Guest bloodian Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Witam, Nie mam zielonego pojęcia o hodowlach, a chcę po prostu kupić sobie pieska rasy collie :) Od czego zacząć ? Mieszkam w Krakowie. Czy jest szansa na zdobycie Collie w barwie Blue Merle gdzieś w Polsce ? Dzięki Quote
vege* Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Tak jest szansa na takiego pieska. Zadzwoń do oddziału ZKwP w twoich regionach i dopytaj o hodowle w okolicach jeśli odległość ma dla ciebie znaczenie, jeśli nie ma znaczenia to zapytaj o hodowle, które posiadają pieski w danym kolorze w Polsce ;) Radzę też się zapisać na forum owczarka szkockiego :) Quote
Asiek1622 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 No i przed zakupem pojedź do hodowli , zobacz w jakich warunkach sa maluchy , jak wyglądają rodzice i jak sie zachowują bo nie tylko z wyglądem trzeba żyć ale i z charakterem :) Generalnie w hodowli powinno byc czysto , psiaki powinny byc przy człowieku i nie powinny sie bać obcych . No i ja bym nie kupiła psa z hodowli gdzie co miesiąc jest miot bo uważam ze przy takim natężeniu nie da sie poświecić odpowiedniej ilości czasu maluchom . Quote
Guest bloodian Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Dzwoniłem do ZKwP, przeczesałem internet i dalej nie potrafię znaleźć informacji o hodowli gdzie mógłbym kupić blue merle :( Quote
Emkacf Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Dzwoniłem do ZKwP, przeczesałem internet i dalej nie potrafię znaleźć informacji o hodowli gdzie mógłbym kupić blue merle :( Musisz obserwować różne hodowle i patrzeć na skojarzenia, bo żeby była szansa na merle, w danym kryciu jedno z rodziców musi być merle. Quote
Recommended Posts