eurydyka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 dzis mija rok od pierwszego wpisu ROnji o Roanie trzymamy kciuki, zeby znalazl szybko dobry dom Quote
jayo Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 a ja juz sie lekko zapieniam... nie jestem w stanie (i nie tylko ja) na razie wydobyc badan Roana z hoteliku poprzedniego... podobno weterynarz nie moze tego odnalezc.. :( ronja, moze masz w komputerze w mailu ten stary skan jego pierwszych badan..? Quote
ronja Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 znalazłam, to są badania sprzed roku Roan był prawie 12 miesięcy w hotelu w Budach za dośc duże pieniądze - 750zł/miesięcznie - bez badań, bez szczepień, chory na świerzbowca, nie reagujący na swoje imię... brak mi słów Quote
Panca Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 krew zalewa ....ale teraz juz bedzie tylko lepiej Quote
Murka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Morfologię Roan ma bardzo dobrą, ma minimalnie przekroczony mocznik i ASPAT. Taki wynik może mieć po obfitym najedzeniu się :roll: Najprawdopodobniej więc Roan może otrzymywać normalną karmę :roll: Quote
jayo Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Murka napisał(a):Morfologię Roan ma bardzo dobrą, ma minimalnie przekroczony mocznik i ASPAT. Taki wynik może mieć po obfitym najedzeniu się :roll: Najprawdopodobniej więc Roan może otrzymywać normalną karmę :roll: :-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o a mozemy to badanie dla pewnosci powtorzyc za tydzien ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: to jakies wariactwo... nie kupuje w takim razie tej kolejnej karmy... czy mam Wam wyslac jakas inna lekkostrawna? moze wystarczyc mu podawanie na tak zwany wszelki wypadek hepatilu czy czegokolwiek oslonowo na watrobe i normalnej lekkiej karmy.. Quote
Murka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 My z powodu braku Trovetu podawaliśmy Roanowi przez jakiś czas (za porozumieniem weta oczywiście) karmę lekkostrawną na przemian z dietetyczną (jagnięcina z ryżem) i nic się nie działo, koopy były bez zmian :roll: Badanie oczywiście możemy powtórzyć, żaden problem ;) To wczorajsze postaram się zeskanować i umieścić na forum. Możemy też przebadać go pod względem trzustki (analiza kału), choć Beatka mówiła, że raczej tu powinno być ok, bo byłaby z niego skóra i kości :roll: Z karmą na razie się wstrzymajmy, damy znać jak nam się będzie kończyć ;) Quote
jayo Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Murka napisał(a):My z powodu braku Trovetu podawaliśmy Roanowi przez jakiś czas (za porozumieniem weta oczywiście) karmę lekkostrawną na przemian z dietetyczną (jagnięcina z ryżem) i nic się nie działo, koopy były bez zmian :roll: Badanie oczywiście możemy powtórzyć, żaden problem ;) To wczorajsze postaram się zeskanować i umieścić na forum. Możemy też przebadać go pod względem trzustki (analiza kału), choć Beatka mówiła, że raczej tu powinno być ok, bo byłaby z niego skóra i kości :roll: Z karmą na razie się wstrzymajmy, damy znać jak nam się będzie kończyć ;) dzieki wielkie :) Quote
Hund Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Kiedyś Grzybek teraz Świerzbek ?? mam nadzieję że będzie lepiej , dobrze że choć wyniki krwi ma lepsze. Quote
eurydyka Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 zalatwcie recepte wet lub ludzka (tansza) na 100 kapsulek leku Heparegen, dziala tak samo jak hepatil a jest duzo tanszy ja swojemu psu podaje 1/2 tabl 2 razy dziennie (wazy 15 kg), wiec dla Roana bedzie 3/4 albo 1 tabletka my podajemy sterydy, wiec ochronnie Fender dostaje 1/2 tabl ranigastu i 1/2 tabl heparegenu (oba leki dwa razy dziennie) powodzenia Quote
Murka Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Dziewczyny z lecznicy wracają 25-tego z urlopu to skonsultujemy z nimi dalsze postępowanie z Roanem. Czy pytać o możność i koszt kastracji? A tu dzisiejszy Roanek Takiego ma kolegę na spacerkach ;) Quote
Murka Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 A oto wyniki badania krwi Roana (wcześniej pomyliłam się, to ALAT jest minimalnie podwyższone, nie ASPAT ;) ) Quote
Ra_dunia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Rzeczywiście całkiem ładne wyniki :) Roanek na zdjęciach jak zwykle zjawiskowy :loveu: śmiesznie wyglądają z Aguskiem :lol: Quote
Ra_dunia Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Roanku - pokazuj się na pierwszej stronce... taki cudny psiak musi być zauważony... Czyż Roanek nie jest śliczny? Quote
hop! Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Panca napisał(a):zeklabym nawet:PRZEŚLICZNY!!!!!!!!!!!!!!!! A ja rzeknę: bajeczny! I dodam: kto może, niech go ogłasza. ;) Quote
Murka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Roan zaczyna się cywilizować :multi: Nie tylko reaguje już na gwizd, cmokanie itp, ale przychodzi do człowieka sam z siebie (np. po pieszczoty :loveu:) i cieszy się na jego widok! Warczy jeszcze przy misce, na punkcie jedzenie ma hopla, ale może i tego z czasem się oduczy :roll: Quote
jayo Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 to Roan kiedys i Roan teraz: Marta, usciski dla Ciebie.... bo Ty go zabralas z tego g*.. Quote
ronja Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 bardzo wiele osób "maczało palce" w tej przemianie:) Roan jest zjawiskowy, nie mogę się nadziwić ze nikt go nie chce... Quote
Murka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ja myślę, że jeśli okaże się, że Roan jest zdrowy i nie wymaga tak dużych nakładów finansowych, to będą się po niego kolejki ustawiać :cool3: To naprawdę bardzo fajny, zrównoważony, spokojny pies. Nawet czyszczenie uszu z brudu świerzbowego zniósł bardzo cierpliwie. Jeszcze czesanko i będzie pies jak ta lala :loveu: Quote
ronja Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 ja na początku miałam wiele telefonów w jego sprawie,ale przez to,że p.Jadwiga powiedziała,że on nie zachowuje czystości, bałam się go dać do mieszkania. wszystkich zrażało to,ze wymaga nauki czystości. Quote
jayo Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 ronja napisał(a):bardzo wiele osób "maczało palce" w tej przemianie:) Roan jest zjawiskowy, nie mogę się nadziwić ze nikt go nie chce... ale decyzje odwazna podjelas Ty... trudną.. Znajdziemy dom dla niego, wierze solennie :-) Quote
Murka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Z czystością Roan faktycznie ma problem, bo regularnie załatwia swoje potrzeby na posłaniu :razz: Na spacerach również, ale posłanie jest stale zasikane i zakoopkane :roll: Nie załatwia się w żadnych innym miejscu w kojcu :roll: Myślę, że dla Roana jedyny dom to dom z ogrodem i budą, on się świetnie zaaklimatyzuje do takich warunków (z tym futrem mógłby spać na śniegu :cool3:). Jeśli chodzi o poprzedni hotel, to przyznać trzeba, że zrobili świetną robotę :cool3: My zastanowilibyśmy się trzy razy zanim przyjęlibyśmy tak chorego psa... Quote
ronja Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 on jadąc do hotelu wyglądał już lepiej, byl podleczony w schronisku,a potem jeszcze w lecznicy tak wygladał w dniu przyjazdu do W-wy (29.08.2007) Quote
Recommended Posts