Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To prawda - Jett wygląda na najzdrowszego psa na świecie ;-)

Jednak prawda jest taka, że koszty jego powrotu do zdrowia były ogromne - ponad 3 000 zł ( operacje,kosztowne leczenie nosówki i długi pobyt w klinice). W dalszym ciągu jego znaczna część pozostaje niespłacona, bo przy takiej liczbie psów, które są pod opieką Emira, fundacja nie jest obecnie w stanie pokryć tych kosztów.

Bardzo proszę wszystkich , których los Jetta jest bliski o pomoc w spłacie tego długu.
Staramy się wystawiać bazarki , na allegro jest srebrna biżuteria przekazana przez darczyńce specjalnie na ten cel, ale to i tak kropla w morzu potrzeb
.

Ktoś poprosił o pomoc dla Jetta i emir pomogła, ale następnemu psu będzie musiała odmówić, jeżeli nie będzie mogła liczyć na wsparcie.
Obawiam się też , że zaraz wszyscy zapomną , że to był pies, o którego życie walczono....

Posted

[quote name='Olga132']

Cudowny Jett :loveu:
Jutro coś napewno wpłacę dla niego :loveu:

Posted

Czasem cyfrówki nie oddają piękna psa, zmieniają kolory a poza tym on na pierwszych zdjęciach był chory i stąd zmiana.
Faktem jest, że wypiękniał :loveu:
Najcudowniejsze jest to, że znalazł domek :multi:

Posted

Ależ ja jestem :bigcool:,i oczywiście nie omieszkam wspomóc Fundację w miarę moich możliwości za leczenie Jetusia:lol:! Jakby nie patrzeć dokonali cudu(i to nie tylko dla przystojniaczka) i nie można pozostawić tego bez echa!

Posted

ANETTTA napisał(a):
a co z tym transportem wiadomo juz cos ktos sie odezwał

Dostałam jedną wiadomość, no ale niestety nie o ten poniedziałek chodziło. Po Jetusia mogę się wybrać dopiero po 2 pażdziernika, a najlepiej to w okolicach weekendu aby po wyjęciu drutów jeszcze ze 2-3 dni doszedl do siebie. Jadę dzisiaj na pogrzeb do Milicza więc nie będzie mnie cały dzień, ale wieczorkiem zajrzę, :lol:

Posted

o rany:-(, nie wiem co mam robić, piszę i wydzwaniam do wszystkich kto ma auto, dzień adopcji zbliża się milowymi krokami a ja nadal stoję w miejscu :shake:, już nie wiem do kogo mam się zwrócić o pomoc..:placz:

Posted

Majawrc, wrzuć sprawę na wątek transportowy,może sie uda
A może pociągiem go wysłać,jak bagaz.Trzeba by sprawdzić taka mozliwośc.Może da radę wytrzymać w expresie te parę godzin.

Posted

Rozmawiałam już telefonicznie z Emirem, i absolutnie jazda w pociągu odpada!!! Na dodatek muszę być po niego osobiście, a to wszystko z powodu stanu jego zdrowia po przebytych operacjach! Na wątku transportowym już się ogłosiłam, rozmawiałam z pewną osobą ale nie stać mnie na taką kwotę za paliwo i opiekę:oops:,gdyż trochę kasy już powysyłałam na ratowanie innych psiaków i dla Emira za leczenie Jetusia, i jeszcze na dniach powinien dostać paczkę :evil_lol:.
Zaraz jeszcze przypomnę się na transportowym.....

Posted

Maja a może uda się coś tu pozbierać, jeśli masz kogoś kto zaoferował transport to podaj kwotę, może załóż nowy wątek np. "Jet z fundacj Emir zbieramy na transport do nowego domu Warszawa-Wrocław", albo "dom już czeka, potrzebne pieniądze na transport" wstaw zdjęcia Jetusia zaraz po operacji i teraz popodnosimy to troszkę, może cuś uzbieramy /tylko dogadaj się z tą osobą czy na Twoje czy jej kąto/. Myślę że warto chociaż spróbować ja na dobry początek daję 20 zł /wiem, że to kropelka, ale może każdy, kto kibicował Jetusiowi wrzuci po 20 i się uzbiera/. Co o tym myślisz Majko?

Posted

WOW! Jestem w szoku, przyznam się że nawet o tym nie pomyślałam, może przez wstyd a może dumę? Teraz natomiast uważam że jest to dobry pomysł gdyż stoję w miejscu i brak mi jakiejkolwiek koncepcji.....Fundacja może mi przywieżć Jetusia do samego domu (i mają specjalnie przystosowany samochód do transportu psiaków), policzyli koszty paliwa na kwotę 400zł, osoba z dogo ok. 380 zł! Dla mnie jest to za duża kwota(jako osoba niepełnosprawna nie zarabiam zbyt wiele). Jeżeli ktokolwiek pomógłby w wystawieniu tego wątku z informacja i wklejeniu zdięć to myśle że pieniążki można wpłacać bezpośrednio na konto Fundacji EMIR z dopiskiem "transport JETTA II), i chyba jest to lepsze rozwiązanie (a 20zł to nie taka duża różnica)-a ja już zadzwonię do Fundacji i omówię resztę. Nie wiem czy jest to dobry pomysł i czy znajdzie sie osoba która się tym zajmie?-(nie umiem jeszcze wklejać zdięć):oops:

Posted

Jeszcze tam nie byłam, najpierw podaję dane Fundacji, i już tam lecę, ale na pewno będzie to super zrobione...:lol:

[FONT=comic sans ms]Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych[/FONT]

[FONT=comic sans ms]"EMIR"[/FONT]

[FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma]Konto Fundacji: [/FONT] [FONT=Tahoma] Bank Śląski O / Grodzisk Maz.[/FONT] [FONT=Tahoma] 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056[/FONT] [FONT=Tahoma]Adres:[/FONT][FONT=Tahoma] Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/FONT]

http://fundacja-emir.org/index1.htm
[/FONT]

Posted

Super nowina :crazyeye:, właśnie dzwoniła do mnie p.Krystyna z Fundacji i....uwaga..uwaga...Jetuś-Emirek jedzie do mnie już w tą niedzielę!!!!:multi: z samego rańca wyjeżdzają!!!!:cool3: W Fundacji stwierdzili ze skoro ma już domek to nie ma co go męczyć tylko odesłać do nowej panci i przyśpieszono mu wyjęcie drutów z łapek! Ale jazda :smilecol::sweetCyb::laola: jednak Emir potrafi zdziałać cuda!!!:cool2: a w niedzielę już tylko :painting::iloveyou::laugh2_2::loveu: uuupssss, hihi...

Posted

hihihi nie wierze ...:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:.ale numer cudowne wieści :shake::shake::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:jetus w nowym domku w niedziele .........rozumiem ze zaraz ///no może wieczorkiem jak sie obwachacie beda jakies nowe wieśći a potem lawina fotek fotek ......cudownych kochanych ........powodzenia życzę z jetusiem i na komisji też :multi::multi::multi:

Posted

Jetuś-Emirek jest już w domciu:evil_lol: ależ on jest za.....sty-przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać :loveu: Goscie przyjechali ok 10.30 ale ja niestety byłam w sklepie i mąż był pierwszym osobnikiem z którym Emirek sie przywitał, jak już wrociłam to od razu bardzo wielka LOVE, nie mogliśmy przestać się oblizywać, ależ on jest kochany.....na razie zrobiłam tylko 3 fotki, resztę jak już ochłonę.....
bardzo proszę o szybki kursik jak mam wkleić zdięcia :oops::oops::oops:
Wszystko co aktualne znajduje się tutaj, zapraszam......
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7324771#post7324771