paros Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Sunia została znaleziona w lesie:-( koło Radomia ok. 3 tygodnie temu. Co robiła taka malutka psinka w lesie, chyba została tam porzucona.:shake: Sunia ma około 3 miesiące. Jest odrobaczona, zaszczepiona i posiada aktualną książeczkę zdrowia. Chwilowo przebywa u pani, która zabrała maleństwo z lasu, ale może tu być tylko jeszcze dwa dni!!! Co z nią będzie?? Teraz pilnie szuka chociaż domku tymczasowego. Śliczne malutkie psie dziecko szuka domu i opiekuna na zawsze. Znajduje się pod opieką Fundacji w Obronie Zwierząt Maja. Kontakt: p. Joanna tel. 0 507 132 363 Quote
Tigraa Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Może w ostateczności hotel koło Radomia? W schronisku z pewnością złapie jakąś chorobę, na dodatek jest makabryczne przepełnienie. A w ciągu paru dni raczej wątpliwe, żeby znalazła domek... Quote
LALUNA Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 CZy wiadomo jakiej wielkosci bedzie ta sunia? Jaki ma kontakt z człowiekiem? Quote
paros Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 LALUNA napisał(a):CZy wiadomo jakiej wielkosci bedzie ta sunia? Jaki ma kontakt z człowiekiem? Patrząc na jej łapy i wielkość podejrzewam, że będzie do kolana, taka wielkości owczarka. :roll: A kontakt do człowieka to ona jest w wieku, kiedy kształtuje się jej charakter, wszystko ją ciekawi a to maluszek i potrzebuje opieki, pieszczoty ...... :lol: Quote
LALUNA Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 To ja wiem, ze kształtuje :eviltong: Tylko ze jest ze ona w lesie sie znalazła. Wiec pytanie brzmi czy zdziczała czy tylko porzucona. Chodzi mi o to czy jest lekliwa, czy bez problemu garnie sie do ludzi. No i czy raczej spokojna czy taka rozrabiara Quote
paros Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Wysłałam zapytania do tej pani :roll: Quote
MartynaP Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 śliczna jest :loveu: wziełabym ja na tymczas ale obawiam sie ze jest za młoda i to ze ma szczepienie to jej nie uchroni jeszcze w moim domu :-( Quote
Bazyliah Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Rozmawiałam z P. Joanną, jeśli nie będzie mogła zostać w miejscu obecnym, przyjedzie do mnie na tymczas. Ale domek docelowy nadal poszukiwany! Quote
Bazyliah Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Sunia dostała imię Gioconda :) Jest radosna, rozbrykana, bardzo ufna, za człowiekiem chodzi krok w krok. Za gotowane miękso z ryżem zdolna jest nawet chodzić na tych swoich wielgachnych ucholach :lol: Ładnie chodzi na smyczy. Z kotami i psami super się dogadała. Nadal szukamy domku stałego! Kontakt albo do P. Joanny albo do mnie tel. 600-817-205 lub na PM. Quote
Bazyliah Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Gio jest wspaniałym psiakiem. Dziś już broniła naszego ogródka :lol: A co będą jakieś obce psy przechodzić tak blisko :evil_lol: Nadal boi się spacerów - zrobi, co ma zrobić i pędem do domu. Pewnie z tego leśnego spacerku już nikt jej nie zabrał do domu :-( Szukamy super domku, gdzie Gio będzie mogła być pewna, że jeśli kogoś pokocha, nigdy już nie zostanie sama. Quote
Bazyliah Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Gia już cieszy się z każdego spaceru. Jest słodkim, radosnym szczeniakiem. Tylko nadal żaden domek się nie znalazł :-( Quote
Bazyliah Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Halo, proszę domku, szczeniak wciąż czeka! Quote
agusiazet Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Ta prześliczna sunieczka wygląda zupełnie jak moja tymczasowa Jetka, której domek udało się znaleźć dopiero po 4 miesiącach, ale za to super. Jeśli odpowiada Ci adopcja zagraniczna, bo nie możesz długo jej trzymać na pisz do pajuni, to kochana kobietka, może uda się szybko małej pomóc. Powodzenia!!! Quote
Zmysł Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 agusiazet napisał(a):Ta prześliczna sunieczka wygląda zupełnie jak moja tymczasowa Jetka, której domek udało się znaleźć dopiero po 4 miesiącach, ale za to super. Jeśli odpowiada Ci adopcja zagraniczna, bo nie możesz długo jej trzymać na pisz do pajuni, to kochana kobietka, może uda się szybko małej pomóc. Powodzenia!!! W górę. sunieczka czeka na domek Quote
paros Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 Gioconda na allegro :lol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=230075673 :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Zmysł Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Gioconda jest świetna. Widziałem na żywo, więc potwierdzam. Quote
Bazyliah Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Gia, jak to szczeniak, wszędzie jej pełno. Ząbki rosną, więc wszędzie walają się gryzaki - ulubione to gałęzie brzozowe :p Jest straszną przylepą, musi być tam, gdzie ja. Tylko kolejki domkow nie ma :-( Quote
elainfo Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 a ja wam powiem ,że tez widziałam Gie osobiscie.. i jest o wiele ładniejsza w realu niz na zdjęciach..:loveu: Quote
Recommended Posts