agusiazet Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Dzięki, chyba oślepłam, bo nie zaglądałam na pierwszą - kto wesprze Grzybka!!! Ja zaraz coś przeleję!! Quote
esperanza Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Kochani tu nie chodzi tylko o pieniądze na leczenie. Tym psem trzeba się będzie zając przez dłuższy czas: przywieźć, odwiedzać, promować. W tej chwili mamy pod opieką 11 psów bez pewnego domu i jeszcze 8, których sytuacja jeszcze nie jest ustabilizowana. Są bardzo duże problemy transportowe, obecnie wszystkim zajmuje się jayo, ale w pewnej chwili będzie zmuszona odmówić dalszej pomocy transportowej. Dlatego bardzo proszę o stałą pomoc. Quote
ronja Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Grzybek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226357068 Quote
ronja Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 promować mogę ja, czasem wieczorem gdzieś zawieźć też. może ktoś z Ursynowa mógłby podjąć się doglądania Grzyba? Quote
lika Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Na SGGW teraz trudno doglądać psa - są bardzo ściśle określone godziny odwiedzin, a zdarza się, że i wtedy nie wpuszczają. Na dodatek on będzie na oddziale zakaźnym, gdzie wcale nie wpuszczają osób z zewnątrz. Musi się znaleźć osoba pracująca lub mająca praktyki na SGGW, żeby go odwiedzać. Quote
ronja Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 no i transport kto podejmie się przywiezienia go?gzybek chyba zakaźny jest... Quote
esperanza Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Rozmawiałam z jayo. Przede wszystkim to jest duży pies o nieznanym charakterze i raczej musimy się liczyć, że przygotowania do adopcji potrwają kilka miesięcy :-( Quote
agusiazet Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Córka mojej koleżanki studiuje weterynarię, chyba właśnie na SGGW, ale nie wiem tego na 100 %. Jak wrócę do Polski, bo teraz jeszcze klikam z Anglii, popytam - może zgodziła by się pomóc Grzybkowi. Ona jest teraz po pierwszym roku i oni chyba mają tam praktyki. Niczego nie wiem na pewno, ale spróbować warto. Wprawdzie to koniara, ale kogoż nie wzruszy taki biedny Grzybek. Ja z Mielca niewiele mogę pomóc, w zasadzie mogę próbować zdobywać pieniądze, bo z innych wątków wiem, że leczenie tam psa z całodziennym pobytem to spore koszty! Quote
ronja Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 ale jak on zostanie w schronie to co z nim będzie? zabieramy psy w pierwszej kolejności chore, on jest chory, poprawy nie widać. wiem,że jest duży, stary i brzydki,ale czy to go dyskredytuje, by żyć? przecież on cierpi w takim stanie Quote
ronja Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 śliczny, zaraz sobie wkleję dziękuję Quote
esperanza Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ronja ja się z Tobą zgadzam. Nie widziałam go na żywo, więc jest mi łatwiej. Po prostu patrząc na brak zainteresowania adopcją Szamana, Fina, Shippiego i Seda martwię się, że w tym przypadku będzie podobnie. Quote
ronja Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 ja też bardzo się martwię, bo wiem,że nikt go nie będzie chciał pokochać Quote
*zaba* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Bazarek na smutaska,do ktorego napewno usmiechnie sie szczescie (dogo juz nie takie rzeczy widzialo!) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77187 Zapraszam,tylko tyle moge zrobic. Quote
ronja Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 bardzo wszystkim dziękuję za takie wsparcie - nie spodziewałam się Quote
agusiazet Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Proszę o instrukcję jak mam ten banerek wkleić do podpisu, bo nie pamiętam! Czy nie macie nic przeciwko, żebym pomęczyła Dogomaniaków listami w sprawie pomocy finansowej dla Grzybka? Oczywiście tylko dobra wola, żadnego przymusu!!! Quote
*zaba* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 zaznaczasz lewym na niebiesko banerek,klikasz kopiuj,w panelu uzytkownika wchodzisz w edytuj podpis i wklejasz :) Quote
ronja Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 każda złotówka się liczy. potem jeszcze będzie tymczas do opłacenia... no i transport bardzo potrzebny Quote
agusiazet Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 *zaba* napisał(a):zaznaczasz lewym na niebiesko banerek,klikasz kopiuj,w panelu uzytkownika wchodzisz w edytuj podpis i wklejasz :) Buuu, nie umiem! POMOCY!!! Nie da się zaznaczyć na niebiesko! Quote
bigos Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 No ja mam jakieś wolne 200zł na AFN Mogę przeznaczyć dla biedactwa Powiadomię pixie i Tanitę - one sa z Warszawki czy Mińska Quote
bigos Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 rybon36 tez powiadomiona, ona z Mińska i jest lekarzem, może cosik zaradzi Quote
ronja Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 dzięki bardzo. tylko nie wiem jak z AFN z fakturą, bo my mamy znizkę na sggw (schronisko ma chyba lub nasze stowarszyszenie - tego ni jestem pewna) i faktury wystawiane są na nasze stowa, nie na AFN - będze kłopot z rozliczeniem Quote
agusiazet Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Już się udało!!! Z pomocą, ale jest! Grzybek na pierwszą - pięknie prosi o pomoc finansową lub bazarkową!!! Quote
bigos Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ronja napisał(a):dzięki bardzo. tylko nie wiem jak z AFN z fakturą, bo my mamy znizkę na sggw (schronisko ma chyba lub nasze stowarszyszenie - tego ni jestem pewna) i faktury wystawiane są na nasze stowa, nie na AFN - będze kłopot z rozliczeniem no chyba musi być na AFN faktura no nic, założę dla niego bazarek Quote
Recommended Posts