Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murka napisał(a):
Co taka cisza u Roanka...

Może by go ogłosić w lokalnej prasie??
Parę dni temu było ogłoszenie o naszej hotelowej Fryzi i telefony dzwonią codziennie... Może i Roan by się spodobał?
Koszty są spore, bo 80 zł - 30 % rabatu + 22% vat, ale to jest gazeta o większym zasięgu niż tam gdzie była umieszczona Fryzia... Większa szansa :razz:

dobry pomysł. tyle, ze decyzja należy do zarządu stowarzyszenia

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Co taka cisza u Roanka...

Może by go ogłosić w lokalnej prasie??
Parę dni temu było ogłoszenie o naszej hotelowej Fryzi i telefony dzwonią codziennie... Może i Roan by się spodobał?
Koszty są spore, bo 80 zł - 30 % rabatu + 22% vat, ale to jest gazeta o większym zasięgu niż tam gdzie była umieszczona Fryzia... Większa szansa :razz:

Murka, a jaki tytuł ma to lokalne pismo?
Można dać to ogłoszenie przez internet? I czy jest ewentualnie dopłata za zamieszczenie fotki?

Posted

Gazety to chyba najlepsze medium ogloszeniowe. Wiele ludzi jednak nie szuka psow w internecie, a gazete lokalna czytaja zazwyczaj cale rodziny. Moze akurat sie uda, tym bardziej, ze zdjecie jest kolorowe.

Posted

Moim zdaniem warto. Cena jest naprawdę przystępna, szczególnie że za ogłoszenie ze zdjęciem. Na stronie jest podane, że nakład pisma wynosi 12 tysięcy egzemplarzy, więc jest spore prawdopodobieństwo, że ktoś się nim zainteresuje.

Posted

lika napisał(a):
Moim zdaniem warto. Cena jest naprawdę przystępna, szczególnie że za ogłoszenie ze zdjęciem. Na stronie jest podane, że nakład pisma wynosi 12 tysięcy egzemplarzy, więc jest spore prawdopodobieństwo, że ktoś się nim zainteresuje.

Stowarzyszenie zapłaci za ogloszenie:multi:

Posted

To super. Możemy równocześnie dać też ogłoszenie ze zdjęciem do Oferty. Jak podacie mi do kogo dawać namiar w ogłoszeniu, to mu wykupię takie ogłoszenie i zobaczymy, jaki będzie odzew. Ok?

Posted

To super!
To ja się wypytam czy faktura będzie mogła pójść na Stowarzyszenie czy musi być na Hotelik (z tytuły hoteliku jest rabat) i jaka forma płatności jest wymagana ;)

Posted

lika napisał(a):
To super. Możemy równocześnie dać też ogłoszenie ze zdjęciem do Oferty. Jak podacie mi do kogo dawać namiar w ogłoszeniu, to mu wykupię takie ogłoszenie i zobaczymy, jaki będzie odzew. Ok?

super,dzieki:p
mysle, ze najlepiej chyba byloby dać w ogłoszeniu namiar na Murke, o ile się zgodzi.

Posted

ronja napisał(a):
super,dzieki:p
mysle, ze najlepiej chyba byloby dać w ogłoszeniu namiar na Murke, o ile się zgodzi.

Murka, zgadzasz się na podanie namiarów do Ciebie? Jeśli tak, to prosze prześlij mi je - lika@abj.pl.

Posted

lika, jasna sprawa, moje dane są ogólnie dostępne:
503 68 30 50, prytek@tg.home.pl

Ogłoszenie do Kroniki poszło, faktura będzie na Stowarzyszenie, przyjdzie po ukazaniu się ogłoszenia na adres esperanzy ;)
Jak się ukaże to postaram się kupić gazetę i umieścić skan ogłoszenia :cool3:

Pies ogłoszony w Kronice przez EMIR Zamojski momentalnie znalazł dom... Może i tym razem się uda :roll:

Posted

Ogłoszenie ze zdjęciem będzie w piatkowej Ofercie.

Treść następująca:

MIESZANIEC, piękny, długowłosy, puchaty, rudy, bardzo duży pies, zaszczepiony, zadbany, młody, doskonały do stróżowania, przyjazny dla ludzi i innych zwierząt, o wesołym usposobieniu, oddam bezpłatnie najlepiej do domu z ogrodem, pomogę w transporcie, c.1zł do uzgodn. WARSZAWA t.0503-683-050, e-mail: prytek@tg.home.pl.

Jeśli coś jest w tekście nie tak, to dajcie znać poprawię jak będę ponawiała ogłoszenie. Jeśli wszytko ok, to może takie samo dać od razu i na przyszły poniedziałek? Jak myślicie?

Posted

lika, tekst jest ok, tylko ja bym zmieniła fragment "przyjazny dla ludzi i innych zwierząt" na "nieufny wobec obcych ludzi, łagodny wobec psów". Bo wobec kotów to ma mało przyjazne zamiary... Z psami dogaduje się super, nawet z samcami nie ma problemów :razz:

Ogłoszenie w Kronice będzie brzmiało:
"ROAN SZUKA DOMU, świetny stróż ogrodu lub zakładu pracy. Jest wesoły,
zrównoważony, nie szczeka bez powodu. Łagodny wobec innych psów, nieufny
wobec obcych ludzi.
Ma ok. 4-5 lat, posiada książeczkę zdrowia.
Kontakt: 503 68 30 50, prytek@tg.home.pl"

Musiałam maksymalnie skrócić, bo wielkość ogłoszenia ma wymiar 70mmx33mm.

Posted

esperanza napisał(a):
Super :p
Trzymam kciuki, by poskutkowało.

ja też trzymam kciuki. tylko - ja nie chcę, by on pilnował zakładu:-( będzie cały czas niczyj, a jak będą likwidować zakład, to i Roan znowu pójdzie na poniewierkę:roll:

Posted

Są zakłady i zakłady...
My też wolelibyśmy aby znalazł dom z ogrodem z odpowiedzialnymi ludźmi. Ale gdyby znalazł się teren ogrodzony ze stróżem, który by miał podejście do psów i który by się Roanem zajmował i Roan byłby wypuszczany na noc z kojca... To Roanowi nie potrzeba będzie więcej do szczęścia. To generalnie pies jednego pana, wybiera sobie kogoś, a resztę zlewa :razz:
Nie wyobrażam sobie go oddać do kojca, gdzie nie miałby kontaktu z człowiekiem.
Zresztą kochani, wszystko przecież będziemy z Wami konsultować :roll:
Żeby tylko ktoś się odpowiedni zgłosił...

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Mi też żal tych zakładowych psiaków... tak na prawdę to one są niczyje :(
Mam nadzieję, że znajdzie się dla Roanika ten cudowny dom z ogrodem ;)

A ja znam zakład, gdzie są dwa psy a jednym z portierów jest ...inspektor TOZu ... ;)

Posted

Ok - tylko, że portierzy się zmieniają... zawsze mogą zostać zwolnieni... zakład może ulec likwidacji...
U nas już chyba 3 firma pilnuje terenu. Z tyłu za stróżówką siedzą dwa piękne ONki. Kiedyś, przy pierwszej firmie, często widziałam ochroniarzy wychodzących z tymi ONkami na obchód terenu. Widać było, że psy były szczęśliwe. Radośnie nosiły w pyskach jakieś patole, ogony do góry, zwisające jęzory. Od roku nie widzę aby ktoś je w dzień wyprowadzał :( Mam nadzję, że chociaż w nocy nie siedzą ciągle w kojcach.
Fakt - zależy jaka firma. Może jakby trafiła się taka niezbyt duża a jeszcze lepiej przydomowa ;) gdzie właścicie mieszka zaraz obok...

Posted

No fakt, ze zależy od zakładu. Tu wiadomo, że psom się krzydwa nie stanie. Nawet jesli nie daj Bog, cos by się stało z zakładem, to psy mają zapewnioną przyszłośc. Mam nad tym pieczę ;).