Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No zdecydowanie się czepiam.
Mało tego niedobra ciotka po dwóch takich numerach zarządziła koniec nienadzorowanego wychodzenia do ogródka - spacery tylko do lasu, wprowadzanie psa do domu na smyczy, gdzie pies jest wyciszany, łapy wycierane i dopiero można przywitać się z ciotką.
W sumie nie wiem po co, bo poranny zielony pies w pościeli zdecydowanie poprawiał mi humor na cały dzień :lol:

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bazyliah napisał(a):
Mało tego niedobra ciotka po dwóch takich numerach zarządziła koniec nienadzorowanego wychodzenia do ogródka - spacery tylko do lasu, wprowadzanie psa do domu na smyczy, gdzie pies jest wyciszany, łapy wycierane i dopiero można przywitać się z ciotką.

:shake: Jeeenyyyyyy.. ale ty ciotka nudna jesteś.. :roll:.

Mogłabyś sie przynajmniej zdecydować :eviltong:. W końcu podoba się zielony pies czy nie :shake:, ja to bym miała mętlik w głowie gdybym była Gią. Dogodzić nie można takiej ciotce no..
:cool3:

Posted

Oj niedobra ciotka, niedobra - przez niż Gia ma taki mętlik w głowie, że dla odstresowania się musiała krzaki pomidorów wyciągnąć z doniczki. A biedny pies spracowany, bo jak to - owoce z krzaków zerwane, a w doniczkach same badyle? No to pies posprzątał. Teraz tylko ciotka grabie w dłoń, bo krzaki po ogródku porozwlekane.
Gia była sama w ogródku przez kilka sekund...
Ale trzeba przyznać, dopóki były pomidory na krzakach, nie ruszała ich.

Posted

Bazyliah napisał(a):
Oj niedobra ciotka, niedobra - przez niż Gia ma taki mętlik w głowie, że dla odstresowania się musiała krzaki pomidorów wyciągnąć z doniczki. A biedny pies spracowany, bo jak to - owoce z krzaków zerwane, a w doniczkach same badyle? No to pies posprzątał. Teraz tylko ciotka grabie w dłoń, bo krzaki po ogródku porozwlekane.
Gia była sama w ogródku przez kilka sekund...
Ale trzeba przyznać, dopóki były pomidory na krzakach, nie ruszała ich.

kochana co byś nienapisała to i tak miej pretensje sama do siebie:diabloti:bo to i tak zawsze wina ciotki...;-)))) żle jeszcze że pies posprzatał po sobie.. ja niewiem co za ludzie..:mad:

Posted

Właśnie psa doceniłam... Bawiłyśmy się w parterze - Dziuniasek przekochany przydzwonił mi tak w nos z bańki, że aż łzy poleciały :roll:
No to jak twarz w dłonie i pochlipuję :placz: A Gia piszcząc wsadza mi nos i jęzor między palce, żeby pocieszyć i ucałować każdą łzę - z energią właściwą temu modelowi. W efekcie mam kontuzjowany i nos i oko ;)
Przekochana suńka...

Posted

Bazyliah napisał(a):
Właśnie psa doceniłam... Bawiłyśmy się w parterze - Dziuniasek przekochany przydzwonił mi tak w nos z bańki, że aż łzy poleciały :roll:
No to jak twarz w dłonie i pochlipuję :placz: A Gia piszcząc wsadza mi nos i jęzor między palce, żeby pocieszyć i ucałować każdą łzę - z energią właściwą temu modelowi. W efekcie mam kontuzjowany i nos i oko ;)
Przekochana suńka...

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

:iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:

nie no.. zabójcza jest :loveu:. Nie wiem jak ty ją Bazyliah oddasz! :eviltong:

Posted

No zabójcza to jest - dziś wypróbowała na ciotce :evil_lol:
Ja wiem, jak ją oddam - jak TŻta nie będzie w domu, bo on chce Gię zostawić, bo kto inny tak pieska pokocha i rozpuści :roll:
Tylko pytanie - kto zaryzykuje bliskie spotkanie z tym diablęciem :diabloti:

Tak, aby Gię zareklamować (i żeby nie było, że ciotka tylko skarży): jest to niesamowicie kochająca, inteligentna i dobroduszna sunia. Podstawowy warunek - może być wzięta wyłącznie przez łagodnych ludzi, wszelki krzyk czy metody siłowe szkolenia absolutnie odpadają. Może jak zmniejszy mi się stadko, to spróbujemy klikera - podejrzewam, że będzie to strzał w 10.

Posted

Bazyliah napisał(a):
No zabójcza to jest - dziś wypróbowała na ciotce :evil_lol:
Ja wiem, jak ją oddam - jak TŻta nie będzie w domu, bo on chce Gię zostawić, bo kto inny tak pieska pokocha i rozpuści :roll:
Tylko pytanie - kto zaryzykuje bliskie spotkanie z tym diablęciem :diabloti:

Tak, aby Gię zareklamować (i żeby nie było, że ciotka tylko skarży): jest to niesamowicie kochająca, inteligentna i dobroduszna sunia. Podstawowy warunek - może być wzięta wyłącznie przez łagodnych ludzi, wszelki krzyk czy metody siłowe szkolenia absolutnie odpadają. Może jak zmniejszy mi się stadko, to spróbujemy klikera - podejrzewam, że będzie to strzał w 10.

masz na mysli te całe 6 szt. czterołapów.. z tego co wiem to to twoje stadko może sie zminiejszyć najwyżej na 5szt...:cool3::evil_lol::evil_lol::evil_lol: choroba chyba ,ze masz jakis niecny plan co do swoich 4 tubylców..( z tego co kojarze to 2 koty i 2 psy.)..tez wydoptowac w najbliższym czasie..:roll:

Posted

elainfo napisał(a):
masz na mysli te całe 6 szt. czterołapów.. z tego co wiem to to twoje stadko może sie zminiejszyć najwyżej na 5szt...:cool3::evil_lol::evil_lol::evil_lol: choroba chyba ,ze masz jakis niecny plan co do swoich 4 tubylców..( z tego co kojarze to 2 koty i 2 psy.)..tez wydoptowac w najbliższym czasie..:roll:

Ela, kotów ciut więcej - dwaj to tylko panowie :cool3: Psy już takie bardziej starsze, niż młodsze, więc dla nich wypoczynek to podstawa. A dwa szczeniury szaleją razem z siłą tornada :roll: Jak zostanie tylko jeden szczeniur, to szkolimy.

Posted

Bazyliah napisał(a):
Dziś po raz pierwszy nie wiem, co napisać. Gia NIC nie narozrabiała:crazyeye: Psa mi podmienili :cool1:

heheheheh;-)))))pewnie pies chory... no w takich warunkach to nic dziwnego..:diabloti:

Posted

Widzisz ciotka! Tak gadałaś na psa, to teraz pies postanowił, że będzie grzeczny :shake:. Jeszcze bedziesz ją zachęcała żeby coś zbroiła :eviltong:

Gia trzymaj się psinko, na pewno nie jest ci łatwo..
:evil_lol:

Posted

elainfo napisał(a):
heheheheh;-)))))pewnie pies chory... no w takich warunkach to nic dziwnego..:diabloti:

Pies już ozdrowiał - dziś postanowiła posprzątać gazetnik. Dzięki kochanej psince ciotka dowiedziała się, że ma gazety z 1998 roku :crazyeye: A Gia bardzo mądra jest - takich staroci nie ruszyła, zainteresowały ją jedynie nowsze :evil_lol:

Posted

Rozmawiałam z P. Joanną, aby Gia została u mnie na stałe. Do końca tygodnia chcę załatwić formalności.
Także proszę trzymać kciuki, aby niedobra ciotka okazała się odpowiednią osobą do posiadania diablęcia.

Niedobra ciotka miała klombik z kwiatkami... Miała - bo dziś sama go zdemolowała własnym zadem :roll:. Oczywiście tradycyjnie Gia niewinna. No bo ciotka sama z własnej woli zrobiła krok do tyłu, potknęła się o kamień i posadziła zad w kwiatach. A to wszystko tylko z powodu pędzącego mokrego zielonego psa w stronę ciotki :-o Pies pędził, żeby po kąpieli się z ciotką przywitać. No i się przywitał - leżąca ciotka wyglądała jeszcze lepiej niż pies, bo mokra, zielona i dodatkowo w kawiatkach i w ziemi. Piesek się wytarł w ciotkę i do domu wracała Wiedźma Błotna i śliczniutki czysty piesek. Moja własna Fro na mnie naszczekała :shake:
W weekend demontujemy stawik :diabloti:

Posted

anouk92 napisał(a):
Ciotka a gdzie Ty masz ten stawik bo ja nie widziałam:crazyeye:

Nie widziałaś, bo malutki i zarośnięty pałką, tatarakiem, pistią i rzęsą. Ale pies się mieści. Oczkiem wodnym nie śmiem tego nazywać. A zaraz obok, przy balkonie był klombik z kwiatami. Kurczę, jakoś północna część ogródka zarośnięta iglakami nie cieszy się powodzeniem, pewnie dlatego, że nic zdemolować nie można :roll: