Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roan miał dzisiaj test na koty :cool3:
Fela mnie o to prosiła, ponieważ jest wstępnie zainteresowany Roanem dom z kotami.
Niestety Roan nie zdał testu pozytywnie :shake:

O ile nie zwracał uwagi na kota trzymanego na rękach (powąchał i merdał ogonem), to jak tylko zobaczył tego samego kota na trawce to momentalnie się ożywił i obudził się w nim instynkt myśliwego :-(

Roan nie nadaje się do domu z kotami :shake:

Zresztą sami zobaczcie filmik (nie muszę chyba mówić, gdzie schował się kot):
http://www.wrzuta.pl/film/h4bf3FXtkK/

Tam jest kotek!

Ja chcę do kotka!

Puście mnie do kotka...

A tu głaskanko - to llllubię ;)

Próbowaliśmy ustawić Roana w pozycji wystawowej z miernym skutkiem jak widać :eviltong:

Roan został dzisiaj zaszczepiony przeciwko wściekliźnie (koszt 15 zł).

Wet, który szczepił Roana mówił, że możliwe, że Roan mógłby jeść normalną karmę i otrzymywać jedynie enzymy trzustkowe (Kreon). Nie wiem czy poprzedni wet Roana brał pod uwagę taką możliwość. To by było duużo tańsze wyjście niż specjalistyczna karma, ale zależy od wyników badań Roana, na które czekamy.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje psy w mieszkaniu lubią koty, bawią się z nimi. Na spacerze mało mi ręki nie urwą tak szaleją na smyczy na widok kota. Zachowują się jak koci mordercy a chodzi tylko o gonienie uciekającego. Może w przypadku Roana też tak jest.

Posted

[quote name='tamb']Moje psy w mieszkaniu lubią koty, bawią się z nimi. Na spacerze mało mi ręki nie urwą tak szaleją na smyczy na widok kota. Zachowują się jak koci mordercy a chodzi tylko o gonienie uciekającego. Może w przypadku Roana też tak jest.
Brego podobno "gonił koty jak szalony", ale okazało się, że nie jest kocim mordercą. Wręcz przeciwnie... Zobaczcie: ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10640185#post10640185

Fela, jaki to dom? Jeżeli dobry, to może warto spróbować.

Posted

Moja sunia wzięta ze schroniska też na początku rozstawiała koty po kątach, ale ona miała 10 kg, była tchórzem i koty szybko się przestały jej bać, skończyło się paktem o nieagresji.

Ale jak będzie z Roanem, ciężko przewidzieć :roll:
Nie można oczekiwać od kotów aby się go nie bały.
Nasz kot przed nim nie uciekał, nawet szedł w jego stronę, bo go wołałam, Roan ledwo go zobaczył i już "dostał świra".
Osobiście bym nie ryzykowała, bo może być tak, że Roan koty "tylko goni", a może być tak, że jak dopadnie to... :-(

Posted

Niestety macie rację lepie nie ryzykować, ja wzięŁam Sari ze chroniska bo podobno lubiaŁa koty ...lubi..owszem...zaraz jak dopadnie Łamie kark :(

Grzybku szkoda że się nie udaŁo :( domek byŁ bliko...

Posted

wrocilam znad morza wczoraj i co widze:przecudnego zadowolonego psa -czy rzeczywiscie nikt go nie podmienil w miedzyczasie?;)Grzybek na pewno szybko znajdzie dom a co do kotow to prawie wwszystkie psy maja syndrom pogoni za uciekajacym co wcale nie musi oznaczac agresji wobec nich.Rozumiem ze ludzie zaintersowani sie przestraszyli ale na pewno juz niebawem kolejka po Grzybka sie ustawi:diabloti:
na jakie konto wplacac pieniadze?

Posted

:-opodmienili Grzyba. pierwszy raz go widzialam latem czy wiosna zeszlego roku:placz::placz::placz:

A tu taki Grzyb:multi::multi:

co do kotów popieram powyzsze wypowiedzi. Nasz dalmat goni koty obce- zawsze. do wlasnych zostal przyzwyczajony. A najpierw byl pies...potem dopiero kot (pies lat 5 wtedy). powoli sie przyzywaczaił...teraz nie rusza. nie kocha namietnie, ale nie ruszy. Jednak podejrzewam ze udalo sie tylko bo kot który został do roli przyzwyczajacza wyznaczony nie bał sie psow i...nie uciekał

ps. czy nadal utrzymuje się ze jest wielkosci doga:cool3:?

Posted

Charly napisał(a):

ps. czy nadal utrzymuje się ze jest wielkosci doga:cool3:?

Jest duży, ale do doga bym go nie porównywała, raczej do potężnego owczarka niemieckiego. On w sumie wygląda jak mix owczarka i goldena :razz:

Pięknie się klimatyzuje i przestał już warczeć ;)

Posted

Murko, jutro odnowię mu ogłoszenia w necie z Twoimi slicznymi fotkami.
czy mogę podawać Twój nr telefonu?
Jesli tak,czy możesz mi go podać na pw?

Posted

Roan dopiero dzisiaj miał pobraną krew, bo umówiony na poniedziałek wet nie dojechał do nas :mad:
Dzisiaj TZ pojechał z Roanem do lecznicy do Stalowej Woli ( do jogi i Beatki).

To na końcówkach uszach, z czym przyjechał, co miało być efektem pogryzienia przez muchy (informacja z poprzedniego hotelu) okazało się świerzbem. Dobrze, że już mu zapodałam advocate, bo świerzb widoczny był od razu we wnętrzu uszu.

Beatka wycisnęła mu też gruczoły odbytowe, bo były bardzo zapchane.