Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedny Roanek.
Ja to sie czasem zastanawiam, czy ludzie oddaja psy, bo te chorują, czy psy zaczynają chorować, bo zostały oddane...
W sumie, dla nas i Roana to bez różnicy.

Pomyślcie sobie, ze każdy z tych setek, tysiecy czy nawet milionów nieszczęśliwych bezpańskich psów był kiedyś małą, śliczną, ufną kuleczką... Słodkim, niewnnym szczeniaczkiem
I to my, ludzie zrobilismy z tych psów zwierzęta zaniedbane, chore, bytujące w schroniskach.

Dobrze, że Roanek już nie mieszka w mokrym i śmierdzącym boksie.
W górę!

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogloszenie Roana ukazało się dziś w "Przyjacielu Psie" niestety z błędami. Jego historia miała być częścią artykułu o wirtualnych adopcjach, ale redakcja zdecydowała, że będzie oddzielnie. Nie wiem, skąd się w ogłoszeniu wzięło info, że on jest mały. :roll:

Posted

esperanza napisał(a):
Ogloszenie Roana ukazało się dziś w "Przyjacielu Psie" niestety z błędami. Jego historia miała być częścią artykułu o wirtualnych adopcjach, ale redakcja zdecydowała, że będzie oddzielnie. Nie wiem, skąd się w ogłoszeniu wzięło info, że on jest mały. :roll:

Na zdjeciu Roanka w "Przyjacielu Psie" ja stoje w tyle (trzymalam go na smyczy)wiec widac ze on malutki nie jest nawet przy miom mikrym wzroscie:razz:

• 2 weeks later...
Posted

przykro mi, nie dzwonię codziennie do hotelu, a raz w miesiącu. na razie nowych wieści nie mam, gdyby coś się działo złego, napisałabym

Posted

ronja napisał(a):
Grzybek jest w hotelu 40km za Warszawą, trzeba mieć samochód, by do niego dojechac

Przecież wiem. Na pewno ktoś zadecydował, by go tam umieścić i ktoś jest odpowiedzialny za niego, za dostarczanie mu karmy i płacenie za hotel. Jeden telefon w miesiącu to trochę za mało.

Posted

zadecydowałam ja, jakoś nikt inny nie kwapił się do fizycznej pomocy przy nim.
robię tyle, ile w tym momencie mogę - napiszę po raz kolejny - jestem w trakcie budowy i przenosin na wieś i za chwilę w ogóle nie bedę miała netu. szukam właśnie osoby, której bedę mogła przekazać "opiekę" nad Grzybkiem i Szamanem.

Posted

Grzybek jest pod opieką Stowarzyszenia "Niczyje". Chyba działałaś w uzgodnieniu z innymi osobami. O ile wiem w takiej sytuacji obowiązuje zbiorowa odpowiedzialność.

Posted

prawie każda z nas ma pod opieką jakiegoś psa i sama szuka mu tymczasu i zajmuje się leczeniem. ja go wyciągnęłam ze schronu i ja jestem odpowiedzialna. z powodów osobistych za chwilę wyłączę się na jakiś czas, dlatego szukam osoby, która bedzie chciała się zająć doglądaniem obu psów.

Posted

Grzybka udało się uratować z tak strasznej sytuacji, że teraz powinno mu być już tylko dobrze. Tyle starania przyniosło tak nadzwyczajne efekty...
Kochany, wesoły psiak powinien znaleźć wreszcie czuły, troskliwy domek.

Posted

proponuje sie opanowac w naskakiwaniu na osobe, ktora temu psu dala szanse na zycie. teraz ma inne wazne zyciowe sprawy i szuka osoby, ktora ja zastapi o czym pisze otwarcie

na razie chyba sie nikt nie zglosil, co do lekow to proponuje sie przez PW z ronja umowic gdzie mu te leki przeslac bezposrednio

ronja, duzo sil na wykanczanie i przeprowadzke, mnie to czeka za rok pewnie

Posted

[quote name='hop!']Grzybek jest pod opieką Stowarzyszenia "Niczyje". Chyba działałaś w uzgodnieniu z innymi osobami. O ile wiem w takiej sytuacji obowiązuje zbiorowa odpowiedzialność.[/quote]

hop! a może Ty podjemiesz sie opieki nad Grzybkiem ?
Widze, ze bardzo Ci lezy na sercu wiec nic bardziej prostszego...

Posted

[quote name='eurydyka']proponuje sie opanowac w naskakiwaniu na osobe, ktora temu psu dala szanse na zycie. teraz ma inne wazne zyciowe sprawy i szuka osoby, ktora ja zastapi o czym pisze otwarcie

na razie chyba sie nikt nie zglosil, co do lekow to proponuje sie przez PW z ronja umowic gdzie mu te leki przeslac bezposrednio

ronja, duzo sil na wykanczanie i przeprowadzke, mnie to czeka za rok pewnie[/quote]
A kto tu na ronję "naskakuje"? Tak się składa, że wiem trochę o sytuacji ronji ale też wiem, że ciężko znaleźć osobę, która w pełni ją zastąpi. Chodzi o to, że nawet nie ma kto odwiedzić Grzybka i zrobić mu nowych zdjęć. Do Bud Michałowskich można dojechać tylko samochodem i to nie byle jakim, bo droga dojazdowa jest kiepska. Pies tkwi w opłacanym przez Stowarzyszenie "Niczyje" hotelu i nie wiadomo jak długo to jeszcze potrwa.