Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy mógłby kto napisać co z tymi oczkami bidnymi jej? Naskrobię jakos jeszcze coś i jutro prześle suni - w końcu imienniczka mojej pierwszej psiej miłości, a i mój brat się wzruszył tak jakoś jak mu powiedziałam o onkowatości o imieniu Puma (bardzo tęsknimy za naszą). I czy jest możliwość wirtualnej adopcji? Miesięcznie by można coś tam bidzie podesłać (może bratu by się zrzucał ze mną). Wiem,że najbardziej potrzebny jej domek...Będę wdzięczna za info o Pumie.

Posted

Wysłaliśmy jej pieniążek z moim Artkiem, narazie nie moglismy więcej, bo nie tylko Pumie. Przycisnę brata jeszcze (Puma! I też bidna w schronie,tylko ona nie spotkała takiego mojego brata jak nasza niestety),żeby wsparł bidusię.
Raz w miesiącu coś tam zawsze mogę jej uskrobać,raz mniej raz więcej - żeby miała jakieś zaplecze. Przytulcie ją od nas (Mama, ja i Braciak), będę tu do Pumy zaglądać...Przysiądę w weekend to dziewczynie zrobię bannerka z prawdziwego zdarzenia, ten to głównie,żeby było widać Miluszka.

Posted

Dzięki wielkie - za pomoc Pumci. To kochana sunia. A jakos tak znormalniała na dogo - cały czas otrzymuje kropelki na oczy. I wyglądają naprawdę dobrze.
Czy ona będzie miała jakies szanse na dom. Na to, żeby nie odchodzić w samotności, bez nadziei, w strachu.
Tak się boję.
Piekna jest.

Posted

Cieszę się ,że ślipka dobrzeją. Myślę,że będę mogła jej przelac coś jeszcze w tym miesiącu, narazie sama czekam na przelew. Trzymam kciuki za domek dla Pumki - tu nie mogę pomóc,bo mam pełen dom (a na dniach dołączył do nas lokator ogoniasty). Ogłaszacie ją? Tu chętnie tez bym pomogła, ale mam włocławskie bidy do poogłaszania jeszcze...Ale co miesiąc mogę dla niej uszczknąć parę groszy, a moi domownicy się dorzucą (obiecali) - niech ma te ślepka swoje zdrowe. Podrapcie ją za uszkiem od nas, i na pewno będę tu do niej zaglądać...Ach i obiecałam jakiś dopracowany bannerek,ale nie mogłam się dostać na dogo (niewiem czemu...:shake:) i nie miałam fotki.

Posted

Dzięki. PIlnujemy Pumkowych slepków. Jak będę w schronie zrobię jej takie zbliżenie i będzie widać róznicę.

Dobry mądry pies. ale niemłody - i niestety nikt nie chce takiego psa. Bo po co komu taki pies....

Jak ja nie lubię...tego wsyztskoego wkoło.
Puma nie zasłuzyła na los jaki ją spotkał.

Posted

supergoga napisał(a):
Dzięki. PIlnujemy Pumkowych slepków. Jak będę w schronie zrobię jej takie zbliżenie i będzie widać róznicę.

Dobry mądry pies. ale niemłody - i niestety nikt nie chce takiego psa. Bo po co komu taki pies....

Jak ja nie lubię...tego wsyztskoego wkoło.
Puma nie zasłuzyła na los jaki ją spotkał.

:placz: myślę i myślę...ale u nas też problem z domkami... popytać mogę dla Pumy - przecież transport jakoś by można załatwić, ale szanse są mikre..:-(
A i tak jeszcze Reksik ( z bannerka) priotytet, też onkowatość cudna.. wiele przeszedł:placz::placz::placz:
Schron ma stronę? jak coś to linka, a ja już załatwię wirtualną adopcję Pumy..no chociaż tyle..
A fotkę prroooszę mojej faworytki kochanej:modla:

Posted

To też dla Pumy - ode mnie...
Jest taka piękna, zaraza popłakałam się, ale zapisałam sobie na dysku jej zdjęcia i mam wrażenie ,że to niezwykły psik... Moja Puma też była:-(
Na mojej sygnaturce przynajmniej Puma ma DS.:roll:

Posted

Pumcia ma cały czas odnawiane ogłoszenia na allegro, na cafeanimal jest, na alegratce i na kupsprzedaj. Jest na eurocity i na naszej stronie Fundacji.
Cięzko niestety - nikt nie chce dać jej szansy.

Posted

mogę powrzucać na adopcje.org
czworonogi.eu, pineska.pl, petsy...etc.,etc, bo mam tam konta. Mogę też zrobić jej stronkę na cooldog. Tu jedna z nich, przykładowo: reksiulo.cooldog.pl.
Ale potrzebne info/text i namiary (można mi na prv).
Strasznie mi ona w serce zapadła..:-(
A pytałam o tą wirtualną adopcję?

Posted

Gdybym tylko mogła, szczerze pojechałabym po nią i zabrała...Ale mam dwa psiurki i dwa kocurki i niewielkie mieszkanie. Poza tym mogły by się nie akceptować etc.
LUDZIE! Dajcie jej szansę...
Dajcie znać jaka pomoc jest jej potrzebna (wiem, że domek, wiem:-(). Ja na miarę możliwości, stanę na uszach żeby Pumie pomóc.
To mój email: tenebrisa@gmail.com.
Ale i tu będę do niej regularnie zaglądać.
A może na tych stronach adopcyjno-zwierzakowych gdzie jest wymiana bannerków, zrobić jej taki do ogłoszenia i wrzucić na te strony (chyba tak można?). Powiedzcie jej,że tu we Włocławku taki ktoś, kto myślami jest z nią prawie cały czas...

Posted

Bigosiku - szepnę u czarne Pumkowe uszko, że ktoś ją pokochał i stara się jej i nam pomóc.

Na strony wstawiać bardzo proszę. Może ktoś jednak ją wypatrzy,
jest zjawiskowa.

Wszelkie wpłaty na nią, np. adopcje wirtualne - to najlepiej na Fundację:

Fundacja Dla Zwierząt Animalia | Wsparcie

Wszelkie wpłaty na konkretnego psa księgujemy na jego potrzeby.

Namiary, ogłoszenie - z allegro

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Musze pomyśleć nad nowym tekstem, ale ostatnio tyle na głowie.
Dzięki za pomoc Pumce. Nie jest sama.

Posted

Hmm... ja lubię pisac i znajdę czas, też pokombinuję, ale z weną bywa różnie:shake: Chociaz muza jaka cudna ...Pumiszcze:loveu::loveu::loveu:
Od jutra zacznę ją ogłaszać, bo sobie obiecałam ,że dziś pójdę spać nocą grzecznie:evil_lol: Dzięki za info - dobrze ,że mogę coś dla niej zrobić:sweetCyb:

Posted

Pumkowe allegro i animalia dodane w zakładkach...
pierwszy post ma 2007 w dacie, ona już tak długo czeka:placz::placz:
Niewiem jak jest w waszym schronie ,ale jak ona nic nie znajdzie :crazyeye::crazyeye:... A młoda nie jest... Nie nawet nie będę o tym myśleć, zawsze na psa można przesyłać regularnie pieniążka wtedy może rezydować spokojnie - tak myślę.:shake:
Ona jest piękna:iloveyou:

Posted

Dzięki wielkie.
Puma na jedno szczęście jeszcze - że trafiła do przytuliska w Buku i do Pawła. Tu jest bezpieczna. Niestety nie jest to dom. I psy sporo czasu siedzą same w swoich boksach. Paweł ani czas ani możliwości nie ma na więcej.
Ale raz dziennie wychodzi na wybieg.
Tylko - to nie dom. Gdy kiedys przyjdzie na nią dzień - będzie sama.
Nie ma człowieka dla siebie. Nie ma swojej ręki do głaskania.
Krzywdy nikt jej nie zrobi. To jest dobre.
Ale to wszystko.

Nie mogę zapomnieć benka Benia, który umarł w przytulisku w nocy. Sam - na pewno się bał.
Tego boję się w przypadku Pumy.
I każdego innego psa.

Dlatego tak mi zależy na tym domku dla niej.

Posted

Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby Pumie pomóc.
Właśnie smażę dla niej jakiś tekst na kanwie waszego - ale pozwolicie, że użyje tytułu wątku (tak jak na najnowszym bannerku Pumy)..-jest przejmujący:-(. Teksty idą mi dość dobrze , także bez obawy - bo wasz czas przyda się pieskom. Zresztą macie też jakieś własne życie, więc to biorę na siebie <:)
Będę wpadać do Pumy na dzieńdobry przez weekend - gdzie Pumka jest poinformuję jak skończę pierwszą turę dodawania (podorzucam tam gdzie dawałam pieski od nas - mam listę stron w zakładkach)... A no i będę rozpytywać - moja Mama w lutym pomagała Piankowi, a Puma jest następna w kolejce :)... Nie tylko ja o niej myślę, cieszę się ,że ona ma chociaż was tam na miejscu. Całusy dla Pumki ,a dla was pozdrowionka i ukłony.:loveu:

Posted

Przygotowałam coś takiego: (pogrubione jest to, co było informacją na stronie Animalia - odnośnie Pumy, nie jestem pewna czy powinnam to zawierać w tekście :? dlatego pytam) Jeśli coś jeszcze należy zmienić, proszę o sugestie bo mam już listę stron gdzie Pumkę będę wrzucać ( uch, a może zacznę już , a potem ewentualnie edit??:razz:).
Jaka ona jest cudna, wygląda jak wilk :iloveyou::iloveyou::iloveyou:
Ciężko uwierzyć, że nikt jej nie wziął...To NAPRAWDĘ piękny pies:-o Już ja się postaram, żeby była widoczna Pumiaszcze kochane.
Tekst:
"Puma to piękna, przypominająca wilka, 8-letnia suka o gładkiej i lśniącej sierści – czarnej niczym heban. Jest łagodnym, mądrym psem pełnym wewnętrznego ciepła. Jedynym w swoim rodzaju.
Mimo to przejmująco samotnym, spragnionym poczucia bezpieczeństwa jakie może dać tylko własny dom.
Puma nie narzeka na swój los, dzielnie znosi każdy kolejny dzień, bo może to on przyniesie jej nadzieję. Na dom, na miłość, na „pana” lub „panią”.
Puma dobrze czułaby się zarówno w ogrodzie jak i mieszkaniu, którego niewątpliwie byłaby ozdobą. Choć jest psem cierpliwym i brak w niej agresji, raczej nie nadaje się na towarzysza małych dzieci; jest duża, mogłaby niechcący potrącić lub przewrócić. Jest pieszczotliwa i ufna gdy się ją pozna ( a warto). I tak niezwykle piękna.
Puma przebywa w przytulisku w podpoznańskim Buku, gdzie czeka już dwa lata na tego Kogoś.
Czeka z nadzieją każdego dnia..
Bardzo potrzebuje domu, swojego miejsca na świecie, ale musi być pod czułą i odpowiedzialną opieką. Puma choruje na łuszczkę – chorobę genetyczną owczarków (którym niejako jest), wskutek czego ma problemy z oczami. Na dzień dzisiejszy jej oczy są już w dobrym stanie(choroba jest uleczalna), ważne jest jednak by pamiętać o regularnym zakraplaniu. Poza tym Puma jest zupełnie zdrowym, bezproblemowym psem, który bardzo pragnie mieć „swojego” człowieka. Suczka jest pod opieką Fundacji Animalia, która w razie czego pomoże w pokryciu kosztów leczenia Pumy. Ale to prawdziwy dom i miłość właściciela byłyby najlepszym lekarstwem.
Puma przebywa w kojcu sama, ale nie ma problemu z akceptacją innych psów. Najczęściej nie zwraca na nie uwagi. Jest zaszczepiona i odrobaczona.
Niewiele oddają słowa w przypadku takiej istoty jak Puma.. Tak wyjątkowej… I tak bardzo samotnej. Czy jej wiek ma wpływ na miłość jaką może Cię obdarzyć, na radość i wzruszenie płynące ze szczerej przyjaźni i oddania? Nie..Zapewne odpowiesz.
Lecz jaką będziesz miał odpowiedź, gdy jej mądre, smutne oczy zapytają: „ Za co? Za co skazano mnie na tę samotność?”. A może właśnie to Ty dostrzeżesz całe jej piękno, mądrość i kojący spokój.
Szczerze Ci tego życzę, ponieważ Puma to bezcenny skarb.
I szczęśliwcem będzie ten, który skarb ów odkryje..
"