@sica Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Ty uważaj z tym gąszczem, coby za blisko klatki nie był :cool3: U mnie zjadły kawałek tapety ze ściany, bo klatka za blisko stała :lol: No, to jeden jest już u Ciebie, w Poznaniu, dwa są w Krakowie, jeden przez Kraków pojedzie do Krynicy, jeden przez Warszawę do Gorzowa Wlkp., a dwa pojadą pod Opole. Ten do Gorzowa wczoraj pojechał do Warszawy a dwa ostanie chyba pojadą w piątek. :multi: Czy Twój szynszyl wydaje jakieś odgłosy? "szczeka"? albo "rzęzi"? Bo ten gorzowski i jeden z opolskich strasznie wygadane są :cool3: Za to drugi z opolskich nic z siebie nie wydaje. Quote
Hala Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Ziomal szczeka. Pierwszy raz to byłam bardzo zaskoczona tymi odgłosami. Wydaje je co prawda rzadko, zwłaszcza gdy mu się w klatce grzebie. Quote
Hala Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Ziomal własnie na mnie naszczekał gdy go karmiłam. Nie ma chęci się ze mna miziać..tylko przycupnął i obszczekał. Paskud jeden, a ja mu najpelsze smakołyki podsuwam. Phi... Quote
Hala Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Ziomal uwielbia łupać świeży słonecznik. Kupiłam mu niedawno takiego olbrzymiego i wydzielam mu po kawałku. Lubię patrzeć jak go skubie. Poza tym czasem na mnie szczeka jak chcę go głaskać. A w ciągu dnia wchodzi do swojej szkalenj kuli z piaskiem i śpi. Dlaczego tam? Quote
@sica Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Niedobrze, coraz mniej mi się podoba ta oferta adopcji z Opola :? Jeśli znajdę lepszą, to odmówię. Komu dwa, razem lub osobno, szynszyle? Hala, te dwa co jeszcze u mnie są i ten jeden co właśnie pojechał też spały w naczyniu z piaskiem. Myślę, że chodzi o jakiś domek, miejsce, gdzie czułyby się bezpiecznie schowane. Quote
@sica Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 No i się skićkało. No i dobrze. Proszę na przyszłość uważać na: M U S Z K A <mucha321@buziaczek.pl> Znalazłam tu na forum też jej mail i ofertę wzięcia króliczka i nie było to jakieś zachęcające. Mam do oddania dwa samczyki szynszyla, odmiany standard, ok 1,5-2,5 letnie, przyzwyczajone do obecności człowieka ale nie do brania na ręce. W tej chwili mieszkają razem w jednej klatce. Oczywiście najlepiej by było, gdyby ktoś zdecydował się je wziąć razem, ale możliwe jest wzięcie tylko jednego. Quote
@sica Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Być może, kto wie? :-) Może będę szukać transportu do Jastrzębiego Zdroju (jak to sie poprawnie odmienia?:oops:) :cool3: Quote
Hala Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Uj..to szkoda że się pokręciło. Ale wiesz Asia, dobrze że teraz a nie po czasie. Szkoda by było szynszylów. Ja własnie wstałam i idę zajrzeć do mojego paskuda. Ciekawe czy mnie znowu obszczeka. Quote
@sica Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 No, to szukam transportu do Jastrzębia Zdroju :multi: Quote
@sica Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 To proste, dlaczego. Coraz bardziej sie do nich przywiązuję a nie było tego w planach :cool1: Poza tym mam już kolejnych lokatorów czekających na zwolnienie przez nie klatki :cool3: Quote
Hala Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 A jakich to masz lokatorów? Możesz mi zdradzić? Quote
@sica Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Dwie samiczki świnki morskie w kolorze aguti :loveu: Odkupiłam je z likwidowanego "mini-zoo" razem z całym dobrodziejstwem inwentarza - wszołami :angryy:. Na razie mieszkają w malutkiej klatce w innym kącie mieszkania, ale to nawet w tej chwili lepiej, bo łatwiej mi ją codziennie generalnie odsprzątać podczas tępienia dziadostwa. Bo szynszyle w tej chwili zajmują klatkę-willę 100x50x50 :evil_lol: Quote
@sica Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Ha, ostatni szynszyl ma dom. :multi: Jeśli nie u osoby, która sie miała zastanowić to pojedzie razem z pierwszym :multi: Quote
@sica Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 jesssssssssssss ostatni szynszylek jedzie razem z przedostatnim :D :multi::multi::multi: dzisiaj jadą :multi: Ok, tak ostatecznie będę się cieszyć jak pojadą i dojadą. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 to super że mają domy szynszyle:p Rozumiem że te świnki są do adopcji? Pozwoliłam sobie wkleić link na świńskie wątki: makabrę i ten drugi :oops: Quote
agamika Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Hej :) a jaką małą majątą klatke?? pytam bo ja mam na tymczasie dwie samiczki, ciezarne :angryy:, ale nio o tym, i pozycałam dla nich większa kleatke, i teraz mam klatke (tez małą 53 na 40 ) wolną, ale jak chcesz to moge pozyczyć;) Quote
Hala Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 hohoh...to ale świniów bedzie u Ciebie? Z że sięzapytam, a co z młodymi zrobisz? Quote
agamika Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Hala napisał(a):hohoh...to ale świniów bedzie u Ciebie? Z że sięzapytam, a co z młodymi zrobisz? nie wiem ile bedzie :roll:, ja ma tylko te dwie samiczki, zabrane ze schronu:shake:, a wszystkim domu bede szukać, ale jak juz odchowają małe Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 @sica napisał(a):Dwie samiczki świnki morskie w kolorze aguti :loveu: jakbyś mogła to zrób zdjęcia i wklej na makabrze z opisem, ok? link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37689&page=483 tam czasami zaglądają ludzie szukający świnek Quote
@sica Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 Nie, nie nie :cool3: Te wieprze zostają już u mnie :loveu: W tej chwili mieszkają w standardowej klatce dla świnki albo królika, czyli znowu nie takiej małej. Ale w porównaniu z tą, w której teraz mieszkają szynszyle a prosięcą docelową, to ona jest mała :cool3: Swoją drogą to się dopiero pewnie okaże, czy one aby też nie kotne :cool1: Szynszyle niestety nie pojechały wczoraj, transport nie wyszedł, ale po niedzieli będzie drugie podejście do eksmisji :evil_lol: Quote
agamika Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 W tej chwili mieszkają w standardowej klatce dla świnki albo królika, czyli znowu nie takiej małej. Ale w porównaniu z tą, w której teraz mieszkają szynszyle a prosięcą docelową, to ona jest mała :cool3: bo to wg sklepów jest standartowa :roll:, (np 60 na 40). Ja mam mojego królika w 100 (i to dla mnie jest standart dla królika, chybaze cały dzien moze sobie biegać , jak dla mnie dwuswinkowa to min 80 )(moje Grube Zadki niestey musza sie 70 zadowolić :roll:,ale spacerki robimy codziennie, byłby cały czas wypuszczone.ale znowu psia tymczasowiczka, prawie upolowała mi Bolka raz(królika ) - zmyliła mnie cholera, bo jak Bolek jest w klatce to wogóle nie zwraca na niego uwagi , jak mu ściągałam ,góre od klatki tez bez reakcji- az nagle spróbowała zrobic CAP:mad:. pS. Ale zdjęcia swinek nie do adopcji, tez mogłyby sie pojawić :loveu:, szcególnie ze to aguti Quote
Hala Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Chciałam oznajmić, że Ziomal daje się brać na ręce i nie gryzie! Hurra!! Quote
Recommended Posts