Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiara121 napisał(a):
Spokojnie zawsze od siebie mozemy troszke (ale zawsze cos) dorzucic :cool3: kazdy pieniadz sie przyda :)

OK, rzucę info na wątku jak pójdzie przelew, to będziecie ją szykować do weta. Ale to jeszcze parę dni jednak

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No niestety skaczaq skacza te posty i troche mnie denerwuja ale na szczescie mozna zorientowac sie w sytuacji :) miejmy nadzieje ze u Pumy to taki chwilowy kryzys i niedlugo nabierze cialka i wszystko bedzie z nia ok :D

Posted

bigosik napisał(a):
OK, rzucę info na wątku jak pójdzie przelew, to będziecie ją szykować do weta. Ale to jeszcze parę dni jednak

Chyba ze psina do tego czasu nabierze wagi to zobaczymy czy wizita bedzie konieczna :)

Posted

Psiara121 napisał(a):
Najlepiej pokazywać Pumke i Bariego moze komus psiaki sie spodobaja :)
Pewnie ze zajrzymy to towjego staruszka :)
A co do szczescia to moze Pumy maja to do siebie ze trafiaja na ciebie?? Widzisz bigosik cos musi w tym być :cool3:

Czy Bari to ten ONek, z którym Puma tak cudnie wyszła na fotach?

Posted

[quote name='supergoga']Posty skaczą, odpowiedziałam w sprawie weta i kasy a mój post jest przed Waszymi wpisami.
Bigosiku, więcej wiary w nas prosimy. Nikt z powodu pieniędzy nie zostawia żadnego psa bez pomocy.
Jesli Paweł nie zabrał jej do weta, widac nie było jeszcze takiej potrzeby.

I na pewno jeśli będzie -to Puma zaraz u weta będzie. Możemy jej nawet w Poznaniu wizytę załatwic. Pogadam o tym z Pawełm wieczorem.

[SIZE="4"]Supergoga, to nieee tak. Do głowy by mi nie przyszło ,żeby was posądzać o takie rzeczy:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Jestem spokojna o bezpieczeństwo Pumy, widać ,że jest zadbana.. Wybacz Cioteczce ,która gdacze nad psiakiem:evil_lol: ,ale mnie po prostu ponosi, bo zastanawiam się co jeszcze mogę dla niej zrobić, naprawdę los Pumy lezy mi na sercu, coś w niej takiego jest co mnie kładzie na łopatki. I założę się,że gdyby mi przyszło poznać Pumę osobiście, byłabym "stracona".
Tak czy inaczej : w żadnym wypadku nie chciałam urazić żadnego z opiekunów Pumy (a trząść się nad nią i tak będę:evil_lol:, bo ona tak trochę jakby moja) ani sprawić im przykrości. Rzecz nie była w pieniądzach, po prostu Puma nie jest jedynym piesem pod waszą opieką, a ja wyraziłam się niefortunnie. Więc się proszę nie gniewać, to reakcja odruchowa:loveu:

Posted

Strasznie mi się łyso zrobiło:oops:.

Gdusia, dzięki za fotki:loveu:, no muszę poodświeżać Pumkowe ogłoszenia netowe, Allegro Pumka ma przedłużane? (pewnie tak :) ). Dziewczyny myślcie, myślcie, jak tu ją jeszcze "rozpromować". Może ulotki u wetów (my uskuteczniliśmy to z Barrusiem). Ja pokombinuję z bazarkiem (poprzeglądam "graty" i zorganizuję sztab bazarkowy - bo sama nigdy nie robiłam i niewiem czy umiem).

Biedna ta Puma trochę, patrzę na innych wątkach tyu ogłaszających, tylu chętnych zasponsorować allegro itd... Ogólnie: wsparcie. Trzeba zwabić ludzi na watek:razz:.. Popytajcie, może kto ma wtyki w lokalnych mediach, gazetkach, radyjku - no jakoś tak. trzeba się ostro brać do roboty, Pumka nie młodnieje.
Gdusia, Psiara121, dodajcie sobie bannerek Pumy w sygnaturze.

Posted

[quote name='bigosik']Supergoga, to nieee tak. Do głowy by mi nie przyszło ,żeby was posądzać o takie rzeczy:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Jestem spokojna o bezpieczeństwo Pumy, widać ,że jest zadbana.. Wybacz Cioteczce ,która gdacze nad psiakiem:evil_lol: ,ale mnie po prostu ponosi, bo zastanawiam się co jeszcze mogę dla niej zrobić, naprawdę los Pumy lezy mi na sercu, coś w niej takiego jest co mnie kładzie na łopatki. I założę się,że gdyby mi przyszło poznać Pumę osobiście, byłabym "stracona".
Tak czy inaczej : w żadnym wypadku nie chciałam urazić żadnego z opiekunów Pumy (a trząść się nad nią i tak będę:evil_lol:, bo ona tak trochę jakby moja) ani sprawić im przykrości. Rzecz nie była w pieniądzach, po prostu Puma nie jest jedynym piesem pod waszą opieką, a ja wyraziłam się niefortunnie. Więc się proszę nie gniewać, to reakcja odruchowa:loveu:

Bigosik nie przejmuj sie supergoga zrozumie ;)
A co do Bariego to chodzi ci o takiego preguska który czasem jest z nasza Pumka na zdjeciach (zapewne masz fotki Pumy od Gdusi prawda ze psinka slicznie wychodzi na zdjeciach :cool3:).

Posted

Wirtualna cioteczko PUmy, nie bądź łysa - ops - chciałam napisać niech Ci się nie łysi - ja się nie obraziłam. Tylko tak wyszło z postów, że jak będzie kasa to Puma pójdzie do weta.
Puma była już w Poznaniu na konsultacji u okulisty dr Gancarza. Bo to był jej największy wówczas problem. Dostaje leki - Paweł podaje - i jest lepiej. Leki kupujemy na bieżąco. To krople do oczu i maść.
Teraz chyba ma przerwe w stosowaniu i obserwujemy.

O potykaniu nie słyszałam, pogadam z Pawłem, poobserwuje i ustalimy.

TYm samym mianuje Was opiekunami Pumy.
Jak tylko na naszej fundacyjnej stronie pojawi się zakłądka z adopcjami wirtualnymi - to umieścimy Was z Pumką.

Bo tu nie chodzi o wielkie pieniądze, chodzi czasem i drobny gest, o pamięć.
Teraz bęziecie dostawali suniowe wieści.
Dziewczyny dbaja o foty - wysyłają. Ja wstawiam - będziemy też wysyłać do Was.

Wysłałam też info o Pumie Pani z Danii, która rozmawia ze mną w sprawie Kory.
Może tam ktoś ją pokocha.
Taka piękna suka.

Posted

[quote name='supergoga']Wirtualna cioteczko PUmy, nie bądź łysa - ops - chciałam napisać niech Ci się nie łysi - ja się nie obraziłam. Tylko tak wyszło z postów, że jak będzie kasa to Puma pójdzie do weta.
Puma była już w Poznaniu na konsultacji u okulisty dr Gancarza. Bo to był jej największy wówczas problem. Dostaje leki - Paweł podaje - i jest lepiej. Leki kupujemy na bieżąco. To krople do oczu i maść.
Teraz chyba ma przerwe w stosowaniu i obserwujemy.

O potykaniu nie słyszałam, pogadam z Pawłem, poobserwuje i ustalimy.

TYm samym mianuje Was opiekunami Pumy.
Jak tylko na naszej fundacyjnej stronie pojawi się zakłądka z adopcjami wirtualnymi - to umieścimy Was z Pumką.

Bo tu nie chodzi o wielkie pieniądze, chodzi czasem i drobny gest, o pamięć.
Teraz bęziecie dostawali suniowe wieści.
Dziewczyny dbaja o foty - wysyłają. Ja wstawiam - będziemy też wysyłać do Was.

Wysłałam też info o Pumie Pani z Danii, która rozmawia ze mną w sprawie Kory.
Może tam ktoś ją pokocha.
Taka piękna suka.

Tak wyszło z postów, odbierzcie to tak ,że chciałyśmy was odciążyć finansowo z tym wetem z własnej i nieprzymuszonej woli:razz:.

Jesteśmy dumni z miana wirtualnych opiekunów naszej ulubienicy
Suniowe wieści - super, będziemy mogli chociaż trochę uczestniczyć w życiu Pumki:loveu:. A Puma zza TM

• się pewnie teraz uśmiecha.

• Posted

Supergoga, domyślam się jak bolało.. To samo czuję za każdym razem jak zostawiam Barrusia w kojcu i widzę tę nadzieję, to pytanie "Dlaczego nie mogę iść z tobą?".:-(

Już rozmyślałam, że może by to jakos przeszlo z moimi psami, w sumie Bigos ma psiapsiółę sporych rozmiarów i się nie boczą, Cywil by też jakoś przełknął sukę. Nawet moja kotka. Ale nie Maciuś. Mój kocur ma tendencje do traumy. Jak mój brat przyjechał ze swoim ON-kiem, to rudy nie siedział na szafie bez ruchu do rana, a potem chodził po całym mieszkaniu z oczami jak spodki. I nie chciał nawet jeść.

Posted

Bigosik, ten onek o którym piszesz, który tak pieknie z Pumą pozował, to Misiek. Też trochę się nasiedział, ale niedawno poszedł do domku - po jednej nietrafionej adopcji.
    Teraz - jak piszą dziewczyny - Puma ma kumpla Bariego, taki pręgus molosowaty. Piekny i miły.

Ale Puma jest kochana.
    Zawsze będę pamiętała, jak jechałyśmy do weta autkiem i leżała na moich kolanach na siedzeniu - wtulona - a Paweł dał mi na drogę kaganiec, ot na wszelki wypadek.
    A ona była cudowna. przytulała nawet pysk do mojej twarzy.
    Może myślała, że jedzie do domu - a ja musiałam po badaniu odwieźć ją z powrotem.
    Bolało, tak bardzo!!!

Posted

Supergoga ,a czy z ogłoszeń był wogóle jakiś odzew? Spróbuję jej jakiś lepszy tekst napisać, albo tytułować ogłoszenia bardziej przekonująco, zmienić fotki na te nowe.

Posted

Nie bylo odzewu juz dawno. Kiedys ktos się pytał, ale minęło bez echa.
    Tu wiek suni prawdopodobnie i to że krople do oczu potrzebuje. Pewnie to.
    Bo ona taka piękna jest, kochana i mądra.

Posted

supergoga napisał(a):
    Nie bylo odzewu juz dawno. Kiedys ktos się pytał, ale minęło bez echa.
    Tu wiek suni prawdopodobnie i to że krople do oczu potrzebuje. Pewnie to.
    Bo ona taka piękna jest, kochana i mądra.

Dobra, obskoczę moje wątki, posiedzę u mojego starunia-barrunia czyli krótko: spijam kawiacza,spalam fajacza:cool1: i przedstawię wiem jaką mam wizję na tę naszą Pumkę (oczywiście temat "Mój Pies powraca":evil_lol:). U mnie domek pd znajomego sąsiada i od pani z małym metrażem :shake:. Dajcie spokój zanim się kto zdecyduje to ja się zdążę zestarzeć. Bo to trwa,bo nie wiadomo, bo w razie czego..:wallbash:, nie ogę mieć nawet pretensji, nikt mi kotła nadaremnie nie zawracał. Ostatecznie to nie było nic pewnego, raptem szansa... Przynajmniej miałam nadzieję,że chociaż z jednej z tej opcji wysunie się jakiś konkret. Nic to dziś o Pumce, słyszała kolejna osoba, która da mi cynk jakby zaświtało jakieś światełko w tunelu. Pumeczko niebawem wdepnę z planem pięcio-letnim dla ciebie:evil_lol:, a póki co zmykam podpisac listę obecności i zadbać o Barrulka.
    Gdze te tłumy, które były z Pumą w pierwszej połowie wątku (po tej z historii "niemieckiej" zostały tylko najwytrwalsze ciotki, co regularnie do Pumki zerkną):eviltong:

Posted

czarna_zaba napisał(a):
    Jak na firefoxie dołożyc sobie banerek z Pumą? Poprzednio mi to robił TZ, a teraz go na razie nie ma:(

Dpkładnie bigosik jak wklejic bannerek z Pumka nasza kochana? Bo naraziw w tej kwestii to zółtodziob jestem niestety :cool1: mam nadzieje ze Pumka nasza kochana znajdzie domek zrobimy wszystko co w naszej mocy aby w koncu znalazla domek :)

Posted

supergoga napisał(a):

Do tej pory Paweł nic nie mówił o kłopotach z Pumy nogami. Powiedzcie mu, bo Paweł na spacery nie chodzi i mógłby przeoczyć.

Nasz blad bo my nie powiedzialaysmy z Asia o pumki nogach :oops: A na spacerach widac nalepiej jak chodzi...

Posted

Kobitki, chwila przerzucę gdzieś plik bannerka, bo fotosik ma nie-fajny zwyczaj blokowania łobraźków:eviltong:.. A bannerek z napisem "zdjęcie czasowo niedostępne" mało dramatyczny jest:cool3: i napiszę jak.

Posted

[SIZE="5"]Skopiujcie ten kod: [*url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/puma-czarna-onkowata-czyzby-dozywocie-w-schronisku-za-co-77078/][*IMG]http://img27.imageshack.us/img27/4259/pumkagowalu9.png

Więc tak wchodzicie w panelu użytkownika w "Edytuj Sygnaturę" i wklejacie go, po czym usuńcie te dwie gwiazdki przy kwadratowych nawiasach (dałam je żeby mi wyświetlił kod nie obrazek:p). No i gra i buczy (można też kliknąć w podląd sygnatury ,żeby zerknąć czy ok)
    [SIZE="5"]STOP!!!
    edytuję kod (gdzie ja mam łeb,żeby do wątku odprowadzał)

Posted

czarna_zaba gdybys chciała ten co to go miałaś wcześniej, krzycz to go wrzucę też.
    Ja to jeszcze pod bannerami chyba walnę jakiś napisik, tylko myślę jaki.Hmm... coś o Pumie z Buku żeby było wiadomo:cool3: niech sobie fani przypomną;)

Posted

[quote name='bigosik']czarna_zaba gdybys chciała ten co to go miałaś wcześniej, krzycz to go wrzucę też.
    Ja to jeszcze pod bannerami chyba walnę jakiś napisik, tylko myślę jaki.Hmm... coś o Pumie z Buku żeby było wiadomo:cool3: niech sobie fani przypomną;)
    Hmm... moze "pokochaj piekna czarnule " albo taki cytac ?? "Pies jest jedynym stworzeniem na ziemi, które kocha cię bardziej niż siebie samego"