dariaopole Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Basterek ma zapalenie trzustki. Dostaje antybiotyki i sterydy oraz musi jeść specjalną karmę. Na szczęście trochę przytył i wygląda już dużo lepiej. Quote
Madziek Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 kurcze ja już sama nie wiem co z tym Basterkiem... zrobiłam mu badania krwi, żeby sprawdzić co mu się dokłądnie dzieje. wyszło, że ma podwyższony poziom limazy, co wskazuje na zapalenie trzustki. Tylko, że inny wet powiedział, że takie badania są niewiarygodne i jedynie w Niemczech wykonują badania dokładnie pod kątem trzustki, na podstawie których można stwierdzić co się z trzustką dzieje. No i nie wiem... W każdym razie będziemy kontunuować tą kurację antybiotykiem i sterydami, no i co najważniejsze dieta. Karma ta kosztuje ok. 200 zł za 14 lub 15 kg. Zobaczymy czy Basterek przybierze na wadze, no i chyba powtórzymy te badania krwi. Quote
Madziek Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 nikt Basterka nie odwiedza... a może ktoś mógłby zrobić mu banerek? albo plakacik jakiś ładny? Wygląda na to, że ta karma i antybiotyki Basterowi służą :-) Myślę, że przytył. Jutro zadzwonię do weta spytam się jak długo Baster powinien jeść tą specjalną karmę, bo już powoli się kończy i trzeba by pomyśleć o bazarkach. Za tydzień lub dwa pójdziemy na kontrolę Quote
dariaopole Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Madziek ja bazarek na pewno jakiś zrobię jak trzeba będzie. dziś chciałam odwiedzić Basterka ale sie rozchorowałam więc wolałam sie nie doprawić na spacerach.Poproszę też kogos żeby zrobił bannerek. Sama nie wiem jak mu pomóc to taki fajny i ładny psiak :-( Quote
Madziek Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Basterek dzięki goldenowatej ciotce dostał kolejny wór swojej karmy i dwie puszeczki tegoż jedzonka :-) Quote
Franca81 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 :diabloti:Madziek napisał(a):Basterek dzięki goldenowatej ciotce dostał kolejny wór swojej karmy i dwie puszeczki tegoż jedzonka :-) Superowo !!!!! :lol: A jak sie Bastus czuje? Quote
Madziek Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 generalnie cały czas dobrze, jest aktywny, ma apetyt, chętnie chodzi na spacery itd. tylko trudno mi ocenić czy przytył czy nie. Jedni mówią, że tak, inni, że nie. w najbliższym czasie zabiore go do weta Quote
Madziek Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 w lutym minął rok jak Basterek jest w schronisku... Quote
Madziek Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 jutro zabieram Basterka do weta, zobaczymy co powie Quote
Madziek Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Byliśmy z Basterkiem u weta. Wetka powiedziała, że wygląda nieco lepiej. Troszkę przytył, sierść się poprawiła, ale jednak ciągle jest za chudy. Serce ma ciągle wolne. Miał zrobione USG serca i jamy brzusznej. W buszku nic nie wyszło, z sercem niestety będzie miał problemy w przyszłości, bo zastawki przestaną poprawnie pracować. Znów miał pobraną krew do analizy, zobaczymy jak tam poziom limazy we krwi i jeszcze będą badania pod kątem tarczycy. Dziś po południu będą wyniki. Basterkowi skończyła się specjalistyczna karma, trzeba kupić następny worek (190 zł), więc zaraz wystawię bazarki No i co najważniejsze...wetka powiedziała, że najlepszym lekarstwem oczywiście byłby nowy dom... Quote
Madziek Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Są bazarki między innymi na Basterka Smycze, obroże i inne rzeczy http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108064 Piłeczki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108053 Quote
Madziek Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Z ostatnich badań wyszło, że z tarczycą jest ok. Z trzustką nic się nie zmieniło. Wetka powiedziała, żeby teraz dawać Basterkowi karmę wysokoenergetyczną.A żeby przyspieszyć serce - lek karsivan, który jest dosyć drogi... (50 zł za opakowanie, które wystarczy na ok. 2 tygodnie) Quote
Franca81 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Madziek napisał(a):Z ostatnich badań wyszło, że z tarczycą jest ok. Z trzustką nic się nie zmieniło. Wetka powiedziała, żeby teraz dawać Basterkowi karmę wysokoenergetyczną.A żeby przyspieszyć serce - lek karsivan, który jest dosyć drogi... (50 zł za opakowanie, które wystarczy na ok. 2 tygodnie) Biedny Basterek..... Chwilowo mogę tylko podnieść w górę Quote
Madziek Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 o Ciotka Franca wróciła z wojaży :cool3: jak było???? Quote
dariaopole Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 biedny Bastek nie dośc ,że ma "swój" wiek to jeszcze chory...kto go zaadoptuje???? a on taki fajny i ładny....:placz: Quote
Madziek Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 kurcze no 7 lat to przecież jeszcze nie tak dużo. Basterku w górę Quote
Franca81 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Madziek napisał(a):o Ciotka Franca wróciła z wojaży :cool3: jak było???? Superowo :evil_lol: Tylko u nas sie nic nie zmienilo... a nawet jest gorzej :( Baster nadal w schronisku. Nie jest dobrze :-( Quote
Madziek Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 następny bazarek na Basterka między innymi [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108616[/url] Quote
Madziek Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 kolejny bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108795 Quote
Recommended Posts