Sabina02 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Czy juz ktos sie konatktowal w sprawie Zusi? (Alez ja jestem niecierpliwa! Wszystko bym chciala odrazu:roll: ) Quote
Sabina02 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 amelka0 napisał(a):Nie Sabinko, na razie nikt..... Szkoda...:-( Ogladalnosc ogloszenia w Allegro jest bardzo duza, moze w koncu ktos sie odezwie... Amelka, czy sunia nadal jest w okolicy? Quote
rotek_ Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 amelka.... a jak u was z hyclami... grasują??? Quote
kiniaczeq Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 no właśnie też jestem ciekawa jak tam z hyclami... Quote
amelka0 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Tak Zuska,nadal tu się miejsca trzyma,ona bidulka wierzy,że ten pożal się Boże"pan"po Nią wróci.... U nas miasto duże,więc na razie udaje się jej tu uchować,ale ogólnie to grasują...mało powiedziane.zbierają z ulic wszystko co się da,nawet pieski,które mają pana i to po nich widać tylko chodzą sobie samopas,bo pan np.jest staruszkiem,albo mieszkają na działce czy w spokojnej dzielnicy. Niestety ale taka przykra prawda,że w naszym schronie 1/3 psów to psy które....mają pana:angryy:!!Ostatnio był mastif(pierwszy raz w schronie taka rzadka rasa.I co?I Pan przyjechał dał fotki psa namiary jak się znajdzie....i przypadkowo na allegro go znalazł-moja koleżanka wystawiała-o 24.w nocy dzwonił do niej zapłakany,bo gdy my szukałyśmy nowego domu,znalazł się stary....a schron nawet nie zadzwonił,że ten pies jest w schronie....miał czipa,tatuaż i wszystko.....:angryy:Jak więc mogliby zwykłego"Kajtka"rozpoznać gdy ludzie dzwonią i pytają.....A jak się nawet znajdzie,to wykup się potem słono płaci,o ile pies jeszcze będzie w schronie..... Quote
Roxana Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Pies na uwięzi jest złym psem, niewolnik jest zawsze groźny. Antoni Kępiński "Zerwać łańcuchy..." Quote
amelka0 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 dzięki Rotuś,ale Sabina02 już zrobiła:) Quote
Lemoniada Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Dobranoc śliczna Zeusko. (jakoś dziwnie niewygodnie mi się to imię wymawia;) ) Quote
grinajs Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 maleńka jeszcze zaznasz miłości od człowieka:loveu: Quote
amelka0 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 No nikt tutaj prawie nie zagląda:roll:,a szkoda,bo chciałam Wam coś powiedzieć:cool1: Quote
sara_rokitnica Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 ja zaglądam :D chyba dzisiaj to coś pisałam ale widocznie dogo ześwirowało bo dałabym se rękę odciąć że pisałam coś tu dzisiaj... nawet wiem już co chcesz powiedzieć :D:D Quote
Puchatek Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 amelka0 napisał(a):No nikt tutaj prawie nie zagląda:roll:,a szkoda,bo chciałam Wam coś powiedzieć:cool1: Zagląda, zagląda. No to wal śmiało. ;-) Co chcesz nam powiedzieć? Quote
sara_rokitnica Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 ja wiem ale nie powiem- niech Amelka powie :p nie domyślacie się o co chodzi? Quote
Lemoniada Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Czyżbyście znalazły Zeusi domek?:crazyeye: Można już zacząć się cieszyć?? Quote
Puchatek Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ha !!! Wyszpiegowałem. Na wątku Lolka znalazłem taki wpis Amelki: "Agnieszko tak,tak jak mówisz,oczywiście że wiem,że muszę zmienić tytuł,od razu o tym pomyślałam,ale mam dzień pełen wrażeń i zrobię to później,bo Zeusce z mojego podpisu-co błąkała się na osiedlu też znalazłam dom i wzięła Ją Mama mojej Koleżanki:lol:" Quote
amelka0 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Chwileczkę,chwileczkę,mali szpiedzy,sama to chciałam powiedzieć:mad:: A więc.........ZEUSKA MA DOM:):):)!! ZABRAŁA JĄ MAMA MOJEJ KOLEŻANKI!! Też mieszka na moim osiedlu,więc będę Ją widywać. Pani miała kiedyś pieska,który umarł i jak powiedziała,sunia przypomina Jej bardzo tamtego pieska.Faktycznie,ta wielkość,ta budowa,tylko Zeuska jest ciemnobrązowa a tamten piesio był czarny.Pani kocha zwierzaki,za pierwszym strasznie rozpaczała.I wzruszyła mnie,gdy powiedziała do suczki"Ty jesteś samotna i ja jestem samotna,to będziemy sobie razem" I wiecie co Wam powiem??Gdy tylko została złapana i przyprowadzona do Pani,pokazać się,to....wcale się nie wyrywała,nie uciekała.Już znikł gdzieś ten mały,przestraszony dzikus.Co więcej sama nie chciała od Pani wyjść!! Co to oznacza??Że każdy pies,nawet wydawałoby się dziki,stroniący od ludzi potrzebuje miłości i ciepła.Sunia uciekała przed ludźmi bo....nie wiedziała czy jej nie skrzywdzą,wiedziała,że została na świecie sama i że sama musi o siebie zadbać,chronić się i troszczyć,jednak w głębi duszy jak każdy piesek marzyła o tym aby ktoś ją pokochał i dał Jej DOM!! I bardzo dobrze,że Zuska była tak mądra i nieufna,bo dzięki temu nie wpadł ręce żadnego hycla,ani nikogo,kto chciałby Ją skrzywdzić. Quote
Recommended Posts