Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze ja już sama nie wiem co z tym Basterkiem...
zrobiłam mu badania krwi, żeby sprawdzić co mu się dokłądnie dzieje.
wyszło, że ma podwyższony poziom limazy, co wskazuje na zapalenie trzustki.
Tylko, że inny wet powiedział, że takie badania są niewiarygodne i jedynie w Niemczech wykonują badania dokładnie pod kątem trzustki, na podstawie których można stwierdzić co się z trzustką dzieje.
No i nie wiem...
W każdym razie będziemy kontunuować tą kurację antybiotykiem i sterydami, no i co najważniejsze dieta. Karma ta kosztuje ok. 200 zł za 14 lub 15 kg. Zobaczymy czy Basterek przybierze na wadze, no i chyba powtórzymy te badania krwi.

• 2 weeks later...
Posted

nikt Basterka nie odwiedza...
a może ktoś mógłby zrobić mu banerek? albo plakacik jakiś ładny?

Wygląda na to, że ta karma i antybiotyki Basterowi służą :-) Myślę, że przytył. Jutro zadzwonię do weta spytam się jak długo Baster powinien jeść tą specjalną karmę, bo już powoli się kończy i trzeba by pomyśleć o bazarkach. Za tydzień lub dwa pójdziemy na kontrolę

Posted

Madziek ja bazarek na pewno jakiś zrobię jak trzeba będzie. dziś chciałam odwiedzić Basterka ale sie rozchorowałam więc wolałam sie nie doprawić na spacerach.Poproszę też kogos żeby zrobił bannerek.
Sama nie wiem jak mu pomóc to taki fajny i ładny psiak :-(

Posted

:diabloti:

Madziek napisał(a):
Basterek dzięki goldenowatej ciotce dostał kolejny wór swojej karmy i dwie puszeczki tegoż jedzonka :-)

Superowo !!!!! :lol:

A jak sie Bastus czuje?

Posted

generalnie cały czas dobrze, jest aktywny, ma apetyt, chętnie chodzi na spacery itd.
tylko trudno mi ocenić czy przytył czy nie. Jedni mówią, że tak, inni, że nie.
w najbliższym czasie zabiore go do weta

• 2 weeks later...
Posted

Byliśmy z Basterkiem u weta. Wetka powiedziała, że wygląda nieco lepiej. Troszkę przytył, sierść się poprawiła, ale jednak ciągle jest za chudy. Serce ma ciągle wolne. Miał zrobione USG serca i jamy brzusznej. W buszku nic nie wyszło, z sercem niestety będzie miał problemy w przyszłości, bo zastawki przestaną poprawnie pracować. Znów miał pobraną krew do analizy, zobaczymy jak tam poziom limazy we krwi i jeszcze będą badania pod kątem tarczycy. Dziś po południu będą wyniki.
Basterkowi skończyła się specjalistyczna karma, trzeba kupić następny worek (190 zł), więc zaraz wystawię bazarki

No i co najważniejsze...wetka powiedziała, że najlepszym lekarstwem oczywiście byłby nowy dom...

Posted

Z ostatnich badań wyszło, że z tarczycą jest ok. Z trzustką nic się nie zmieniło. Wetka powiedziała, żeby teraz dawać Basterkowi karmę wysokoenergetyczną.A żeby przyspieszyć serce - lek karsivan, który jest dosyć drogi... (50 zł za opakowanie, które wystarczy na ok. 2 tygodnie)

Posted

Madziek napisał(a):
Z ostatnich badań wyszło, że z tarczycą jest ok. Z trzustką nic się nie zmieniło. Wetka powiedziała, żeby teraz dawać Basterkowi karmę wysokoenergetyczną.A żeby przyspieszyć serce - lek karsivan, który jest dosyć drogi... (50 zł za opakowanie, które wystarczy na ok. 2 tygodnie)

Biedny Basterek..... Chwilowo mogę tylko podnieść w górę

Posted

Madziek napisał(a):
o Ciotka Franca wróciła z wojaży :cool3: jak było????

Superowo :evil_lol:
Tylko u nas sie nic nie zmienilo... a nawet jest gorzej :( Baster nadal w schronisku. Nie jest dobrze :-(