pucka69 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 a ja się wyżywam bardzo oryginalnie ( mam nadzieję) w .... pisaniu reklamacji - do producenta, on oczywiście odmawia czegokolwiek- i wtedy - do federacji konsumentów! to prywatnie - no i jeszcze - słuzbowo - pisma reklamacyjne do poczty - nooo mówię Ci - miodzio - mozna sobie polepszyć humor ;) Quote
agusiazet Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Grzyb, okazuje się być psem problematycznym. Te wariacje z żarciem to duży problem, bo i pies jest duży. Zdrowie pewnie uda mu się przywrócić, ale czy znajdzie się odpowiedni dom dla niego? Mam nadzieję, że chociaż z funduszami dla Grzyba lepiej!!! Quote
diana79 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 może z jedzeniem tak tylko na początku będzie, bo pies tyle czasu głodował :-( jest zestresowany i wygłodzony, może mu przejdzie po paru dniach lub tygodniach dobrego wyżywienia, moja sunia jak ją wzięłam z rąk alkoholików gdzie też głowodała i była bita to rzucała się bardzo na jedzenie, warczała na mojego psa i mogła zabić się za kawałek suchego chleba :-( ale po paru dniach, tygodniach zaczęła normalnie spokojnie jeść, przestała być agresywna nie wspomnę, że teraz jest strasznie wybredna w jedzeniu ;) myślę, że Grzybek uspokoji sie jak tylko zrozumi, że codziennie dostanie dobre jedzono i nie będzie musiał walczyć o nie :-( Quote
hop! Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 W tej sytuacji faktycznie najlepszy będzie dom z ogrodem bez innych psów. To, że broni miski i ostrzega warczeniem jakoś specjalnie mnie nie dziwi. Myślę, że to minie jak pies się nasyci i komuś zaufa. W tej chwili narażony jest na zmiany i stres. Transporty, nowe miejsca, różne osoby, badania, przebywanie w klatce to wszystko nie wpływa na niego uspokajająco. Założyłam na Grzybka dwa bazarki - nie miałam za bardzo co wystawić... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78419 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78420 Quote
ronja Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 hop!dzięki za bazarki, bardzo bardzo!! Quote
ronja Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 ponieważ pech mnie nie opuszcza - okazało się, że nie ma karmy dla Grzybka(karmę zamówiłam w srodę wieczorem); byłaby na poniedzialek. i tylko dzięki szybkiej akcji Magdarynki, udało się karmę zamówić w innym sklepie i jest do odebrania 3 kroki od mojego domu. bardzo proszę wszystkich o dobre fluidy, by Grzyb dotarl dziś do hotelu wraz z karmą i całą resztą skarbów Magdarynko:calus::buzi::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
*zaba* Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Puk,puk w niemalowane, tfu,tfu,tfu przez lewe ramie. Odpukane,przeplute,teraz musi byc tylko dobrze!! Quote
hop! Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Przepraszam, że nie piszę na temat ale proszę zapoznajcie się z wątkiem: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336 Może ktoś wie jak pomóc w takiej sytuacji. Quote
ronja Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Grzybek pojechał zaopatrzony w siatkę leków i worek karmy. spostrzeżenia pana, który po niego przyjechał i który jest treserem - Grzyb wymga pracy, nie jest w ogóle nastawiony na kontakt z człowiekiem. Mam nadzieje, że jak trochę się podtuczy, wydobrzeje, to zacznie spostrzegać czlowieka jako partnera. no i Grzyba zapewne czeka kastracja (jak wyzdrowieje) to tyle, odetchnęlam z ulga, że w końcu wszystko się udało zgrać w czasie. dzieki Igusia, że ze mną pojechalaś na leki Grzyba wydałam 53zł Quote
agusiazet Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Grzyb, masz się dobrze spisywać, bo to jedyna szansa dla Ciebie!!! Quote
hop! Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ale tu cicho się zrobiło. Nadal bardzo potrzebna pomoc finansowa. Nie wiadomo jak długo Grzybek będzie musiał zostać w hotelu. Quote
LittleMy Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 to ja przypomne o swoim bazarku dla Grzybka, czesc sie juz pokonczyla, czekam na wplaty, ale wciaz mozna zamawiac kosmetyki Avonu i Oriflame dla Grzybka ! Quote
ronja Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 hop!, LittleMy, dzieki, dziewczyny Quote
jayo Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 A ja tak niesmialo zaproponuje, zeby moze Grzybkowi zmienic imie skoro grzyba nie ma :-) Mnie sie on ostatnio skojarzyl z Trollem :p Quote
ronja Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Grzyb - to przecież cudne imię:eviltong: ja myslę sobie o nim jak o Grzybolku (a myslę ciągle i on nie wychodzi z mojej glowy wcale) Quote
Czarodziejka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Grzybi, Grzybol, Grzybcio o wsparcie prosi! Quote
ronja Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 dzwoniłam dziś do hoteliku - u Grzyba dobrze, na nikogo nie warczy, miał jedno spotkanie z psami pani opiekunki - psy Grzyba wpuściły do domu, bo Grzyb wleciał bez zaproszenia. ani psy ani Grzyb - nikt rozróby nie zrobił. Grzybek je 2 x dziennie po 800 karmy, bierze leki. powinien ważyć z 45kg. worek karmy 14kg starczy mu zaledwie na 2 tyg. za chwilę będzie trzeba zamawiać następny... Quote
ronja Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 mogę robić małe podsumowanie: 648zł - lecznica 36zł - kaganiec 18,50zł - obroża 1,50 zł - adresówka 53zł - leki 225zł - karma to razem 982zł z allegro i bazarków 892zł Quote
lika Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Do tego, co napisała ronja, dochodzi jeszcze pobyt w hoteliku. Quote
MaxSta Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Super że Grzybek dochodzi do siebie!!!!!! Quote
KingaW Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Dobrze, że bidul już bezpieczny i zdrowieje w hoteliku. Trzymam kciuki za łysolka-grzybolka. Quote
agusiazet Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Czyli jeśli chodzi o pieniążki to nadal trzeba zbierać!!! Grzyb prosi o dalszą pomoc finansową!!! Quote
*zaba* Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Grzybie wielki,kochany zdrowiej ciotkom. Trzymamy kciuki za zdrowko i domek. Quote
Recommended Posts