eunice Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 witam, mozecie mi napisac jak zachowa sie w takim j.w. przypadku samiec, czy bedzie napalony na sunie, pomimo kastracji??? Quote
boksiedwa Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Czy będzie napalony czy nie to zależy od jego temperamentu. Na pewno dzięki kastracji nie będzie mógł nic zrobić, jednak zapach suki będzie na niego działał bo za działanie hormonów odpowiada przysadka mózgowa a nie jądra. A dokładnie przedni płat przysadki mózgowej. folikulotopowy FSH [gonady] – reguluje czynności gonad: produkcję hormonów płciowych i gametogenezę; w jajnikach stymuluje wzrost pęcherzyków Graafa; w jądrach stymuluje rozwój kanalików nasiennych i spermatogenezę -luteinizujący LH [gonady] – współdziała z FSH; w jajnikach: pobudza owulację i rozwój ciałka żółtego; w jądrach: pobudza wydzielanie testosteronu przez komórki Laydiga Quote
Mokka Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Znaczenie może mieć, w jakim wieku samiec był kastrowany, ile czasu upłynęło od kastracji i czy miał już jakieś doświadczenia w tej materii. Ja mam kastrata, który nadal ogląda się za dziewczynami, lecz obecnie jest już raczej ugodowy, daje sobie wytłumaczyć, że są ciekawsze zjawiska na tym świecie. Ale jestem pewna, że gdyby miał w domu sukę z cieczką, z pewnością robiłby jej awanse i trzeba by pilnować, żeby jej nie zamęczył, albo żeby nie dochodziło do spięć, bo dziewczyna pewnie by się opędzała od fatyganta (przynajmniej przez jakiś czas ;) ). Quote
eunice Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 Bardzo Wam dziekuje za odpowiedz!!!pozdrawiam:)) Quote
miumiu Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 ja nie mam, ale rodzice mają kastrata to był bardzo jurny jamnior szorstkowłosy po kastracji przestał wywachiwać na spacerze trawę, nie czuł suk na drugim osiedlu ;), nie interesowal się przypadkowo napotkanymi sukami w cieczce -ot powachał i tyle potrafi jechać w windzie z suka w cieczce i nie objawiać zainteresowania ale jak był z ciekającą suką w jednym domu (na wakacjach byłam z nim, suka dziadków w cieczce) to jednak się interesował nawet na nia póbował trochę wskakiwać ale nie bardzo, wachał, caly czas za nią dreptał, spał przy niej, lizał i ... bardzo odganiał mojego Paco od suki (Paco krył ogon), nie znaczył no ale i ta cieczka może taka mizerna bo suka wiekowa była (?) Quote
Madusia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 co masz na myśli pisząc "krył ogon"?:crazyeye: Quote
Karilka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 łapał za ogon i krył:diabloti: Też mam kastrata.... czasem mu odbija i wskakuje na suki... Quote
Kornelia 33 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Mam wykastrowanego psa i nie interesuje się suką w pierwszych dniach cieczki, ale zawsze przez jakieś 4-5dni potem wskakuje na nią czasem, pewnie bliżej owulacji czujnik jeden ;) no i w tych dniach traci apetyt. Quote
jbp04 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Mój pies się tam w ogóle nie przejmował tym, że jest wykastrowany. Wraz z moja suka zażywali tych sportów do woli - na szczęście był to bezpieczny seks :oops: Quote
Rauni Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Mój na spacerach przestał wąchać i wylizywać siuśki po sukach, przestał się nimi rozpraszać, ale jak w domu miał sukę z cieczką to próbował kryć w dniach płodnych, nie jakoś szczególnie namolnie - tzn. nie łaził za suką przez cały czas, dawał się odgonić etc, ale jak się na podwórku zaczynali bawić, to jakoś mu się ta opcja włączała. Kastrowany był jako dorosły, 2,5 roczny pies, nigdy nie krył. Quote
Gienia Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Instynkt jest instynktem to ze mu jajka wycieli nie powoduje ze nie zainteresuje się suką. To nic nie zmieńi napisze to inaczej. to taj jakby kobieta po wycięciu przydatków ,miała stracić ochotę na sex:lol: nic podobnego:evil_lol: Quote
Recommended Posts