Ania W Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 To prawda - Jett wygląda na najzdrowszego psa na świecie ;-) Jednak prawda jest taka, że koszty jego powrotu do zdrowia były ogromne - ponad 3 000 zł ( operacje,kosztowne leczenie nosówki i długi pobyt w klinice). W dalszym ciągu jego znaczna część pozostaje niespłacona, bo przy takiej liczbie psów, które są pod opieką Emira, fundacja nie jest obecnie w stanie pokryć tych kosztów. Bardzo proszę wszystkich , których los Jetta jest bliski o pomoc w spłacie tego długu. Staramy się wystawiać bazarki , na allegro jest srebrna biżuteria przekazana przez darczyńce specjalnie na ten cel, ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Ktoś poprosił o pomoc dla Jetta i emir pomogła, ale następnemu psu będzie musiała odmówić, jeżeli nie będzie mogła liczyć na wsparcie. Obawiam się też , że zaraz wszyscy zapomną , że to był pies, o którego życie walczono.... Quote
Guest monia3a Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='Olga132'] Cudowny Jett :loveu: Jutro coś napewno wpłacę dla niego :loveu: Quote
Moniskaa Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Śliczny :loveu: A on nie miał przypadkiem troszkę jaśniejszej sierści? Quote
Guest monia3a Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Czasem cyfrówki nie oddają piękna psa, zmieniają kolory a poza tym on na pierwszych zdjęciach był chory i stąd zmiana. Faktem jest, że wypiękniał :loveu: Najcudowniejsze jest to, że znalazł domek :multi: Quote
Majawrc Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Ależ ja jestem :bigcool:,i oczywiście nie omieszkam wspomóc Fundację w miarę moich możliwości za leczenie Jetusia:lol:! Jakby nie patrzeć dokonali cudu(i to nie tylko dla przystojniaczka) i nie można pozostawić tego bez echa! Quote
ANETTTA Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 a co z tym transportem wiadomo juz cos ktos sie odezwał Quote
Majawrc Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 ANETTTA napisał(a):a co z tym transportem wiadomo juz cos ktos sie odezwał Dostałam jedną wiadomość, no ale niestety nie o ten poniedziałek chodziło. Po Jetusia mogę się wybrać dopiero po 2 pażdziernika, a najlepiej to w okolicach weekendu aby po wyjęciu drutów jeszcze ze 2-3 dni doszedl do siebie. Jadę dzisiaj na pogrzeb do Milicza więc nie będzie mnie cały dzień, ale wieczorkiem zajrzę, :lol: Quote
Majawrc Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 o rany:-(, nie wiem co mam robić, piszę i wydzwaniam do wszystkich kto ma auto, dzień adopcji zbliża się milowymi krokami a ja nadal stoję w miejscu :shake:, już nie wiem do kogo mam się zwrócić o pomoc..:placz: Quote
Poker Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Majawrc, wrzuć sprawę na wątek transportowy,może sie uda A może pociągiem go wysłać,jak bagaz.Trzeba by sprawdzić taka mozliwośc.Może da radę wytrzymać w expresie te parę godzin. Quote
graszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Na transportowym już jest, tylko Maja czasami można powtórzyć, przypomnieć. Powodzenia Quote
Majawrc Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Rozmawiałam już telefonicznie z Emirem, i absolutnie jazda w pociągu odpada!!! Na dodatek muszę być po niego osobiście, a to wszystko z powodu stanu jego zdrowia po przebytych operacjach! Na wątku transportowym już się ogłosiłam, rozmawiałam z pewną osobą ale nie stać mnie na taką kwotę za paliwo i opiekę:oops:,gdyż trochę kasy już powysyłałam na ratowanie innych psiaków i dla Emira za leczenie Jetusia, i jeszcze na dniach powinien dostać paczkę :evil_lol:. Zaraz jeszcze przypomnę się na transportowym..... Quote
graszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Maja a może uda się coś tu pozbierać, jeśli masz kogoś kto zaoferował transport to podaj kwotę, może załóż nowy wątek np. "Jet z fundacj Emir zbieramy na transport do nowego domu Warszawa-Wrocław", albo "dom już czeka, potrzebne pieniądze na transport" wstaw zdjęcia Jetusia zaraz po operacji i teraz popodnosimy to troszkę, może cuś uzbieramy /tylko dogadaj się z tą osobą czy na Twoje czy jej kąto/. Myślę że warto chociaż spróbować ja na dobry początek daję 20 zł /wiem, że to kropelka, ale może każdy, kto kibicował Jetusiowi wrzuci po 20 i się uzbiera/. Co o tym myślisz Majko? Quote
Majawrc Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 WOW! Jestem w szoku, przyznam się że nawet o tym nie pomyślałam, może przez wstyd a może dumę? Teraz natomiast uważam że jest to dobry pomysł gdyż stoję w miejscu i brak mi jakiejkolwiek koncepcji.....Fundacja może mi przywieżć Jetusia do samego domu (i mają specjalnie przystosowany samochód do transportu psiaków), policzyli koszty paliwa na kwotę 400zł, osoba z dogo ok. 380 zł! Dla mnie jest to za duża kwota(jako osoba niepełnosprawna nie zarabiam zbyt wiele). Jeżeli ktokolwiek pomógłby w wystawieniu tego wątku z informacja i wklejeniu zdięć to myśle że pieniążki można wpłacać bezpośrednio na konto Fundacji EMIR z dopiskiem "transport JETTA II), i chyba jest to lepsze rozwiązanie (a 20zł to nie taka duża różnica)-a ja już zadzwonię do Fundacji i omówię resztę. Nie wiem czy jest to dobry pomysł i czy znajdzie sie osoba która się tym zajmie?-(nie umiem jeszcze wklejać zdięć):oops: Quote
graszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Maja tak by to wyglądało, jak coś zmienić to mów. Podaj mi numer konta Emira to wstawię http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84801 Quote
Majawrc Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Jeszcze tam nie byłam, najpierw podaję dane Fundacji, i już tam lecę, ale na pewno będzie to super zrobione...:lol: [FONT=comic sans ms]Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych[/FONT] [FONT=comic sans ms]"EMIR"[/FONT] [FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma]Konto Fundacji: [/FONT] [FONT=Tahoma] Bank Śląski O / Grodzisk Maz.[/FONT] [FONT=Tahoma] 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056[/FONT] [FONT=Tahoma]Adres:[/FONT][FONT=Tahoma] Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/FONT] http://fundacja-emir.org/index1.htm [/FONT] Quote
Majawrc Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 o qrka...jaka tu cisza.....cz wszyscy wiedzą gdzie sie przenieśliśmy :eviltong: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7324771#post7324771 Quote
polciuaa Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Majawrc napisał(a):o qrka...jaka tu cisza.....cz wszyscy wiedzą gdzie sie przenieśliśmy :eviltong: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7324771#post7324771 No ja wiem gdzie:eviltong: Quote
Majawrc Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Super nowina :crazyeye:, właśnie dzwoniła do mnie p.Krystyna z Fundacji i....uwaga..uwaga...Jetuś-Emirek jedzie do mnie już w tą niedzielę!!!!:multi: z samego rańca wyjeżdzają!!!!:cool3: W Fundacji stwierdzili ze skoro ma już domek to nie ma co go męczyć tylko odesłać do nowej panci i przyśpieszono mu wyjęcie drutów z łapek! Ale jazda :smilecol::sweetCyb::laola: jednak Emir potrafi zdziałać cuda!!!:cool2: a w niedzielę już tylko :painting::iloveyou::laugh2_2::loveu: uuupssss, hihi... Quote
ANETTTA Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 hihihi nie wierze ...:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:.ale numer cudowne wieści :shake::shake::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:jetus w nowym domku w niedziele .........rozumiem ze zaraz ///no może wieczorkiem jak sie obwachacie beda jakies nowe wieśći a potem lawina fotek fotek ......cudownych kochanych ........powodzenia życzę z jetusiem i na komisji też :multi::multi::multi: Quote
ANETTTA Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 a ja k wyglada spłata długu u emir za transport ???/duzo brakuje Quote
Majawrc Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 ANETTTA napisał(a):a ja k wyglada spłata długu u emir za transport ???/duzo brakuje dzięki dobrym ludziom jest już połowa kasiorki, zapraszam tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84801 i wielkie dzięki za dobre słowa:lol: Quote
Guest monia3a Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Bazarek na transport dla Jetta : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7367601#post7367601 Serdecznie zapraszam Quote
Majawrc Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Jetuś-Emirek jest już w domciu:evil_lol: ależ on jest za.....sty-przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać :loveu: Goscie przyjechali ok 10.30 ale ja niestety byłam w sklepie i mąż był pierwszym osobnikiem z którym Emirek sie przywitał, jak już wrociłam to od razu bardzo wielka LOVE, nie mogliśmy przestać się oblizywać, ależ on jest kochany.....na razie zrobiłam tylko 3 fotki, resztę jak już ochłonę..... bardzo proszę o szybki kursik jak mam wkleić zdięcia :oops::oops::oops: Wszystko co aktualne znajduje się tutaj, zapraszam...... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7324771#post7324771 Quote
Recommended Posts