Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądnęłam na chwilkę na wątek Roanka, aby się dowiedziec co u niego i widzę, że dobre wieści. Bardzo się cieszę z tego powodu :) Trzymam mocno kciuki, aby się w końcu powiodło i żeby Ran znalazł w końcu wspaniały dom ! A na pewno tak się stanie gdyż Roanik to nadzwyczaj piękne psisko ! I wpada w oko ;) . Jeżeli chodzi o mnie to dla formalności już śpieszę z wyjaśnieniem że Roanik niestety odpadł w wyborze ze względu na trzy powody 1) na dietę lekkostrawną, którą psiak będzie musiał trzymać u Nas to trochę kłopotliwe nie ze względów finansowych, ale raczej dla tego że zdarzają się u nas czasami resztki z obiadu typu tłuszczyk, wołowinka, wieprzowinka itp i oddajemy to po prostu psiakowi do skonsumowania i trochę się obawiamy abyśmy nie przedobrzyli tymi smacznymi kąskami i nie zaszkodzili Roanowi, a uwierzcie drugiej śmiertelnie chorej psiny osobiście nie przeżyję :( [ patrz: Nala[*] ]. To jest drugi powód. A trzeci bo nie mam/y możliwości osobistego zapoznania "na miejscu" lubię na samym początku się zapoznać i by psiak chociaż raz mnie widział kto ? i co ? za ludz jestem ...
Więc dlatego też życzę Roankowi pomyślnego szukania dalej wspaniałego domku, gdzie właściciele będą na diecie ;)

Oby tym razem się udało ! Pozdrawiam.

Posted

Eko - ja Cię nie chcę martwić ale taką dietą (resztki z obiadu typu tłuszczyk, wołowinka, wieprzowinka itp) to można najzdrowszego psa wykończyć...Wołowinka, wieprzowinka, tłuszczyk - ok, ale pod warunkiem, że nie przyprawione. A jeżeli już to w małych ilościach...
Ale to tylko taka moja luźna uwaga ;)
Kciuki cały czas za pozytywny przebieg wizyty mam mocno zaciśnięte...

Posted

Wizyta przebiegła pozytywnie- ukłony w stronę jayo :p
Koło środy państwo powinni być gotowi na przyjęcie Roana :multi:
Czekamy na telefon i będziemy uzgadniać szczegóły transportu i przekazania.

Posted

Huraaaa :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Roanek będzie miał wreszcie SWÓJ DOM! :crazyeye:
Kciuki trzymam dalej i będę trzymać - żeby się Państwo nie rozmyślili i żeby Roanek się grzecznie zaklimatyzował w nowym miejscu :cool3:

Ale tu dziwnie będzie bez niego...

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wspaniala wiadomosc :multi: Czyli za kilka dni Roanek moglby sie juz pakowac :lol:

Przez tyle czasu to pewnie nazbierało mu się gratów :loveu:

Bardzo się cieszę :bigcool::bigcool::bigcool:

(w takich chwilach znowu zaczynam wierzyć w sens tej roboty)

Posted

ja ciagle nie mogę uwierzyć:cool3:
strasznie się cieszę:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Murka napisał(a):
Huraaaa :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Roanek będzie miał wreszcie SWÓJ DOM! :crazyeye:
Kciuki trzymam dalej i będę trzymać - żeby się Państwo nie rozmyślili i żeby Roanek się grzecznie zaklimatyzował w nowym miejscu :cool3:

Ale tu dziwnie będzie bez niego...

Jeszcze bedziey potrzebowac Waszej pomocy...dom jest super - nie boja sie niufnego, warczacego i trudnego psa... Ale ustalilismy, ze najlepiej dla psa i nowych Opiekunow byloby, gdyby ktores z was pojechalo z Roanem i wprowadzilo go do nowego domu. Panstwo oczywiscie zwroca koszty podrozy, ale stres bedzie mniejszy dla Roana przede wszytskim jesli zostanie "wprowadzony" w nowe dla niego srodowisko.
Dom gotowy bedzie do przyjecia psa od srody - mam jeszcze potwierdzac w poniedzialek, czy zdazyli poogradzac pare dodatkowych rabatek :oops:

Posted

Roan zamieszka w Warszawie. Pojedzie oczywiście Mariusz.
Roan będzie na pewno poddenerwowany, on bardzo się przywiązuje do miejsca i nie lubi podróżować. Jest to dla niego stresujące. Wierzę, że będzie to jego ostatnia zmiana miejsca :p

Posted

Ja się będę cieszyć jak Roan pojedzie ;)
Zasada ograniczone zaufania dla adoptujących :eviltong:

A dziś dostałam maila z pytaniem o Roana, jakiś worek się rozsypał :razz:

Posted

Murka napisał(a):
Ja się będę cieszyć jak Roan pojedzie ;)
Zasada ograniczone zaufania dla adoptujących :eviltong:

A dziś dostałam maila z pytaniem o Roana, jakiś worek się rozsypał :razz:

Tak jest zazwyczaj :evil_lol: Od przybytku głowa nie boli - ślij Murko zdjęcia, na wszelki wypadek ;)

Posted

No ja odpisałam na maila, że jeszcze nic nie jest przesądzone i że dam znać. Podesłałam też innego kandydata w razie czego jakby byli niecierpliwi :roll: