Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja juz sie lekko zapieniam...
nie jestem w stanie (i nie tylko ja) na razie wydobyc badan Roana z hoteliku poprzedniego... podobno weterynarz nie moze tego odnalezc..

:(
ronja, moze masz w komputerze w mailu ten stary skan jego pierwszych badan..?

Posted

znalazłam, to są badania sprzed roku

Roan był prawie 12 miesięcy w hotelu w Budach za dośc duże pieniądze - 750zł/miesięcznie - bez badań, bez szczepień, chory na świerzbowca, nie reagujący na swoje imię... brak mi słów

Posted

Morfologię Roan ma bardzo dobrą, ma minimalnie przekroczony mocznik i ASPAT. Taki wynik może mieć po obfitym najedzeniu się :roll:
Najprawdopodobniej więc Roan może otrzymywać normalną karmę :roll:

Posted

Murka napisał(a):
Morfologię Roan ma bardzo dobrą, ma minimalnie przekroczony mocznik i ASPAT. Taki wynik może mieć po obfitym najedzeniu się :roll:
Najprawdopodobniej więc Roan może otrzymywać normalną karmę :roll:

:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o
a mozemy to badanie dla pewnosci powtorzyc za tydzien ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

to jakies wariactwo... nie kupuje w takim razie tej kolejnej karmy...
czy mam Wam wyslac jakas inna lekkostrawna?
moze wystarczyc mu podawanie na tak zwany wszelki wypadek hepatilu czy czegokolwiek oslonowo na watrobe i normalnej lekkiej karmy..

Posted

My z powodu braku Trovetu podawaliśmy Roanowi przez jakiś czas (za porozumieniem weta oczywiście) karmę lekkostrawną na przemian z dietetyczną (jagnięcina z ryżem) i nic się nie działo, koopy były bez zmian :roll:

Badanie oczywiście możemy powtórzyć, żaden problem ;)
To wczorajsze postaram się zeskanować i umieścić na forum.

Możemy też przebadać go pod względem trzustki (analiza kału), choć Beatka mówiła, że raczej tu powinno być ok, bo byłaby z niego skóra i kości :roll:

Z karmą na razie się wstrzymajmy, damy znać jak nam się będzie kończyć ;)

Posted

Murka napisał(a):
My z powodu braku Trovetu podawaliśmy Roanowi przez jakiś czas (za porozumieniem weta oczywiście) karmę lekkostrawną na przemian z dietetyczną (jagnięcina z ryżem) i nic się nie działo, koopy były bez zmian :roll:

Badanie oczywiście możemy powtórzyć, żaden problem ;)
To wczorajsze postaram się zeskanować i umieścić na forum.

Możemy też przebadać go pod względem trzustki (analiza kału), choć Beatka mówiła, że raczej tu powinno być ok, bo byłaby z niego skóra i kości :roll:

Z karmą na razie się wstrzymajmy, damy znać jak nam się będzie kończyć ;)

dzieki wielkie :)

Posted

zalatwcie recepte wet lub ludzka (tansza) na 100 kapsulek leku Heparegen, dziala tak samo jak hepatil a jest duzo tanszy
ja swojemu psu podaje 1/2 tabl 2 razy dziennie (wazy 15 kg), wiec dla Roana bedzie 3/4 albo 1 tabletka

my podajemy sterydy, wiec ochronnie Fender dostaje 1/2 tabl ranigastu i 1/2 tabl heparegenu (oba leki dwa razy dziennie)

powodzenia

Posted

Dziewczyny z lecznicy wracają 25-tego z urlopu to skonsultujemy z nimi dalsze postępowanie z Roanem.

Czy pytać o możność i koszt kastracji?

A tu dzisiejszy Roanek

Takiego ma kolegę na spacerkach ;)

Posted

Roan zaczyna się cywilizować :multi:
Nie tylko reaguje już na gwizd, cmokanie itp, ale przychodzi do człowieka sam z siebie (np. po pieszczoty :loveu:) i cieszy się na jego widok!
Warczy jeszcze przy misce, na punkcie jedzenie ma hopla, ale może i tego z czasem się oduczy :roll:

Posted

Ja myślę, że jeśli okaże się, że Roan jest zdrowy i nie wymaga tak dużych nakładów finansowych, to będą się po niego kolejki ustawiać :cool3:
To naprawdę bardzo fajny, zrównoważony, spokojny pies.
Nawet czyszczenie uszu z brudu świerzbowego zniósł bardzo cierpliwie.

Jeszcze czesanko i będzie pies jak ta lala :loveu:

Posted

ja na początku miałam wiele telefonów w jego sprawie,ale przez to,że p.Jadwiga powiedziała,że on nie zachowuje czystości, bałam się go dać do mieszkania. wszystkich zrażało to,ze wymaga nauki czystości.

Posted

ronja napisał(a):
bardzo wiele osób "maczało palce" w tej przemianie:)
Roan jest zjawiskowy, nie mogę się nadziwić ze nikt go nie chce...

ale decyzje odwazna podjelas Ty...
trudną..

Znajdziemy dom dla niego, wierze solennie :-)

Posted

Z czystością Roan faktycznie ma problem, bo regularnie załatwia swoje potrzeby na posłaniu :razz: Na spacerach również, ale posłanie jest stale zasikane i zakoopkane :roll:
Nie załatwia się w żadnych innym miejscu w kojcu :roll:

Myślę, że dla Roana jedyny dom to dom z ogrodem i budą, on się świetnie zaaklimatyzuje do takich warunków (z tym futrem mógłby spać na śniegu :cool3:).

Jeśli chodzi o poprzedni hotel, to przyznać trzeba, że zrobili świetną robotę :cool3: My zastanowilibyśmy się trzy razy zanim przyjęlibyśmy tak chorego psa...

Posted

on jadąc do hotelu wyglądał już lepiej, byl podleczony w schronisku,a potem jeszcze w lecznicy
tak wygladał w dniu przyjazdu do W-wy (29.08.2007)