Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baster trafił do schroniska jakiś czas temu i od razu okazał się przemiłym, towarzyskim psem. Wobec ludzi jest wspaniały, przyjazny, wesoły, kontaktowy. Wobec psów na początku też było ok. W boksie mieszkał z różnymi psami i suczkami. Później, kiedy został już wykastrowany, trafił na wybieg ogólny. Po krótkim czasie poczuł się tam bardzo pewnie i wszystkim psom zaczął pokazywać swoje zawadiackie usposobienie. Na początku tylko się kłócił i pyskował, ale z czasem zaczął przechodzić do zęboczynów. W tej chwili wszczyna bójki takie niemal na śmierć i życie. On ciągle chodzi pogryziony. Schronisko jest przepełnione, Bastera zupełnie nie ma jak odizolować od innych psów. Zapadł na niego wyrok...ma czas do piątku.

Czy znajdzie się dom tymczasowy dla niego?? czy jest gdzieś tani hotelik? albo drogi nawet...przecież życie Bastera jest bezcenne, a pieniążki jakoś się znajdą...

w razie czego mój numer telefonu 696 446 924

Basterowi nie grozi uśpienie. Mieszka teraz w boksie z suczką, z którą dobrze się dogaduje. Jednak dom dla niego jest nadal pilnie potrzebny

4.02.2008
Ponieważ Baster drastycznie schódł, a następnie nie mógł wrócić do norlamej wagi mimo apetytu i zawsze pełnej miski, to miał zrobione badania krwi, które wykazały zapalenie trzustki. Będzie dostawał antybiotyk i sterydy, ale co najważniejsze musi jeść specjalną karmę weterynaryjną Royal Canin Digestive Low Fat

23.04.2008
W zeszłym tygodniu Basterk odwiedził weta po 2-tygodniowym podawaniu leku na serce karsivan i diecie wysokoenergetycznej. Przytył 3 kg :-) Serduszko ma jednak dalej zbyt wolne i leki powinien dostawać już do końca życia. Niestety karsivan jest drogim lekiem i nie ma ludzkiego odpowiednika. Tak więc leczenie Basterka kosztuje nas prawie 150 zł miesięcznie. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe. Każdy kto może pomóc Basterkowi może wpłacić pieniążki na

[SIZE="4"]FUNDACJA FIOLETOWY PIES
LUKAS BANK S.A. 96 1940 1076 3046 8481 0000 0000
z dopiskiem "darowizna na Bastera"

13.05.2008
Basterek czuje się całkiem dobrze, ma apetyt, wygląda znacznie lepiej, sierść ma w fajnym stanie dzięki dobrej karmie (ostatnio je Royala Performance). Jest aktywny, domaga się spacerków. Tylko tego domu brak....
wsparcie finansowe ciągle potrzebne :oops:

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja z bazarkiem rusze w poniedziałek, musze czekać na aparat bo mąż zabrał, zreszta ja ciemna jestem i nie potrafię wgrać zdjęć na kompa nawet.

Musimy uratować Bastera , one jest taki słodki, cudny, puchaty miś !!!

Posted

Ja również coś powystawiam na bazarku ale dopiero w poniedziałek... Może by się dało spłacać jakiś hotelik z lekkim opóźnieniem? Baster jest zbyt kochany by tak szybko musiał odejść...

Posted

Jedno wyjście już jest. Pani Ala załatwiła, że Baster może pojechać do Częstochowy "na przechowanie" i nadal szukać domu. Trzeba by tylko transport załatwić...
Żyje i mam nadzieję, że ma się dobrze...