Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej ho pozdrowionka od Ramzesa:) noc spędził nad wyraz dobrze....w przedpokoju znalazłam rano tylko 3 kupki:)od razu wzieliśmy sie za szkolenie i zabawe...oczywiście najpierw było zapoznanie z domkiem:) dziś z rana poszliśmy odprowadzić pana na przystanek bo jechał do pracy...oj ile płaczu że maleństwo obroże musi mieć....na smyczy idzie mu całkiem dobrze....tylko cierpliwości trzeba...zresztą jak sie w trójke idzie to naturalny instynkt podpowiada mu żeby iść wraz z nami;) spowrotem jak juz sama wracałam było tylko drapanie w szyje z podtekstem "ściągnij mi to zielone coś ze mnie":P uczymy Ramzesa aportować..Ma naturalne predyspozycje do tego no i oczywiście podstawowe siad...nie ma obijania sie:evil_lol: jak ciotunia Gosia przyjdzie w czwartek w odwiedzinki to sama zobaczy malucha w akcji:D tymczasem uciekam gotować jedzenie bo maluch padł po porannym szkoleniu i smacznie teraz chrapie:] no i oczywiście chciałam podziękować w imieniu Ramzesa i swoim za odebranie go od tamtych ludzi:) DZIęKUJEMY:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

izilować go nie będe- wczwartek jedziemy do wetka także będzie już zaszczepiony...a póki co 5 min spacerki na podwórku przed domem mu nie zaszkodzą. Nie popadajmy w skrajności. Kontaktu z innymi psami nie ma a i uważam na niego więc bez paniki!!!prosze:P no a tak poza spacerkami to przechodzimy na gotowane jedzenie i czekamy na czwartkową wizyte u weta. Wogóle tak myślałam żeby wybrać sie z Gosią ;) co by sie czas w poczekalni milej spędziło...A i tak po drodze ma bo ten wet przyjmyje na Młodych techników...Tylko czy ciotunia da sie namówić? No bo kto chętnie chodzi do lekarza:P dobra więcej dziś nie pisze bo jestem padnięta przez te małe chodzące ADHD a rano 6 trza wstać ;)

Posted

aga-zapalka napisał(a):
izilować go nie będe- wczwartek jedziemy do wetka także będzie już zaszczepiony...a póki co 5 min spacerki na podwórku przed domem mu nie zaszkodzą. Nie popadajmy w skrajności. Kontaktu z innymi psami nie ma a i uważam na niego więc bez paniki!!!prosze:P no a tak poza spacerkami to przechodzimy na gotowane jedzenie i czekamy na czwartkową wizyte u weta. Wogóle tak myślałam żeby wybrać sie z Gosią ;) co by sie czas w poczekalni milej spędziło...A i tak po drodze ma bo ten wet przyjmyje na Młodych techników...Tylko czy ciotunia da sie namówić? No bo kto chętnie chodzi do lekarza:P dobra więcej dziś nie pisze bo jestem padnięta przez te małe chodzące ADHD a rano 6 trza wstać ;)

Zależy o której godzinie, ja właśnie wróciłam z kliniki bo moja Miśka ma dziś mały zabieg i do odbioru za godzine, ale denerwuję się strasznie...:shake:jak zawsze.
Ta wizyta już jutro, no chętnie się dam namówic;)Tylko godzina i miejsce. Co jedzie na Mł.Tech.???

Cisex, proszę usuń moją twarz ze zdjęcia:loveu::diabloti: Nie ze względu na dogomaniaków ale ten chłopak może miec znajomych, jest młody teraz wszyscy siedzą w internecie. Ktoś przypadkowo zaobaczy i...;)

Buziaki babeczki!!!

Posted

Szczepienia już jutro więc spokojna głowa, ciocia aga wydaje się byc odpowiedzialną, zresztą lepiej się poznamy to się przekonam. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, a ja z dystansem podchodzę do wszystkich ludzi więc na pewno szczepienia i odrobaczanie już jutro;)

Będziemy wszyscy spac spokojniej;)

Posted

no dziś do wetka:) ja to bym już poleciała, ale że pewnie większość ludzi śpi...no i wet jeszcze nie przyjmuje-to siedze i czekam....gosiu a myśle że najlepiej będzie jak sie spotkamy na jana pawła (maja) z tamtąd sobie podejdziemy bo to już nie daleko:) heh a z bieżących informacji to Ramzesik dobrał się wczoraj do tapety w kuchni:) buhaha:diabloti: zaczyna sie....;) szkoda że nie widzieliście miny mojego faceta...bezcenna:evil_lol: młody już reaguje na komende siad no i dziś wyjdziemy na placyk obok co by zaczął poznawać świat:)

Posted

właśnie wróciliśmy od weterynarza. Ramzesik odrobaczony a szczepienie w niedziele. Nasz "malec" jest zdrów jak ryba i waży 11 kg:) także niestety będziemy zmuszone poszukać mu domu z ogródkiem....Wet powiedział że jak Ramzesik dorośnie będzie ważył około 60-65 kg....No a ja mam malutkie mieszkanko...i do tego nie swoje;( Najważniejsze że jest zdrowy, ma gdzie spać i nie jest już u tamtych ludzi...Ja go chętnie dopilnuje dopóki nie znajdziemy dla niego wspaniałych ludzi z ogrodem!! To jest najważniejsze...Szkoda mi Ramzeska bo już sie nastawiłam że zostanie na stałe ale patrząc w przyszłość to tylko by się męczył w mieszkaniu... No i nie okłamujmy się finansowo bym chyba rady nie dała :-( Czekam na Gosie i porobimy fotki jakieś słodkie żeby można było maleństwo na allegro wrzucić i inne stronki z ogłoszeniami ze zwierzakami... heh no szkoda że będzie aż tak wielki... ale jego przyszli właściciele będą na pewno z niego bardzo dumni:) jest super inteligentny i broni swojego rewiru...(no powiedzmy wykazuje cechy pożądane dla stróża domu) mówię wam jak mi szkoda...no ale trzeba do sprawy podejść racjonalnie....może któraś zna ludzi z domkiem i ogrodem którzy chcieliby czarną przepiękną kluchę do tulenia i pilnowania posesji??

Posted

wrzucę co nieco, ale tu chyba nikt nie zagląda...

Z nową zabaweczką od cioci Gosi:

Komenda siad:

Aaaaaaaa:loveu:

Ramzes potrzebuje stanowczego właściciela z sercem do psiaków. Potrzebuje wychowania ale bez karania, a tylko z nagradzaniem! Jest bardzo czuły, ale bez szkolenia może dominowac. Ma chłopczyk swoje chumorki. Jest teraz przecudnym, zabawnym psiakiem! Rozbraja swoimi minkami:loveu:
Szukamy domu z ogrodem dla Ramzeska!!!!!!!!

Posted

kawal chlopaka urosl z tej malej czarnej kuleczki z perwszej strony watku, i ma dojsc do 60kg. wtedy to dopiero bedzie kawal chlopa. teraz jest slodziutki, i te zabki sliczne wyszczerzone w usmiechu :)

Posted

aga czy znalazł się ktoś???

ja mam coś takiego:
SERWIS OGŁOSZENIOWY - Przygarnę

pilnie przyjmę pieska
data dodania: 2007-05-02
bardzo chętnie przyjmę pieska szczeniaczka żeby wyrósł na b.duuużego bo będzie się wychowywał w dużym domu z dużym ogrodem
okolice Krakowa woj.małopolskie
501486228Autor: asia
Email: asiaprywatne@vp.pl
Telefon: 501486228

może warto zadzwonic, napiszę do nich o Ramzesku