Murka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Jeśli dzieci nie są bardzo małe i natrętne to powinno być ok. Chodzi głównie o to, aby nie kręciły się koło budy Roana i jego misek (przynajmniej na początku), bo Roan ma hopla na punkcie swojego kojca ;) Roan miał do czynienia z paroletnim, piszczącym i biegającym dzieckiem (kręciło się nawet koło miski z wodą, z której pił) i nie zwracał na nie w ogóle uwagi. Generalnie Roan nie jest agresywny i u nas nikogo nie ugryzł. A robiliśmy z nim różne rzeczy, np. czyszczenie uszu czy wyczesywanie sierści, za czym niespecjalnie przepada. Na początku pobytu u nas zdarzyło mu się warczeć, ale teraz nie ma żadnego problemu, można mu w misce grzebać. On generalnie bardzo przywiązuje się do swojego legowiska i broni go przed obcymi (warczy na naszą sąsiadkę jak zbliża się do jego kojca, a nawet zdarzyło się mu ją zupełnie niegroźnie capnąć). A teraz filmiki... Roan się bawi :loveu: Wrzuta.pl - MVI_6883 Wrzuta.pl - MVI_6877 Quote
ronja Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 [quote name='Murka']Jeśli dzieci nie są bardzo małe i natrętne to powinno być ok. Chodzi głównie o to, aby nie kręciły się koło budy Roana i jego misek (przynajmniej na początku), bo Roan ma hopla na punkcie swojego kojca ;) Roan miał do czynienia z paroletnim, piszczącym i biegającym dzieckiem (kręciło się nawet koło miski z wodą, z której pił) i nie zwracał na nie w ogóle uwagi. Generalnie Roan nie jest agresywny i u nas nikogo nie ugryzł. A robiliśmy z nim różne rzeczy, np. czyszczenie uszu czy wyczesywanie sierści, za czym niespecjalnie przepada. Na początku pobytu u nas zdarzyło mu się warczeć, ale teraz nie ma żadnego problemu, można mu w misce grzebać. On generalnie bardzo przywiązuje się do swojego legowiska i broni go przed obcymi (warczy na naszą sąsiadkę jak zbliża się do jego kojca, a nawet zdarzyło się mu ją zupełnie niegroźnie capnąć). A teraz filmiki... Roan się bawi :loveu: Wrzuta.pl - MVI_6883 Wrzuta.pl - MVI_6877 Grzybek jest cudny, Murko wielkie dzięki za jego roześmiany pyszczek. rok temu nie uwierzyłabym w taką przemianę. trzymam kciuki za domek Quote
kiiniaa Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Bardzo się cieszę:lol: też mocno trzymam:cool2: Quote
Panca Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 oto co mi napisali przyszli wlasciciele Grzybka jak zapytalam czy dzieci maja doswiadczenie z psami i czy rezerwowac psiaka: [FONT=Arial]Dzieci mają 3 i 7 lat, na działce (1ha) mamy już jednego psa, 5-letnia suka, owczarek, dzieci mają więc doświadczenie z psami, mielismy też własnego psa (owczarka), ale 1,5 roku temu zszedł. Ze względu na alergię nie możemy trzymać zwierza w domu. Ile orientacyjnie waży Grzybek i jaką ma wysokość w kłebie. Musimy zorganizować mu jakąś budę. Czy znamy jego historię?[/FONT] [FONT=Arial]dlatego nie ma juz watpliwosci :ja sie ide pakowac bo za kilka godzin wylatuje a Murka prosze rezerwuj Grzybka:multi::multi::multi:[/FONT] [FONT=Arial]podalam Panstwu telefon do Lidki ,tak bedzie najprosciej:lol:[/FONT] Quote
sacred PIRANHA Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 dzwonil do mnie pan Przemek, wyslalam jemu na maila linka do tego watku i numer telefonu do Murki, panstwo jadą w nasze strony na weekend wiec z ewentualnym transportem byloby o wiele prosciej...trzymajcie zatem kciuki jeszcze mocniej:) Quote
Murka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 P.Przemek przyjedzie do nas w niedzielę zobaczyć i ewentualnie zabrać Roana :multi::multi::multi: Trzymajta kciuki :cool3::cool3::cool3: Dziewczyny ze Stowarzyszenia, plisss prześlijcie mi umowę adopcyjną - bo na pewno macie coś "firmowego" ;) Quote
ronja Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 [quote name='Murka']P.Przemek przyjedzie do nas w niedzielę zobaczyć i ewentualnie zabrać Roana :multi::multi::multi: Trzymajta kciuki :cool3::cool3::cool3: Dziewczyny ze Stowarzyszenia, plisss prześlijcie mi umowę adopcyjną - bo na pewno macie coś "firmowego" ;) dziewczyny, pan Przemek jest "sprawdzony", tak???? chciałabym się upewnić. i czy będzie mozliwa wizyta poadopcyjna? Murka,umowę przeslę Ci wieczorem Quote
Ra_dunia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Niech się Roanikowi uda... mocno, mocno trzymam kciuki... A w ogóle to taka puchata parówa się z niego zrobiła :loveu: Quote
Murka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 P.Przemek przez telefon zrobił na nas bardzo miłe wrażenie i rozumiem, że to jest ktoś od Pancy :roll: Zapomniałam zapytać p.Przemka czy ich sunia jest wysterylizowana, ale dowiem się wszystkiego na miejscu. W umowie można zawrzeć punkt o możliwości wizyty poadopcyjnej oraz kastracji Roana (jak sunia jest niewyciachana). Quote
mru Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 oooh żeby się udało :roll::roll::roll::D:D:D Quote
fona Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 a moze Roana wykastrowac od razu? czy sa jakies przeciwskazania? Quote
Murka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Przed niedzielą na pewno go nie będziemy ciachać, bo się nie wygoi :shake: Quote
Ulka18 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Trzymam kciuki, ze to sie okazal ten dom :kciuki: Oczywiscie kastracja Roana powinna byc bezwglednie dopilnowana :roll: Quote
Murka Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 W oczekiwaniu na niedzielę, robię rozliczenie, bo dziś mija kolejne 30 dni Roana u nas... Stan finansowy na dzień 24 wrzesień wynosił -68,50 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 90 zł karma 15 kg Razem: 390 zł -68,50 zł - 390 zł = -458,50 zł Stan finansowy na dzień 24 październik wynosi -458,50 zł. Quote
ronja Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='Murka']W oczekiwaniu na niedzielę, robię rozliczenie, bo dziś mija kolejne 30 dni Roana u nas... Stan finansowy na dzień 24 wrzesień wynosił -68,50 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 90 zł karma 15 kg Razem: 390 zł -68,50 zł - 390 zł = -458,50 zł Stan finansowy na dzień 24 październik wynosi -458,50 zł. Justyna (esperanza, p. prezes naszego stowarzyszenia) miała uregulować dług, prosiłam ją już prawie miesiąc temu Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Ronja jestem w stałym kontakcie z Murką, na prawdę nie musisz się martwić o jego rozliczenia. Ustaliłam dziś z Szermanem, że czekamy do niedzieli. Jeśli tego dnia Roan pojedzie do nowego domu, to płatność będzie zrealizowana w poniedziałek. Jeśli Roan zostanie to zapłacę za okres do końca października. Quote
ronja Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 esperanza napisał(a):Ronja jestem w stałym kontakcie z Murką, na prawdę nie musisz się martwić o jego rozliczenia. Ustaliłam dziś z Szermanem, że czekamy do niedzieli. Jeśli tego dnia Roan pojedzie do nowego domu, to płatność będzie zrealizowana w poniedziałek. Jeśli Roan zostanie to zapłacę za okres do końca października. owszem martwię się tym, bo mnie nie poinformowałaś i nie odpowiedziałas na moją prośbę o zapłatę za hotel Roana, więc reaguję stosownie do sytuacji. trzymam kciuki, by Roan wreszcie pojechał do swojego domu Quote
Murka Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 P.Przemek jutro nie może przyjechać, umówiliśmy się na spotkanie na tygodniu w połowie drogi :razz: A my dzisiaj wyczyściliśmy uszyska Roanowi i zapodaliśmy Advocate'a, bo świerzb do końca jeszcze sobie nie poszedł :mad: Quote
Murka Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Zmiana planów ;) TZ jedzie jutro z Roanem i spotykają się z p.Przemkiem w połowie drogi :p Quote
ronja Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Murka napisał(a):Zmiana planów ;) TZ jedzie jutro z Roanem i spotykają się z p.Przemkiem w połowie drogi :p o rany, to kciuki Quote
Murka Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Roan niestety wraca do hoteliku :-( P.Przemek przyjechał na spotkanie ze swoją córeczką i o ile P.Przemka Roan przywitał przyjaźnie, to na dziecko zareagował bardzo nerwowo. Stwierdziliśmy, że ryzyko jest za duże :shake: Quote
Ulka18 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Bardzo szkoda, ze sie nie udalo :shake: No, ale nie kazdy pies lubi dzieci :shake: Quote
Recommended Posts