ronja Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 dzieki, żaba. podopiecznych mamy wielu, choćby Doduś z rozwaloną łapką Quote
*zaba* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Wiem,ze jest ich cala masa,ale Grzybek jakos zapadl mi w serce.Wiem,ze nic na sile,ale... Quote
agusiazet Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Grzybek na pierwszą - szuka pomocy, NASZEJ pomocy!!! Quote
Rybc!a Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Prześlę jutro na Grzybka 20zł. Jako, że jestem osobą uczącą się i niezarabiającą- a chcę pomóc kilku psiakom- stać mnie tylko na tyle. Mam nadzieję, że chociaż w jakiś sposób pomogę. Quote
hop! Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 lika napisał(a):Dzwoniłam do schroniska. Z Grzybkiem nie jest taka prosta sprawa, bo on jest agresywny wobec ludzi. Jak przyjechał do schroniska to był bardzo spokojny, po prostu taka bida, że wszystkim go było żal. Ale po pewnym czasie poczuł się lepiej i teraz zrobił się niespokojny i agresywny. Wariuje po boksie, na wszystkich szczeka. Jest psem w średnim wieku - w schronisku ocenają go na ok. 5 lat. Nie wiem, jak w takiej sytuacji zorganizować to leczenie. To faktycznie jest duże utrudnienie. Zdaje się, że w schronisku, w którym przebywa Grzybek jest wolontariat (nie wiem jak to wygląda naprawdę). Przecież musi być ktoś, kto aktualnie zabiera psa do weta, karmi, sprząta kupy itd., ktoś komu Grzybek pozwala do siebie podejść. Jeżeli faktycznie jest taki agresywny a przy tym chory to może mu grozić uśpienie... Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 hop, w schronie jest wolontariat- -ten wolontariat to my dojezdzające 100km z Warszawy. jest nas około 10, samochody mają ze 4 osoby, schronisko jest kawał drogi w lesie. nawet jak już tak jedziemy, jest tyle psów i tak malo czasu, że fizycznie nie mamy jak zająć się jednym psem przez dłuższy czas. też boję się, by jako "agresywny" nie został uśpiony... Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Rybc!a napisał(a):Prześlę jutro na Grzybka 20zł. Jako, że jestem osobą uczącą się i niezarabiającą- a chcę pomóc kilku psiakom- stać mnie tylko na tyle. Mam nadzieję, że chociaż w jakiś sposób pomogę. Rybciu, bardzo dziekuję Tobie i wszystkim, którym los Grzyba nie jest obojętny. Na razie nie wplacaj nic, bo ja nie wiem jak będzie wygladało jego leczenie, a to nie fair, jak okaże się, że Grzyb będzie leczony na miejscu. Nie wiem jaki jest koszt tych szczepionek i w jakim stanie fizycznym i psychicznym na dzień dzisiejszy jest Grzyb. Jutro w schronisku będzie Danusia, prosiłam,by zajrzała do Grzzyba i podpytala pracownika jak wygląda sprawa Grzyba, czym jest leczony do tej pory Quote
hop! Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 ronja napisał(a):hop, w schronie jest wolontariat- -ten wolontariat to my dojezdzające 100km z Warszawy. jest nas około 10, samochody mają ze 4 osoby, schronisko jest kawał drogi w lesie. nawet jak już tak jedziemy, jest tyle psów i tak malo czasu, że fizycznie nie mamy jak zająć się jednym psem przez dłuższy czas. też boję się, by jako "agresywny" nie został uśpiony... Rozumiem. Tak to wygląda... Quote
Czarodziejka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 A w jaki sposób Grzybek jest leczony w schronie? Przywłaszczam sobie bezwstydnie jego bannerek...;) Quote
eurydyka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 dziewczyny maja sie wlasnie dokladnie dopytac co dostaje od weta Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 eurydyka, pamiętasz jaki jest koszt tych szczepionek? Quote
Rybc!a Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Kurczę. W takim razie narazie wstrzymam się z przesłaniem pieniędzy. Gdyby coś się wyjaśniło- proszę o PW- nie jestem w stanie śledzić każdego wątku, a takich psów jak Grzybek, jest niestety mnóstwo. Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 jeśli nie uda się go przywieżć na leczenie do W-wy, to kupimy dla niego szczepionki i lepszą karmę i witaminy Quote
esperanza Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Mam 2 opakowania witamin dla psów z chorobami skóry. Quote
eurydyka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 ok 40-45 zl za sztuke jesli lecznica nie robi narzutu za duzego, w hurcie chyba 35 zl Quote
*zaba* Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 ronja to moze niech magdarynka przeleje te 30 zl z bazarku? Bedzie choc troche na biezace potrzeby,co? Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 dzięki:p Magdarynka miala nadpłatę za ostatnie bazarki właśnie 30zł Quote
Czarodziejka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 A co później? Wyleczony znów trafi do schronu?...:( Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 pójdzie na płatny tymczas pewnie, jako nasza kolejna tymczasówka. nie zdarzyło się, żebyśmy jakiegoś psa po leczeniu czy po sterylce odwoziły do schronu... Quote
Czarodziejka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 ronja napisał(a):pójdzie na płatny tymczas pewnie, jako nasza kolejna tymczasówka. nie zdarzyło się, żebyśmy jakiegoś psa po leczeniu czy po sterylce odwoziły do schronu... Tylko, żeby się Grzyb jeden dał zsocjalizować - może i domek by się znalazł. Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 patrząc na przypadek Fina - też starszego, dużego psa - to nie jestem zbyt dużą optymistką. Fin na tymczasie jest już ponad pół roku i chętnych brak Quote
agusiazet Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Tak znalezienie domu dla starszego psa to problem, ale Grzyb nie jest stary jak ma 5 lat. Może jednaj zbierajmy pieniądze na jego tymczas, nie uda się, pójdzie na inne psy pod Waszą opieką!!! Quote
lika Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Przydałoby się kupić mu lepszą karmę, dla psów z problemami skórnymi. Patrzyłam w sklepie internetowym kuchniapupila.pl 10 kg worek Royala kosztuje 189 zł, a Specific Dog Skin & Joint Support 78 zł za 3,5 kg. Quote
ronja Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 agusiazet, dzięki. ja po prostu chcę być w porządku wobec tych, co na Grzyba zbierają. lepiej kupić mu duży worek, bo on jest spory. może jest jakiś tańszy zamiennik na problemy skórne? Quote
Recommended Posts