Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy będzie napalony czy nie to zależy od jego temperamentu. Na pewno dzięki kastracji nie będzie mógł nic zrobić, jednak zapach suki będzie na niego działał bo za działanie hormonów odpowiada przysadka mózgowa a nie jądra. A dokładnie przedni płat przysadki mózgowej.
folikulotopowy FSH [gonady] – reguluje czynności gonad: produkcję hormonów płciowych i gametogenezę; w jajnikach stymuluje wzrost pęcherzyków Graafa; w jądrach stymuluje rozwój kanalików nasiennych i spermatogenezę
-luteinizujący LH [gonady] – współdziała z FSH; w jajnikach: pobudza owulację i rozwój ciałka żółtego; w jądrach: pobudza wydzielanie testosteronu przez komórki Laydiga

Posted

Znaczenie może mieć, w jakim wieku samiec był kastrowany, ile czasu upłynęło od kastracji i czy miał już jakieś doświadczenia w tej materii.
Ja mam kastrata, który nadal ogląda się za dziewczynami, lecz obecnie jest już raczej ugodowy, daje sobie wytłumaczyć, że są ciekawsze zjawiska na tym świecie. Ale jestem pewna, że gdyby miał w domu sukę z cieczką, z pewnością robiłby jej awanse i trzeba by pilnować, żeby jej nie zamęczył, albo żeby nie dochodziło do spięć, bo dziewczyna pewnie by się opędzała od fatyganta (przynajmniej przez jakiś czas ;) ).

Posted

ja nie mam, ale rodzice mają kastrata
to był bardzo jurny jamnior szorstkowłosy
po kastracji przestał wywachiwać na spacerze trawę, nie czuł suk na drugim osiedlu ;), nie interesowal się przypadkowo napotkanymi sukami w cieczce -ot powachał i tyle
potrafi jechać w windzie z suka w cieczce i nie objawiać zainteresowania
ale jak był z ciekającą suką w jednym domu (na wakacjach byłam z nim, suka dziadków w cieczce) to jednak się interesował
nawet na nia póbował trochę wskakiwać
ale nie bardzo, wachał, caly czas za nią dreptał, spał przy niej, lizał i ... bardzo odganiał mojego Paco od suki (Paco krył ogon), nie znaczył no ale i ta cieczka może taka mizerna bo suka wiekowa była (?)

• 1 year later...
  • 1 month later...
Posted

Mam wykastrowanego psa i nie interesuje się suką w pierwszych dniach cieczki, ale zawsze przez jakieś 4-5dni potem wskakuje na nią czasem, pewnie bliżej owulacji czujnik jeden ;) no i w tych dniach traci apetyt.

• 4 months later...
Posted

Mój pies się tam w ogóle nie przejmował tym, że jest wykastrowany. Wraz z moja suka zażywali tych sportów do woli - na szczęście był to bezpieczny seks :oops:

Posted

Mój na spacerach przestał wąchać i wylizywać siuśki po sukach, przestał się nimi rozpraszać, ale jak w domu miał sukę z cieczką to próbował kryć w dniach płodnych, nie jakoś szczególnie namolnie - tzn. nie łaził za suką przez cały czas, dawał się odgonić etc, ale jak się na podwórku zaczynali bawić, to jakoś mu się ta opcja włączała.
Kastrowany był jako dorosły, 2,5 roczny pies, nigdy nie krył.

Posted

Instynkt jest instynktem to ze mu jajka wycieli nie powoduje ze nie zainteresuje się suką. To nic nie zmieńi

napisze to inaczej.
to taj jakby kobieta po wycięciu przydatków ,miała stracić ochotę na sex:lol: nic podobnego:evil_lol: