Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja się wyżywam bardzo oryginalnie ( mam nadzieję) w .... pisaniu reklamacji - do producenta, on oczywiście odmawia czegokolwiek- i wtedy - do federacji konsumentów! to prywatnie - no i jeszcze - słuzbowo - pisma reklamacyjne do poczty - nooo mówię Ci - miodzio - mozna sobie polepszyć humor ;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grzyb, okazuje się być psem problematycznym. Te wariacje z żarciem to duży problem, bo i pies jest duży. Zdrowie pewnie uda mu się przywrócić, ale czy znajdzie się odpowiedni dom dla niego? Mam nadzieję, że chociaż z funduszami dla Grzyba lepiej!!!

Posted

może z jedzeniem tak tylko na początku będzie, bo pies tyle czasu głodował :-( jest zestresowany i wygłodzony, może mu przejdzie po paru dniach lub tygodniach dobrego wyżywienia,
moja sunia jak ją wzięłam z rąk alkoholików gdzie też głowodała i była bita to rzucała się bardzo na jedzenie, warczała na mojego psa i mogła zabić się za kawałek suchego chleba :-( ale po paru dniach, tygodniach zaczęła normalnie spokojnie jeść, przestała być agresywna nie wspomnę, że teraz jest strasznie wybredna w jedzeniu ;)
myślę, że Grzybek uspokoji sie jak tylko zrozumi, że codziennie dostanie dobre jedzono i nie będzie musiał walczyć o nie :-(

Posted

W tej sytuacji faktycznie najlepszy będzie dom z ogrodem bez innych psów. To, że broni miski i ostrzega warczeniem jakoś specjalnie mnie nie dziwi. Myślę, że to minie jak pies się nasyci i komuś zaufa. W tej chwili narażony jest na zmiany i stres. Transporty, nowe miejsca, różne osoby, badania, przebywanie w klatce to wszystko nie wpływa na niego uspokajająco.
Założyłam na Grzybka dwa bazarki - nie miałam za bardzo co wystawić...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78419
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78420

Posted

ponieważ pech mnie nie opuszcza - okazało się, że nie ma karmy dla Grzybka(karmę zamówiłam w srodę wieczorem); byłaby na poniedzialek. i tylko dzięki szybkiej akcji Magdarynki, udało się karmę zamówić w innym sklepie i jest do odebrania 3 kroki od mojego domu.
bardzo proszę wszystkich o dobre fluidy, by Grzyb dotarl dziś do hotelu wraz z karmą i całą resztą skarbów

Magdarynko:calus::buzi::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Grzybek pojechał zaopatrzony w siatkę leków i worek karmy. spostrzeżenia pana, który po niego przyjechał i który jest treserem - Grzyb wymga pracy, nie jest w ogóle nastawiony na kontakt z człowiekiem. Mam nadzieje, że jak trochę się podtuczy, wydobrzeje, to zacznie spostrzegać czlowieka jako partnera. no i Grzyba zapewne czeka kastracja (jak wyzdrowieje)

to tyle, odetchnęlam z ulga, że w końcu wszystko się udało zgrać w czasie. dzieki Igusia, że ze mną pojechalaś

na leki Grzyba wydałam 53zł

Posted

dzwoniłam dziś do hoteliku - u Grzyba dobrze, na nikogo nie warczy, miał jedno spotkanie z psami pani opiekunki - psy Grzyba wpuściły do domu, bo Grzyb wleciał bez zaproszenia. ani psy ani Grzyb - nikt rozróby nie zrobił.
Grzybek je 2 x dziennie po 800 karmy, bierze leki. powinien ważyć z 45kg. worek karmy 14kg starczy mu zaledwie na 2 tyg. za chwilę będzie trzeba zamawiać następny...

Posted

mogę robić małe podsumowanie:
648zł - lecznica
36zł - kaganiec
18,50zł - obroża
1,50 zł - adresówka
53zł - leki
225zł - karma
to razem 982zł
z allegro i bazarków 892zł