jayo Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Transport to moze sie znajdzie, ale czy ktos pozniej bedzie z nim pracowal? Nie chce marudzic, ale doswiadczony opiekun by sie przydal ... Ale fakt, ze leczenie teraz to priorytet :-( Quote
haker11 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Kurczę szkoda że mieszkam tak dalego, jednyną pomocą jaką moge mu zaoferować to pomoc finansowa! Quote
jayo Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Dziewczyny, jaka decyzje podejmujemy? DT w Teresinie to ryzykowna sprawa - moze zapytac dr Dembele jak pobrac probke do badania zanim przyjedzie na SGGW? Jesli to nie bedzie zarazliwe dla innych psow - wtedy mamy szanse trzymac w domu tymczasowym obok innych psow. Przypominam, ze w Teresinie bedzie w kojcu, ale na ubraniu tez mozna przeniesc grzyba.. Quote
oktawia6 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 dokładnie na ubraniu też.....:-( mądrze zauwarzyłaś Quote
ronja Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 nie chcę go dawać na sggw, dziś rano bedę dzwonić na Sadybę Quote
diana79 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 ronja napisał(a):nie chcę go dawać na sggw, dziś rano bedę dzwonić na Sadybę to trzymamy kciuki aby tam się udało :thumbs: Quote
carolinascotties Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Kochani- przepraszam, ze nie przejrzalam calego watku - jestem w Oseti Pld. i internet nie dziala najlepiej..chcialam zapytac - czy ktos z Was ma kontakty z niemieckimi organizacjami - ktore pomoglyby w adopcji zagranicznej...? takie psiutki czesto znajduja kochajace domy wlasnie tam :) Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 nikt go nie zaadoptuje póki on zaraża... jeśli go podleczymy i domu nie znajdie tu, to będziemy szuakć dalej Quote
agusiazet Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 i, co jest odpowiedź, gdzie Grzybek będzie leczony? Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Klinika "Lancet" czeka na Grzybka potrzebny transport jak najszybciej Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 lika, zamówiłaś już jedzenie dla Grzybka? bo może to zamówić bezpośrednio do lecznicy http://www.allegro.pl/item229002499_cibau_fish_15kg_alergie_stany_zapal_kurier_gratis.html (tamta karma była dla szczeniaków, ta ma takie same właściwości, a jest dla dorosłych psów) KOMPLETNY POKARM DLA DOROSŁYCH PSÓW CIERPIĄCYCH NA STANY ZAPALNE CIBAU FISH & RICE Dzięki właściwościom biologicznym białek rybnych i tłuszczy omega-3 (pochodzących z oleju rybnego) jest doskonałą pomocą podczas leczenia stanów zapanlnych lub zjawisk alergicznych takich jak swędzenie, zapalenia skóry, łupież, wypadanie sierści, zapalenie uszu,zapalenia jelit, zapalenia spojówek. Ponadto miąższ buraczany jest żródłem szlachetnych włókien, które przyczyniają się doprawidłowej pracy jelit; drożdże piwne oprócz tego, że polepszają funkcjonowanie przewodu pokarmowego są także bogate w witamine BiD . Quote
agusiazet Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Jak klinika czeka, to już chyba Grzybek zmierza ku lepszemu losowi!!! Czy jest transport? Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 no własnie nie ma Kto może uratować Grzybka???????????? Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 CZy Grzybek bedzie mogl tam zostac choc na chwile - w klinice? Czy warunkuja to jakos? Dobrze byc przygotowanym na wszystkie ewentualnosci.. Sama po niego na pewno nie pojade - to duzy pies (miejsce w samochodzie sie znajdzie) i nie do konca mam do niego zaufanie, niestety... A glaskaniem nie bede mogla go uspokajac. Przemawia przeze mnie jedynie rozsadek, nie histeria. Mysle, ze ponegocjuje wyjazd na sobote - zreszta i tak ktos mial znowu jechac robic fotki. 1. potrzebuje jakis dodatkowy pokrowiec do przewozenia psow, ktory potem mozna wyprac, albo bardzo stare koce, ktore mozna wyrzucic - sam pozbylam sie juz wszytskiego.. 2. czy ktos ma duzy kaganiec do wypozyczenia - w lecznicy na pewno beda chcieli zeby mial przy zabiegach. Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 właścicielka lecznicy powiedziała,że przewiduje,że diagnoza i ustalenie leczenia będzie trwać ok. tygodnia. przez ten czas Grzyb będzie w klinice. potem trzeba będzie go przenieść do hoteliku. jakieś szmaty są w schronie na pewno, najlepiej potem je wywalić kagańca nie mam Quote
Negri Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Mogę Wam dołożyć 30 zł..... wiem że to kropla w morzu potrzeb ale zawsze coś. Tylko dajcie mi dane gdzie mam wysłać bo będę przelewem pocztowym. Quote
*zaba* Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 25-tego konczy sie bazarek,to grosik tez wpadnie. A czy Magdarynka wplacila juz,to by bylo 30 zl juz wplacone. Quote
oktawia6 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='ronja'] właścicielka lecznicy powiedziała,że przewiduje,że diagnoza i ustalenie leczenia będzie trwać ok. tygodnia. przez ten czas Grzyb będzie w klinice. potem trzeba będzie go przenieść do hoteliku. jakieś szmaty są w schronie na pewno, najlepiej potem je wywalić kagańca nie mam :eek2: a jaki hotel czy pensjonat pzyjmie psa z grzybicą czy dermatozą między zdrowe psy?:eek2: Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 przecież w klinice będzie tyle ile bedzie trzeba. Oktawia, jeśli chesz pilotować jego leczenie, proszę bardzo. ja na prawdę nie jestem kretynką Quote
ronja Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Negri, tu masz nr konta Kto chciałby wspomóc Grzybka, prosimy o wpłaty na konto z dopiskiem Grzybek Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE" ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 Quote
lika Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Ronja, jeszcze nic nie zamawiałam. Gdgt wybiera się do hurtowni po zakupy dla Fina, to może będzie mogła Acane przy okazji mu kupić? Jeśli chcesz można zmówić karmę na Allegro. Cena jest niska. To jak robimy? Jeśli Grzybek ma przyjechać w weekend, to trzeba najdalej jutro złożyć zamówienie. Quote
agusiazet Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Ronja mam zbędny koc, a kaganiec mogę mu kupić, tylko jaki wielki i gdzie wysłać? Quote
*zaba* Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Przepraszam,ze tu pytam,ale gdzie-jak bede mogla sprawdzic wplaty na Grzybeczka?? Quote
ronja Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 wpłaty będę sprawdzać ja - poproś, by Ci ,którzy wpłacają dopisali koniecznie bazarek żaby - ja bedę na bieżąco informować Cię tu na watku lub na pw czy wpłaty wpłynęły. jak z odbiorem kosztów wysyłki? Quote
ronja Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 agusiazet napisał(a):Ronja mam zbędny koc, a kaganiec mogę mu kupić, tylko jaki wielki i gdzie wysłać? Agusia, kaganiec chyba kupimy mu u nas, bo przesyłka od Ciebie do soboty nie dojdzie Quote
Recommended Posts