawskie działki (na mokotowie) i dokarmiam tam cale stadko wygłodniałych kotów(ok. 15) Zależy mi żeby chociaż kilka z nich wysterylizować ale tylko 1 kotka da się złapać (ostatnio jej nie widuję) Ja właściwie nic niewiem o sterylizacji... Czy moglibyście jakoś pomóc????? Quote
Agnie Koty Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Bafii, nic Ci nie nie mogę pomóc. :-( Możesz przejść się do Waszego Urzedu Miasta do Wydziału Ochrony Srodowiska i zapytać się czy mają fundusze na ten cel. U nas były ale się skończyły, tj. są jeszcze resztki. To raz. Jeżeli chodzi o kocice to trzeba je jednak przez kilka dni po zabiegu przetrzymać w jakimś ciepłym miejscu i pilnować żeby nie nawiały. To dwa. Puchatek, co to za szary kot? Bo ja własnie mam nowy nabytek w domu!:evil_lol: Wieczorem tak się to darło przed naszym domem że wzięłam żeby nakarmić. Nina zaczeła mnie molestować zeby ją zamieścić na dogo i szukać jej domu. Nieduża, wygląda jak wyrośnięty kociak ale ma ok. 1-1.5 roku. Zasuszona, kocia mumia. Najadła się, napiła, weszła mi do łóżka. Umie korzystać z kuwety. Szara, ma maleńki krawacik, jest jakby nieco przetykana rudym. Na razie wygląda tak sobie ale jeszcze będą z niej koty.:evil_lol:. W poniedziałek umówiłam się z p.Magdą na sterylkę, nie ma co czekać. Fot na razie nie mam. Musicie zdać się na wyobraźnię, khe, khe. Quote
Puchatek Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Z opisu to może i ta ale nawet jakbym ją zobaczył na zdjęciu to mogę nie poznać. Widziałem ją kilka razy ale z Bunią więc tylko przemknęła i w krzaki. Jak jej przez jakiś czas nie zobaczę to uznam że to ta a jak zobaczę to postaram się lepiej przyjrzeć i zaobserwować jakieś cechy charakterystyczne. Quote
Agnie Koty Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Nie, to pewnie nie ta. Ta jest mizasta i na pewno nie uciekałaby w krzaki. Chyba że Buni się bała... Fajna jest ta kociczka, taka filigranowa, wskakuje na kolana. Quote
Figa Bez Maku Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Filigranowa. fajna? Fifi? No bo skoro zostaje u Ciebie ...to będziemy imię wybierać:diabloti: Quote
Agnie Koty Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Nazywa się Malina,takna razie roboczo. Nie, u mnie nie zostaje,będzie szukać domu.:evil_lol: Quote
Agnie Koty Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Kocina została oceniona na jakieś mniej niż rol, tak 9 miesięcy. Czuje się już dobrze dziewczyna. Za kilka dni ruszymy z ogłoszeniami. Quote
Agnie Koty Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Puchatku, gdybyś widział w Waszej okolicy kocura koloru jasnobeżowego to daj znać do p.Magdy. Jakaś pani wiozła go na kastrację, wyważył kontener i zwiał z samochodu.... Jest oswojony. Quote
zasadzkas Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Przepraszam, że tutaj, ale skasuję potem: Lemoniadko, udało mi się znaleźć dom dla tego królika. Czy będziesz jeszcze miała klatkę-łapkę w Skierniewicach? Muszę sprawdzić, czy on jeszcze tam jest w ogóle. Quote
Agnie Koty Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Klatka łapka jest u mnie w Grodziu. W każdej chwili mogę podrzucić ją Lemoniadzie. Quote
Agnie Koty Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Ja też tak nieco zaoffuję ale w Kocim świecie jest ok. 200 kotów i żarełko im się przyda.... Zagłosujcie jeśli możecie :modla: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87456 Quote
Lemoniada Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Agnie, to umówimy się jakoś na przekazanie, dobrze? Jak tam ta trikolorka? Widziałam dziś Sylwestra i Małą Czarną, urosły drapichrusty i z tego co widzę czują się znakomicie:) A na Koci Świat już zagłosowałam, a jakże;) Quote
Agnie Koty Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Lemo, jestem do dyspozycji. Powiedz tylko słowo... Quote
Lemoniada Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Agnie Koty napisał(a):Lemo, jestem do dyspozycji. Powiedz tylko słowo... ...a będzie uzdrowiona dusza moja:evil_lol: Piątek, 16:20 tam gdzie zawsze?;) Quote
Agnie Koty Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Wyglądało nieco zapyziale. Wcale mi się nie podobała.... Quote
Agnie Koty Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Dzisiaj twierdzę że jest jest to jeden z najładniejszych kotów jaki przewinął się przez mój dom. I ma cuuuudowny charakter! Quote
Agnie Koty Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Nie przeszkadzajcie mi spać i nabierać kociej masy..... Quote
Recommended Posts