Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Niestety nikt się nie odzywał :-(

A Roan znów sobie wygryza nasadę ogona :roll:
Czyżby mu znów gruczoły dokuczały :razz: Jutro go wet obejrzy.

nie rozumiem,czemu on ma takiego pecha?? :shake: każdy się tylko nim zachwyca i nic

Murko, a kiedy Roan był odrobaczany?

Posted

Ostatnio niestety większość psów ma takiego pecha... Ludzie zrobili się jacyś dziwni... Najpierw chcą, potem się rozmyślają... Czy to już taka wygoda spowodowana obecnym trybem życia, możliwością załatwienia wszystkiego przez internet itp.???

Roan był odrobaczany jak do nas przyjechał, dokładnie 1 sierpnia. Kurcze to już pół roku :crazyeye:

Posted

Roan był u weta. Rana nie wygląda źle, nie ma tam świeżych śladów po wygryzaniu, goi się i porasta włosem. Tak jakby Roan sobie ze dwa dni temu coś ponadjadał, a teraz już dał sobie spokój :roll:
Gruczoły są w porządku, nie trzeba było ich wyciskać znowu.
Roan dostał osłonowo antybiotyk, aby nic mu się tam nie wdało.
Odrobaczymy go też ;)

• 2 weeks later...
Posted

Pani Katarzyna z Dębicy szuka psa na stroza i do rodziny, napisala maila do schroniska. Stracila swoja suczke po 10 latach. Przeslalam kandydature Roana wraz z najladniejszymi zdjeciami. Wierze, ze Roan sie zalapie :kciuki:

Posted

Zastąpię Murkę i pozwolicie, że sama odpowiem na to pytanie ^^ Chociaż Murka jak najbardziej może potwierdzić czy zdałam ;)

Jest szansa i to bardzo duża tylko jeszcze ostateczna decycja, która nie bawem na pewno nadejdzie zwłaszcza, że pisałam Murce już, że pies u nas co raz bardziej nie zbędny :razz: . Ale na razie proszę jeszcze szampana nie otwierać, bo czekam jeszcze na zaakceptowanie przynajmniej częściowe mojego wyboru przez moją "szacowną" siostrę :roll: ehh ona to by chciała najlepiej słotkiego, szczeniora i misia do przytulania, który da się zaprogramować jak komputer :roll:, każdy starszy niż rok i mniej "rozchachany" to już dziadzio albo pies niebezpieczny no cóż, ale tym się nie przejmuję, bo ona tylko gadać potrafi, a u Nali oazy spokojności i radości chyba ani razu za jej życia nie była ... a po za tym ja ją tu już przekonam :cool3:

Ponnadto na oku mam jeszcze jednego schroniskowego biedaka, którego zdjęcie wysłałam także mojej siostrze i ma mi opowiedzieć który się jej bardziej podoba po za tym ona ma zaglądnąć jeszcze do Krakowskiego schroniska ... ale bozia wi czy to zrobi i kiedy ?? A uważam że karzdy psiak wyciągniety ze schronu nie mniej niż Roan potrzebuje własnej michy i wspaniałego domu. Drugi wybranek jest z Mielca pytałam się o niego na meila schroniskowego ;] I czekam na odpowiedz ... Ula doszedł ?? Bo wrazie czego napiszę jeszcze raz ;)

Posted

Ja jestem całym sercem za Roanem, on już czeka tak długo... :-(

Może nowe fotki pomogą w podjęciu decyzji :eviltong:

informacja dla siostry: Roan JEST misiem do przytulania :loveu:

Posted

Minął kolejny miesiąc, czas na rozliczenie...

Stan konta na 22 styczeń wynosił -739,80 zł.
Wpłaty:
829,80 zł Stowarzyszenie "Niczyje"
Razem: 90 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie
15 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli (1/2 kosztów) - wygryzanie ogonka
10 zł wizyta i badanie
21 zł antybiotyk
9 zł odrobaczenie
90 zł karma 15 kg
Razem: 445 zł

90 zł - 445 zł = -355 zł
Stan konta na 21 luty wynosi -355 zł.

A na ogonku nic już nie ma i nic sobie nie wygryza, pięknie mu porasta włoskami :loveu: