Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na skórce śpi :roll: Jako, że lubi spać przy drzwiach balkonowych, a u nas są kafelki dostała podkładkę, aby jej miękko i ciepło było :lol:
W tej pozycji zwykle śpi. No chyba, że uwali się obok mnie i głowę na kolanach położy...

Posted

Zmysł, jak TŻ złoży komp, na którym są fotki :roll:
A jak nie to jutro zrobię świeżynki.

Wreszcie udało mi się do podpisu banerek wstawić - KWL, dzięki wielkie :loveu:
Po oferma, zamiast wchodzić w panel użytkownika na niebieskim pasku, wchodziła w ten u góry i klęła, że się nie da...

Posted

mam pytanie: czemu tak pusto u najpiękniejszego uchacza dogomanii?

:loveu:

przecież ona ma najśmichowsze uszy jakie widziałam kiedykolwiek... ciekawe czy kiedyś się całkiem podniosą...

Posted

em-chan napisał(a):
mam pytanie: czemu tak pusto u najpiękniejszego uchacza dogomanii?

:loveu:

przecież ona ma najśmichowsze uszy jakie widziałam kiedykolwiek... ciekawe czy kiedyś się całkiem podniosą...

Wydaje mnie się, że na pewno podniosą się, kiedy będzie nadchodziła jej przyszła pani. ;) Ale na razie domku nie widać :shake:

Posted

Uszy już coraz częściej stoją :cool3:
Gia jest pod obserwacją - mamy podejrzenie, że uczula ją albo kurczak, albo jakiś składnik suchej karmy. Gia trafiła do mnie z potwornym łupieżem, na początku karmiłam ją wyłącznie indyk+ryż+warzywa+witaminy. Łupież przeszedł. Teraz na karmie suchej dla szczeniąt raz dużych, łupież powrócił, co prawda nie jest tak olbrzymi, jak na początku, ale ewidentnie coś jej nie służy. Sprawdzamy przyczynę.
Nie sądzę, żeby to było jakimkolwiek problemem - na rynku jest masa karm i można wybrać taką, która nie uczuli - no, ale najpierw trzeba wiedzieć, co wyeliminować.

Posted

Bazyliah napisał(a):
Gia jest pod obserwacją - mamy podejrzenie, że uczula ją albo kurczak, albo jakiś składnik suchej karmy. Gia trafiła do mnie z potwornym łupieżem, na początku karmiłam ją wyłącznie indyk+ryż+warzywa+witaminy. Łupież przeszedł. Teraz na karmie suchej dla szczeniąt raz dużych, łupież powrócił, co prawda nie jest tak olbrzymi, jak na początku, ale ewidentnie coś jej nie służy. Sprawdzamy przyczynę.
Nie sądzę, żeby to było jakimkolwiek problemem - na rynku jest masa karm i można wybrać taką, która nie uczuli - no, ale najpierw trzeba wiedzieć, co wyeliminować.

Ola a moze poprostu spróbuj ja Nizoralem potraktować.:cool3: u mnie wiele psow znajdek miało łupież..łacznie z Tobim z mojego podpisu..zazwyczaj weci sugerowali nizoral..

Posted

Była prana w Nizoralu, niestety Nizoral lekko złagodził tylko, po powrocie do karmy suchej łupież powrócił. Myślę, że nie ma co psa na siłę leczyć, bo jeśli nie wyeliminujemy czynnika uczulającego, to z jednej strony organizm jest bombardowany alergenem, z drugiej lekami. Łatwiej i zdrowiej jest poprostu wyeliminować alergen.

Posted

Bazyliah napisał(a):

Nieraz u psiaków pojawia się łupież związany ze stresem psiaka :-( i znika. Może chwilowo nie zwracaj uwagi na łupież i przeczekajmy. :roll:

Posted

Paros, ja jeszcze nie panikuję, na sygnale do weta nie jechaliśmy :lol:
Na suchą karmę przeszliśmy niedawno, jak u Gio już nie było łupieżu i była u nas zadomowiona. Nawiasem mówiąc, Gio była już zadomowiona drugiego dnia - taki cudny charakter ma sunia :loveu: I na suchej niestety nawrót łupieżu :roll: Teraz jemy znów indyka, wołowinę - łupież znika. Jak będzie czysto, dostanie do indyka domieszkę kurczaka i zobaczymy, jak sprawy się rozwiną.
Jak znajdziemy dobry domek, to nie sądzę, żeby sprawdzenie i wyeliminowanie alergenu stanowiło problem.