Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roan bardzo fajnie reaguje na naszą Hanię ;)
Delikatnie wącha po nóżkach, rączkach, tańczy wokół i chce usilnie dać buziaka w buzię :loveu:

To taki fajny pies, wystarczy mu poświęcić nieco uwagi i czasu, aby się zaklimatyzował... Gdzie ten dom? :-(

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Strasznie to dziwne, ze taki piekny pies nie moze znalezc domu :shake:
W ogole ostatnio duzo rzeczy mnie zadziwia negatywnie :-(

czy on ma allegro?
ja mu odnowię ogłoszenia

Posted

Tymczasem mija kolejny miesiąc pobytu Roana u nas, więc czas na rozliczonko...

Stan konta na 23 listopad wynosił -310 zł
Wpłaty:

100 zł Luna123
280 zł Stowarzyszenie "Niczyje"
50 zł Joanna z Lublina
Razem: 120 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie
90 zł karma 15 kg
20 zł szczepienie p.wirusówkom
1,80 zł książeczka zdrowia
Razem: 411,80 zł

120 zł - 411,80 zł = -291,80 zł
Stan konta na 23 grudzień wynosi -291,80 zł.

Posted

Roan wygryzł sobie kawał sierści aż do krwi u nasady ogona... Nie bardzo wiedzieliśmy dlaczego, ale prawdopodobnie dlatego że... stęknił się z TZem :razz:
Przez kilka dni tylko ja zajmowałam się psami i właśnie wtedy zauważyłam ten wygryziony ogon u Roana... Poza tym co mnie zupełnie skołowało Roan przestał sam z radością wchodzić do swojego boksu (zazwyczaj tańcował przy boksie i czekał tylko aż mu się otworzy), musiałam go zachęcać...
Dopiero jak TZ zaczął się znów nim zajmować, to wszystko wróciło do normy :razz: Ogon przemyliśmy riwanolem i wygląda jakby się tam nic nie powiększało...

Czy mógłby to robić z tęsknoty?
Wydaje się to mało prawdopodobne, ale on TZa uwielbia (z wzajemnością zresztą ;) ), tylko jego się słucha, a jak go zobaczył po tych paru dniach "nieobecności" to mało go nie zalizał...

Ech... Gdyby nasz Borysek go zaakceptował... Ale to jest nierealne :shake:

Posted

Murka napisał(a):
Roan wygryzł sobie kawał sierści aż do krwi u nasady ogona... Nie bardzo wiedzieliśmy dlaczego, ale prawdopodobnie dlatego że... stęknił się z TZem :razz:
Przez kilka dni tylko ja zajmowałam się psami i właśnie wtedy zauważyłam ten wygryziony ogon u Roana... Poza tym co mnie zupełnie skołowało Roan przestał sam z radością wchodzić do swojego boksu (zazwyczaj tańcował przy boksie i czekał tylko aż mu się otworzy), musiałam go zachęcać...
Dopiero jak TZ zaczął się znów nim zajmować, to wszystko wróciło do normy :razz: Ogon przemyliśmy riwanolem i wygląda jakby się tam nic nie powiększało...

Czy mógłby to robić z tęsknoty?
Wydaje się to mało prawdopodobne, ale on TZa uwielbia (z wzajemnością zresztą ;) ), tylko jego się słucha, a jak go zobaczył po tych paru dniach "nieobecności" to mało go nie zalizał...

Ech... Gdyby nasz Borysek go zaakceptował... Ale to jest nierealne :shake:

Biedny Roan, bardzo się z Wami zżył:roll:
w poprzednim hotelu zajmowala się nim kobieta, na mężczyzn warczał podobno

Posted

On na początku warczał na wszystkich i generalnie olewał ludzi,nie reagował na cmokania, wołanie itp., kurczowo trzymał się swojego kojca... A teraz uwielbia towarzystwo ludzi, zwłaszcza TZa. Chodzi po całym ogrodzie i coraz częściej... waruje przy drzwiach naszego domu :razz:
W dodatku jest przyjacielsko nastawiony wobec innych psów, nawet samców. Gacek mało się nie rozpuknie w swoim boksie jak go widzi, a Roan... podchodzi do siatki, macha ogonem i chce go usilnie polizać po pysku :crazyeye:

Niech się znajdzie ktoś fajny kto da mu dom :modla:

Posted

No i wyjaśniło się skąd się wzięło wygryzanie ogona... Roan miał totalnie zapchane gruczoły odbytowe :razz:
Gruczoły już odblokowane, Roan dostał też zastrzyk antyświądowy. Powinno być już ok ;)

Posted

Tylko zobaczyłam pierwsza strone tego brzydkiego psa a poźniej ostatnią od razu mnie zatkało. Musiałam dwa razy sie przyjżeć czy to ten sam piesek. Zrobiliście z potworka piękność. Gratulację. Chylę czoła. Pozdr.

Posted

Co taka cisza u Roanka...

Może by go ogłosić w lokalnej prasie??
Parę dni temu było ogłoszenie o naszej hotelowej Fryzi i telefony dzwonią codziennie... Może i Roan by się spodobał?
Koszty są spore, bo 80 zł - 30 % rabatu + 22% vat, ale to jest gazeta o większym zasięgu niż tam gdzie była umieszczona Fryzia... Większa szansa :razz: