Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślałam, że Wasze schronisko jest psiolubne i zyczliwe. Ale czytałam na wątku o tym przypadku. Hmmmm - szkoda że jesteś tak daleko. Może być wspólnie coś uradzili. Dobrze by było ustalić jego trasy i ustawiać na nich jedzonko. Jak się przyzwyczai, może wtedy uda się z siatką. Może choc pozyczą jeśli maja. Alboi jakiś wet pomoże.

Posted

Goga, kierownik powiedziała, ze pas odbierze, niestety ja nie potrafię go złapać. Biegam przed pracą, po pracy, ale pies tylko zwiewa, czasem w towarzystwie jamnika, z którym się włóczy weźmie kiełbaskę z ręki i tyle. Jak jest sam ogonek schowany i w nogi. Nie wiem jak mogą temu zaradzić, Jutro spróbuję dodzwonić się do powiatowego , jeśli on nie pomoże, schronisko musi go łapać na linkę zaciskową lub uśpić, nie widzę innej rady!

Posted

Szkoda że nie macie takiej siatki. Gdy on bierze z ręki ktos mógłby ja zarzucić.
No myślę, że trzeba będzie potraktować go dmuchawą z usypiaczem, byle nie zwial w niewiadomym kiedunku i nie zasnął - nie upadł w niewłąściwym miejscu. Na taką akcję w zakamarkach wokół powinno być więcej ludzi.
Łapaliśmy w lesie stadko dzikich psiaków - na Sedalin - i pilnowaliśmy gdzie biegną - było nas z 7 osób.
TYle że nie było ruchliwych dróg w okolicy.
Nie wiem, jak na odległość moge pomóć, tak mi przykro.

Posted

Straż przyjęła zgłoszenie i tyle. Jakoś nie zauważyłam, żeby się ruszyli. Za to pewnie pogonili schronisko, bo jakoś inaczej ze mną ostatnio gadali. Ale ja tu już nic nie zrobię. Przez dwa tygodnie próbowałam psa przekonać do siebie, nic z tego. Z ludźmi z bloku nie idzie się dogadać, jak ich zagaduję to przeważnie jak do ściany, więc tylko uśpienie i złapanie w ten sposób coś można osiągnąć! Zadzwonię jutro, ze sama nic nie zrobię, niech się ruszą sami i coś pokombinują. Pies jest i jakaś dobra dusza zrobiła mu budkę, ale na zimę to nie wystarczy. zresztą inni mogą ją zniszczyć i sama widzę jak niektórzy go przeganiają:( Pieskie ma życie mały, ale już nie mam pomysłu jak mu pomóc!!!

PUMKO, PRZEPRASZAM ZA TE OFFY.

Posted

Oj, Pumciu, Pumciu, gdybym nie miała starszego psa, wzięłabym Cię do siebie, a tak Sonuś się u mnie panoszy, a Ty bidulko siedzisz w schronie! Supergoga, może napisz do Ulki18 lub Reno 2001 z prośbą o pokazanie Pumci do adopcji zagranicznej. Fundacja zaufana, bierze mieleckie psy, może pięknej Pumie poszczęściłoby się!

Posted

Dzięki, napiszę. Jedna nasza sunia pojechała z Tajgą do Niemiec. I ma fajny dom, staruszka taka. A PUma jest taka sliczna. Zobaczymy. Jutro napisze. teraz musze Wam pokazac nową biede, maleńką drobinkę.

Posted

Jesienny wysyp psiaków - niechcianych, niekochanych, porzuconych i katowanych - rozpoczął się!!! Zresztą to trwa cały czas, a ja mam taki sentyment dla pięknej Pumy, suczki nie tylko pięknej, ale i godnej, tak chciałabym, żebyście tu napisały, że Pumcia ma dom, że ktoś ją pokochał i jest szczęśliwa. Niektóre psiaki tak nam zapadają w serca i ani rusz ich wyrzucić, nawet tego nie chcemy, po prostu je kochamy:)