Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zeuska,inaczej Zuska,nazwałam ją tak na cześć Zeuska,bo w dniu w którym uśmiechnęło sie do Niego szcześie i trafił ze schronu do domu,Ona...wylądowała na bruku....Gdy szcześliwa wracałam do domu,że Zeusek ma dom,zobaczyłam sunię biegającą po moim osiedlu.Od razu wiedziałam że nie chodzi samopas jak co niektóre pieski,tylko została wyrzucona:(:(Poruszała się bardzo szybko,przygarbiona,wystraszona,z noskiem cały czas w ziemi i szukała bidulka jedzonka....Oczywiście pobiegłam do domu po jedzonko i poszłam jej szukać,ale ona.....widać że skrzywdzona przez człowieka,bardzo się mnie bała,uciekała na ulicę.Wróciłam do domu wyrzuciłam jej przez balkon jedzenie,które zjadły ponoc psy sąsiadów...Sunieczka jest młoda,ok.roku,boi sie dorosłych(może przynajmniej hycel jej tak łatwo nie złapie)ale zauważyłam że daje sie pogłaskać dzieciom,widać że w domu ,gdzie była były dzieci i tylko one widocznie były dla niej miłe.....Cóż.....nastały wakacje,sunia pewnie urosła większa jak powinna i mamuśka z tatuśkiem postanowili się jej pozbyć....:(:(Poprosiłam więc następnego dnia dziewczynki jak ją znalazłam aby przetrzymały sunię i zrobiłam jej fotki,ale na razie nie wstawie bo nie mam intern i piszę z kafejki.Zuska bez problemu dzieciom pozwoliła się objąć i pstryknęłam fotki.Później zmęczona położyła się pod klatką i zasnęła w biały dzień...taka była umęczona.A w nocy....chodzę i szukam nigdzie jej nie widzę a sąsiadka z osiedla powiedziała że śpi w krzakach i to teraz gdy takie ulewne deszcze padają:(:(Proszę pomóżcie mi znaleźć domek,bo hycel u nas nie próżnuje,potrafi zabrać takie psy co gołym okiem widać że mają pana,więc tym bardziej zabierze tę sunię gdy tylko jakiś życzliwy"go poinformuje.A w schronie...jako jedna z 300 piesków,owszem młoda ale nie jakiejś szczególnej urody,nie ma prawie szansy na dom:(:(

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Puchatku,kochany jesteś,w przyszłym tyg.juz będę miała kompa,ale wiesz ja miałabym do Ciebie prośbę,chodzi o"moją"Bursztynkę(w podpisie),ja mam nadzieję że Ona tam jeszcze jest,że żyje tylko się schowała,ale jak sie upewnie,to czy mógłbyś jej zrobić....wiem,Ona ma banerek,ale wtedy nie było innych fotek,a teraz są,takie na których bardziej widać że jest mix onka i gdybyś mógł zrobić banerek:oops:

A Zuska jest naprawdę taka bidulka wystraszona,ucieka przed ludźmi,nie daje się złapać,musze rzucać jedzenie i szybko uciekać,aby Ona podeszła....

Posted

Lemoniada napisał(a):
Podnoszę. Ciekawe kiedy Amelka będzie miała stały dostęp do netu, brakuje mi jej na dogo.

Dzięki Lemoniadko,jesteś bardzo miła:calus:
Już wróciłam:sweetCyb:,ale coś mi cienko działa imagestick i wciąż przerywa połączenie.

Posted

Fantastycznie!:multi: Bardzo się cieszę, oby takie zniknięcie już się nigdy więcej nie powtórzyło:)
A co ze zdjęciami Zeuski? (mam zaniki pamięci, wybacz, jeśli pytam po raz setny)

Posted

Lemoniadko,dzięki za tak miłe przyjęcie,a czy Ty dzisiaj coś trinken,trunken:drinka:?Bo napisałam post wyżej,że mam problem z imagestick,czyli ze zdjęciami....No ale po 1,5 godz.w końcu udało mi się(chyba specjalnie dla Ciebie:lol:)wkleić fotkę:

Posted

[quote name='amelka0']Lemoniadko,czy Ty dzisiaj coś trinken,trunken:drinka:?Bo napisałam post wyżej,że mam problem z imagestick,czyli ze zdjęciami....No ale po 1,5 godz.w końcu udało mi się(chyba specjalnie dla Ciebie:lol:)wkleić fotkę:

DiMAGE X50

Ależ ten program nazywa się ImageShack, nie stick! Dlatego nie zajarzyłam:lol: Rany, jaka ta Zeuska jest piękna!:crazyeye: :loveu: Szkoda dać taką piękność do schroniska... Pomóżmy jej!

Posted

Upssssssssss.to przepraszam Panią:oops:A jak to ja nigdy nie doczytam dokładnie,tylko mówię w swoim,chyba tylko sobie zrozumiałym języku....no i chyba od razu widać,kto tu naprawdę pił....
I dzięki za miłe powitanie,ja też za Wami tęskniłam:lol:

Posted

amelka0 napisał(a):
Upssssssssss.to przepraszam Panią:oops:A jak to ja nigdy nie doczytam dokładnie,tylko mówię w swoim,chyba tylko sobie zrozumiałym języku....no i chyba od razu widać,kto tu naprawdę pił....
I dzięki za miłe powitanie,ja też za Wami tęskniłam:lol:

Nie ma za co Amelko:) No, to teraz nadrabiaj zaległości, Moja Droga:cool3: Proszę uzupełniać stare wąteczki, dodawać nowe, szukać z nami domków dla psiaków etc. etc. W jedności siła, kobietki!:thumbs:

Posted

[quote name='Lemoniada'] W jedności siła, kobietki!:thumbs:
O tak podpisuję się pod tym:)
A tutaj zobaczcie jak zaraz po fotkach,Mała wyczerpana,położyła się pod blokiem i zaraz usnęła,taka była umęczona,no tak tyle dni cały czas na nogach w strachu,przerażeniu,nurkując w trawie za byle śmieciem,oby tylko brzuszek napełnić:-(:-(

DiMAGE X50