Jump to content
Dogomania

I Ogólnopolskie Zawody Agility Radom'2007, 16.09.2007

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki wielkie za piękne zdjęcia mojej Lotki! Dopiero dzisiaj je znalazłam i to dopiero po tym, jak Mokka mnie spytała, jak mi się jej zdjęcia podobały, a ja na to - jakie zdjęcia? Nie wiem jak wcześniej przeoczyłam zdjęcia w tym topiku!

A ma ktoś może jakieś zdjęcia zwycięskiej Misi? Czy też Misia tym razem za szybka była dla fotografów? ;)

Posted

Aussie napisał(a):
Thx Klaudia! :loveu:

Magda, to jest dziewczynka Tomka Gutkowego :-) A pochodzi z Czech, bo u nas na razie nikt takich łysych nie hoduje ;-)

jestem ciekawa jak to rozwiążą...?
W Polsce do hodowli trzeba trochę powystawiać, a jak sędziują takie krótkowłose?
Mnie się bardzo podobają, ale nie widziałam jeszcze żeby w Polsce ktoś wystawiał, Ula, czy wiesz jak są oceniane?

Posted

Guldi na ringu wystawowym bordery w typie pracującym mają niewielkie szanse,bo są mniejsze,drobniejsze,uboższa szata,smukła głowa,zazwyczaj dostają ocene bardzo dobrą,czasem doskonałą i sporadycznie lokaty,jak popatrzysz na fotki z klubówki borderów w Łodzi to zupełnie innaczej wyglądają psiaki typowo wystawowe,a inaczej typowo pracujące.
http://www.bordercollie.fora.pl/lodz-krajowa-22-09-2007-t1063-30.html
http://www.bordercollie.fora.pl/lodz-klubowa-23-09-2007-t1300-180.html

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
Guldi na ringu wystawowym bordery w typie pracującym mają niewielkie szanse,bo są mniejsze,drobniejsze,uboższa szata,smukła głowa,zazwyczaj dostają ocene bardzo dobrą,czasem doskonałą i sporadycznie lokaty,jak popatrzysz na fotki z klubówki borderów w Łodzi to zupełnie innaczej wyglądają psiaki typowo wystawowe,a inaczej typowo pracujące.
http://www.bordercollie.fora.pl/lodz-krajowa-22-09-2007-t1063-30.html
http://www.bordercollie.fora.pl/lodz-klubowa-23-09-2007-t1300-180.html

Tak się składa, że od ponad 10 lat intensywnie zamierzałam się na BC (prawie już miałam, ale z nabieraniem wiedzy o rasie zmieniłam zamiary jakiś czas temu, i z rozsądku na razie pozamierzam się tylko na przyszłość), więc znam dość dobrze różnicę w typach. Sporo się naoglądałam.
Chodziło mi o to, że w Polsce żeby hodować psy rasowe trzeba najpierw zaliczyć hodowlankę (=wystawy), no i tu się zastanawiam czy z krótkowłosymi się to uda...?

Posted

Za samą krótką sierść nie powinien sędzia dać bdb, bo jest ona jak najbardziej zgodna z wzorcem (podobnie jak stojące uszy!). Inna sprawa, że ta krótka sierść u BC łączy się jak na razie nierozerwalnie z typem użytkowym, bo po prostu nikt nie hoduje krótkowłosych showków (ale kto wie, co będzie w przyszłości - są przecież krótkowłose collie ;-))
Pozostaje więc jeździć do sędziów, którzy nie są nastawieni na typ wybitnie show i przykładają większą wagę do ogólnej prawidłowości budowy niż samego typu.

Posted

To sobie lecę powolutku z filmami ;)

posiadam takowe:

Posted

Gucio napisał(a):

posiadam takowe:

• [SIZE=1]Tosia - agility

Oo i nawet my sie zalapalysmy...:lol::evil_lol:

To ja poproszę jak będzie to możliwe, chętnie obejrzę nasze poczynania..:diabloti:
i dziękuje oczywiście..:lol:

Posted

Gucio napisał(a):

posiadam takowe:

• [SIZE=1]Blue - agility
  • Blue - jumping team
  • Fanta - agility
  • Fanta - agility team
  • Florek - agility
  • Florek - agility team
  • Grendel - agility