Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aska,
własnie jestem pierwszy dzien po urlopie i za sprawa Klocuszkowej tu zajrzalam...jestes niesamowita istota - jak wiele dziewczyn tutaj- i bardzo dzielna.....
Siedze przed kompem w pracy i łzy mi leca po policzku ...była bardzo dzielna a Ty nie mniej.....

Odespij i pamietaj....mała miala najcudniejsza opieke jaka mogla miec...i mnostwo milosci......

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja wczoraj przyjechałam do Bielska, przywiozłam z powrotem klateczkę w której jechała ze mną do W-wy Malinka, tym razem pustą...:-( I stoi ta klatka teraz tam gdzie wcześniej stała, gdy Maliniaczek miała w niej posłanko. A Malinki nie ma...

Wypłakałam się już, wyspałam, życie płynie dalej, ale tęsknię za małą i strasznie mi żal, że to ją akurat straciliśmy. Biorąc maluchy na tymczas staram się trzymać zasady, że im mniej ja się do nich przywiążę a one do mnie, tym lepiej i mniej stresujące będzie dla nich rozstanie gdy pójdą do nowego domu. Ale przy Malince to nie działało w ogóle! Rozmiękczyła mnie na amen i żadne udawanie, że tak nie jest, nie pomogło. Skradła serducho i tyle...A potem sobie poszła do nieba.:-( Siedzę w pokoju tak jak siedziałam tu ostatnio z Malinką, ja przy komputerze a ona ułożona na kapciach, i znowu beczę więc uciekam już. To tu się zaczęło, a teraz wróciłam i jej już nie ma.:placz:
Uciekam.

PS. Dajcie spokój z tą moją dzielnością, bo każda z was zrobiłaby to samo.:p Wstyd mi bo u mojej własnej rodziny na wsi żyją psy na łańcuchu i rodzą się maluchy takie jak Malinka - skazane na wirusy i pasożyty. A do tych tępych ludzi nic nie trafia... Jak długo jeszcze tak będzie w naszym kraju?:shake:

Posted

Każdy z nas ma takie wspomnienia jak ty siedząca przy komputerze.
Ta mała kruszynka spędziła z TOBĄ dobre chwile. Pomyśl tylko co by było gdyby była w schronisku, albo u nieodpowiednich ludzi. A tak była u osoby, która bardzo ją kochała i walczyła o każdy dzień.

Posted

Asiu.... każdy z nas ma w otoczeniu ludzi którzy olewają,zaniedbują,maltretują... psy... ja też znam takich... i najgorsze jest to że NIC zupełnie NIC nie mogę zrobić....czasem mam ochote napluć im w twarz...
takich psów jest TYSIĄCE... ale Malinka.. Malinka miała to szczęście że odeszła nie w stodole, nie w syfie dumnie nazywanym schronem, ale u Ciebie... jej króciutkie życie zakończone było doznaniem dobra, miłości i opieki...

no i ciach... rycze :placz:

• P.S. szkoda że nie wiedziałam że jedziesz w nasze strony bo jest do przewiezienia psiak z Wawy na śląsk... i już powoli zanika nadzieja że państwo będą czekać.. brak transportu :placz:
    http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71256&page=7

• 2 weeks later...
    Posted

Minęły 3 tygodnie odkąd zabrałam Malinkę, a zaledwie po pięciu dniach już jej nie było.:-(Mam wrażenie jakby to było miesiące temu - to chyba taka reakcja obronna organizmu, żeby móc normalnie jakoś funkcjonować. Ale są chwile kiedy wszystko wraca takie świeże...:-( Gdyby Malinka mogła do mnie tak samo wrócić!:placz:

• 4 weeks later...
    • 3 weeks later...