Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam na imię Sonia...
Jestem piękną rotweilerką. Kiedyś łaziłam po śmietnikach, od jednego do drugiego w poszukiwaniu czegoś do zjedzenia. Jakiś chłopak zobaczył mnie i powiedział tylko jedno słowo- "CHODŹ", więc poszłam. Było super, bo w moich oczach zaiskrzył płomyczek nadziei. Znalazłam swój dom...

Teraz opowiem wam o moim domku...

Czasem dostanę jeśc...
Np jakąś zupe czy wode z kostką rosołową...
Czasem wyjdę na spacer...
Na prawdę od święta, wszystkie potrzeby załatwiam na balkonie.
Moi ludzie są dziwni, bo chyba nie wiedzą, że ja musze siusiu...Wchodzą, wychodzą, a mnie jakby nie było?

Ale mam na imię Sonia i mam dom.

Za pewne tej suni to wystarczy. Jednak w jej oczach widziałam smutek, prawdziwy smutek. Pies kocha bez granic ale ja człowiek jestem od tego żeby ocenic czy jest w dobrych warunkach.

Pewnie nie jeden pies jest tak traktowany. Zapomina się o spacerach...To nagminne przypadki wśród nieodpowiedzialnych właścicieli.

Rozchodzi się tu o coś jeszcze...
Suka jest niewysterylizowana...
Niedawno miała cieczkę i ...
W czwartek urodziła...

6 szczeniąt!

2 zostały w tym samym dniu znalezione w pobliskim kontenerze na śmieci w foliowym worku, całe we krwi, wodach płodowych, z pempowinami. Jeden był już martwy, drugi żyje. Odchowujemy go z bliskimi znajomymi.

Zrobiłam coś w rodzaju wywiadu środowiskowego. Popytałam sąsiadki tej rodziny. Ludzi w sklepie. Musiałam z siebie zrobic"plotkare". Z tąd znam te wszystkie szczegóły. W końcu udałam się do tej rodziny. Zastałam tylko kobietę, która wydaje się w niespełni rozumna! Podała psu np ciepłą wodę! Dałam suni jeśc. Jest b. osłabiona. Został przy niej jeden szczeniak! Piesek. Trzeba mu znaleźc dom! PROSZĘ POMÓŻCIE!

Powiedziałam jej że suka ma wychodzic na spacer 3 razy dziennie. Zeby dawała jej jeśc. Że jest osłabiona itd. A ona na to że może zjem gołąbka...:roll: Podobno są biedni ale na obiad schabowe...Psu nie jest tam dobrze...

Szczeniakowi też nie będzie!

SZUKAMY DOMU DLA MIESZAŃCA Z ROTTKIEM!!! BĘDZIE DO ODBIORU ZA OK 6-7 tyg.

Pomóżcie, bo ja już nie wiem co robic...

Shot with K510i at 2007-08-14
Tak wygląda suczka z worka, malec który jest z mamą jest identyczny, tylko- grubszy:)

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a co z pozostalymi czterema.jesli slepe to bym uspila zostawiajac jej tylko jednego.suke koniecznie wysterylizowac-tyle psow szuka domu i wiekszosc jest bez szans.nie powiekszajmy tej bezdomnsci ,zycie w naszych schronach to koszmar.

Posted

monikusf napisał(a):
a co z pozostalymi czterema.jesli slepe to bym uspila zostawiajac jej tylko jednego.suke koniecznie wysterylizowac-tyle psow szuka domu i wiekszosc jest bez szans.nie powiekszajmy tej bezdomnsci ,zycie w naszych schronach to koszmar.

Wiem o tym...:-( Przy suce został jeden. Czytaj uważnie. Zapewne szczeniaki zostały powyżucane do śmietników tak jak ta znaleziona dwójka!!!:-( Za to powinni odpowiedziec!

Najlepiej żeby ludzie zaczeli sterylizowac zwierzęta jak nie potrafią upilnowac!

Szukamy domu dla tego jednego!

Posted

gosiaczek&mobil napisał(a):
A co z suką? Nie chcą jej oddać do adopcji? Ile ona ma lat?

Ok.3-4. Jest u nich 3 lata jak mówi ta kobieta i ja lubi :cool1:
Ja mieszkam w bloku na przeciwko i nigdy nie widziałam tej suki na spacerze, a psy dobrze zapamiętuję. Ja wychodzę ze swoimi 4 razy dziennie. Oczywiście to nie znaczy, że nie była na dworze, żadna podstawa...Ale sama o 14 powiedziała, że jeszcze nie była, że ma balkon! Ja zwariujue.

Jak dla mnie nie oddadza suki za nic, to taki typ ludzi. U nich najlepiej, ich pies i kropka...

Mąż jest alk., syna nie widziałam i chyba nie chcę. Nie ukrywam, że ludzie mówią same złe rzeczy o tym domu, a ja obawiam się tych ludzi i zemsty z ich strony albo coś takiego. Narazie powiedziałam, że bede szukac domu dla szczeniaka.

Posted

Wlasnie dostalas pomoc, Agnieszka P i gosiaczek&mobil sa z forum rottkow

Wyslij Agnieszce P priwa albo zadzwon pod numer telefonu, ktory podala w poscie

Posted

jak poprosic o przeniesienie?

Już wysłałam priva.

Są nowe fakty, na których myśl boli mnie głowa...

Spotkałam tą kobietę. Powiedziała, że syn chce sobie zostawic szczeniaka...Ja p....... Przecież jak ten PIES dorośnie i zacznie się rozmnażac z matką to będzie totalna patologia! Co teraz? Przecież nie mogę im zabrac psów. A moje tłumaczenia, przedstawienie realnie całej tej sytuacji nie odnoszą efektów, a suczka nadal robi na balkonie.

Posted

Można próbować po dobroci, a jak się nie da- wtedy chyba pozostanie walka. Czy macie jakąś dokumentacje faktu, że szczeniaki wylądowały w śmietniku?- to już niezła podstawa. Zaniczyszczanie balkonu- najlepiej gdyby sąsiedzi zgłosili skargę- że śmierdzi-zwierzęta nie mogą być uciążliwe dla otoczenia. Nie zapewnienie ruchu i możliwości załatwieia swoich potrzeb- to też naruszenie prawa...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Można próbować po dobroci, a jak się nie da- wtedy chyba pozostanie walka. Czy macie jakąś dokumentacje faktu, że szczeniaki wylądowały w śmietniku?- to już niezła podstawa. Zaniczyszczanie balkonu- najlepiej gdyby sąsiedzi zgłosili skargę- że śmierdzi-zwierzęta nie mogą być uciążliwe dla otoczenia. Nie zapewnienie ruchu i możliwości załatwieia swoich potrzeb- to też naruszenie prawa...

Witam!:)

Nie mamy dokumentacji. To było tak, że najpierw znaleźliśmy szczeniaki, a potem zaczęło mnie interesowc kto to cholera zrobił...Tak przez kilka dni rozwiązywałam w głowie krzyżówkę i dotarłam do tej suki. Popytałam ludzi, którzy niechętnie rozmawiają! To była katorga...Dotarłam do nich, złożyłam wizytę suczce i zastałam tylko tą kobietę... Suka w ogóle nie ma ruchu...Chyba, że wliczyc tu przechodzenie z pokoju na balkon. To tragedia. Oni wcale nie myślą, że psu trzeba ruchu, wybiegu, sportu itp. Nie chcą oddac już nawet szczeniaka. Balkon jest zmywany...:roll:

Dobrze że chociaż dałam dla suni jedzonko:cool1:

Zastanawiam się co zrobią z dorastającym szczeniakiem, który potrzebuje spacerów 6-7 razy dziennie! Który załatwia się w domu, trzeba mu zabawy i kontaktu z człowiekiem.

Ulv ja na dobrą sprawe nie mogę nic zrobic. Może straż dla zwierząt?

Teraz żałuję, że nie zrobiłam zdjęc tym biedotom w worku w śmietniku. Całe we krwi, dopiero co wyszły na świat...
W sumie nie miałam okazji bo ja dowiedziałam się o nich już po wyjęciu z worka przez moich bliskich znajomych.

Ta kobieta ciagle mi wmawia, że reszte szczeniaków przewiało albo je odrzuciła Sonia. Wątpie...:angryy:

Posted

[quote name='Brucio']banerek dla maluszka

.
Dzięki:)

Już rozmawiam z komendantem Straży dla Zwierząt:)
Będzie dobrze jak myślę, albo się dostosują do zaleceń albo Sońka znajdzie nowych już takich wspaniałych ludzi. I szczeniak też.

narazie można tylko czekac na interwencję.

Posted

Mielismy kiedys podobną sytuację w warszawie, równiez zaniedbana suka u alkoholików. Poniewaz straż miejska nic nie zdziałała, zlożylismy ofertę kupna suki (również rottki). Sprzedali bez oporów za kilka flaszek wódki, wydaliśmy ją do lepszego domu

Posted

Problem w tym, że tam jest pewna komplikacja. Syn kobiety chce psa. Osobiście nnie znam syna. Mąż kobiety alkoholik, kobieta chora, a syn niewiadomo co...Wiem na pewno, że jest to osoba bardzo nieodpowiedzialna gdyż chce zostawic szczenie u siebie!!!Zeby miec dwa...I co dalej, szczemniak to pies!

Zobaczcie w mój podpis, niestety mała uratowana ze śmioetnika nie żyje...

• 2 weeks later...
Posted

Witam,
Sonia dalej jest u tych ludzi. Była straż ale nie ma na nich haka. Dziś tam byłam, zaniosłam karme. Nie chcą oddać szczeniaka...Bedę próbować. Sonia jest już silna. Nadal nie wychodzą z nią na spacery.

• 2 weeks later...
Posted

monikusf napisał(a):
co dalej z psami

Oczywiście nie zapominam o Soni i jej maleństwie. niestety Zuzia odeszła i nie można teraz zrobic badania DNA żeby udowodnic iż skazali psy na śmierc wyrzucając do kontenera...

Spotykam tą panią, zanoszę karmę, zawsze nalegam że pies MUSI wychodzic na spacery. Przynajmniej to odnosi skutki bo ostatnio widziałam Sonię wieczorem na spacerze z mężem tej pani. niestety nie chcą oddac szczenięcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Są bardzo nieodpowiedzialni...

Posted

dlaczego sprawy do TOZu - nie podasz-wchodzą w asyście policji i bez deliberacji jest odebranie psa-tutaj nic tiutnianie nie da-bo ona udaje idiotkę-krótko za ryj trzeba i z zaskoczenia-

jak chesz to podam Ci telefon do dziewczyny, która jest w straży dla zwierząt-właśnie WROCŁAW.

PROSZĘ MODA O PRZENIESIENIE TEGO WATKU NA PWP

Posted

oktawia6 napisał(a):
dlaczego sprawy do TOZu - nie podasz-wchodzą w asyście policji i bez deliberacji jest odebranie psa-tutaj nic tiutnianie nie da-bo ona udaje idiotkę-krótko za ryj trzeba i z zaskoczenia-

jak chesz to podam Ci telefon do dziewczyny, która jest w straży dla zwierząt-właśnie WROCŁAW.

PROSZĘ MODA O PRZENIESIENIE TEGO WATKU NA PWP

Ja mam kontakt z Edytą Siemiątkowską i była już interwencja. niestety nie da się stwierdzic zaniedbania i nie można tak sobie odebrac psa... Zakazu rozmnażania i posiadania psów nie ma przeciez!

Posted

gosikf & dogs napisał(a):

Ja mam kontakt z Edytą Siemiątkowską i była już interwencja. niestety nie da się stwierdzic zaniedbania i nie można tak sobie odebrac psa... Zakazu rozmnażania i posiadania psów nie ma przeciez!

jak to "nie da się stwierdzic przypadku zaniedbania" ? a te szczeniaki na śmietniku? powinny byc zdjęcia tych okrwawionych główek, pies srający na balkonie-to jest za mało? nie wychodzący na dwór.

poproś moda o przeniesienie tego wątku na PWP

Posted

sprawa tak trudna ze rece opadaja, ale podniose i trzymam kciuki. wazne ze to zauwazylas, teraz cisnij te babki zeby wparowaly tam z policja. jedynie szkoda ze zdjec nie zrobilas tym maluchom ze smietnika, no ale trudno. walcz dalej trzymam kciuki.