karkakarka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 dziękuję za odpowiedzi :0 Myślę że parę minut to mała da radę już tera potrafi stać około 2 - 3 minut, przy czym wygląda tak jakby usypiała, bo oczka się jej zamykają :) Teraz tak jak nam radzili, podczas stania przyzwyczajam do oglądania zębów, bo z tym mamy problem :/ Jeszcze raz dziękuję :) Quote
Agniecha93 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Witam :) Proszę o ocene Ps. wiem ze na pierwszym przednie łapy za mocno do przodu. Quote
immortal Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Prosze o ocene :) 1. (ONek, ale bez rowodu) 2. (grzywacz, pierwsze ustawienie w zyciu) Quote
Impresja&Simarilion Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 grzywki są w takim dziwnym kolorze? nigdy takiego nie widziałam Quote
immortal Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Rzeczywiscie dziwne umaszczenie :) Ale u grzywkow dozwolone sa dowolne barwy i ich polaczenia. Zapewne wybarwi sie w przyszlosci na kremowy, ale nikt tego nie przewidzi :P Quote
Kaya Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Na kremowy chyba nie :) A co do postaw psiaków to Onek ma moim zdaniem przednie łapy wysunięte do przodu reszta jest dobrze ;) Co do grzywacza (twój nowy nabytek?) to jeszcze szczeniak i jak mówisz jego pierwsza postawa w życiu jeśli tak to brawo, na przyszłość pyszczek równolegle do podłogi nie tak zadarty i trochę w lewo by było widać cały profil, w przyszłości mniej zasłaniaj mu mordke ręką i ogonek, ale maluch ma jeszcze czas ;) Quote
immortal Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dzieki za ocene :) A maluch nie moj, kolezanki ;-) Quote
Impresja&Simarilion Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 agnieszka B ja się na onkach nie bardzo znam ale tył chyba powinien byc dokładniej ustawiony. Quote
Iza. Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Grzywacz chiński 7 mies. Tak na poważnie ćwiczenia zaczęliśmy bardzo niedawno ;) Staram się nie potrzymywac go ręka, ale mały jeszcze nie za dobrze czuje się na ringówce. A ogólnie jak to wyglada ? co poprawiać ? http://images38.fotosik.pl/259/cacab78c7e8fa60bmed.jpg w jakim wieku jest ten szczeniak, że ma tak krótki włos ? Quote
Impresja&Simarilion Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 dla mnie tamten szczeniaczek w ogóle jak grzywka nie wygląda :p dlatego pytałam o kolor. Iza nie zadobrze ta woja ręka wygląda, jakbyś chciała psa udusić :P następne zdjęcie zrób całkeim z profilu bo tak to ciezko coś powiedzieć Quote
Iza. Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Impresja']dla mnie tamten szczeniaczek w ogóle jak grzywka nie wygląda :p dlatego pytałam o kolor. Iza nie zadobrze ta woja ręka wygląda, jakbyś chciała psa udusić :P następne zdjęcie zrób całkeim z profilu bo tak to ciezko coś powiedzieć Zdecydowanie ten szczeniak jak dziwny jest. Nawet jakby miał 8 tyg to powinien mieć zdecydowanie dłuższy włos. Wiem, ze z tą ręką to tragedia haha dlatego ćwiczymy ;) Mam jeszcze takie zdjęcie, ale fotograf sie nie postarał i nieco ze złej perspektywy ;) Quote
Impresja&Simarilion Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 tył ładnie przód trochę bardziej równolegledo podłoża. A próbowałaś delikatnie podtrzymać głowę z drugiej srtony. Tak jakbys chciała za żuchwę złapać Quote
Iza. Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Impresja napisał(a):tył ładnie przód trochę bardziej równolegledo podłoża. A próbowałaś delikatnie podtrzymać głowę z drugiej srtony. Tak jakbys chciała za żuchwę złapać Ogólnie z tym przodem na początku mieliśmy straszny kłopot, mały bardzo miekko stał na nogach, a ja zupełnie nie wiedziałam jak mam go poprawnie ustawić ;) Tak nie próbowałam, robie właśnie tak jak na zdjęciach albo podtrzymuje go na ringówce. Quote
immortal Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Iza. napisał(a): http://images38.fotosik.pl/259/cacab78c7e8fa60bmed.jpg w jakim wieku jest ten szczeniak, że ma tak krótki włos ? Ma 7,5 tyg. Quote
Iza. Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 immortal napisał(a):Ma 7,5 tyg. Która hodowla tak małe szczeniaki wydaje? Quote
Kaya Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Wiele hodowli wydaje szczeniaki po skończeniu już 6 tyg. życia Quote
Impresja&Simarilion Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 masz jakieś inne zdjęcia tego pieska? z jakiej jest hodowli? Quote
McDzik Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Iza. napisał(a):Grzywacz chiński 7 mies. Tak na poważnie ćwiczenia zaczęliśmy bardzo niedawno ;) Staram się nie potrzymywac go ręka, ale mały jeszcze nie za dobrze czuje się na ringówce. A ogólnie jak to wyglada ? co poprawiać ? http://i50.tinypic.com/2u74opf.jpg A ten garb to kwestia wyczesania włosa? Tył też zbyt stromy ma, musisz go lepiej wyciągać do tyłu. Kiedyś widziałam że grzywacze się wystawia z podtrzymaniem ogona do góry, teraz chyba to mało "modne" ale u Twojego psa by się sprawdziło, bo podciągając dgo za ogon wyprostujesz mu automatycznie grzbiet i ten spadzisty zad :) Tak jak tu : (zdjęcie ze stronki hodowli Germanika) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 My trenujemy tak dla zabawy, bo pies bez rodowodu, ale nie ukrywam, że w przyszłości planuje jakiegoś rasowca. Co myślicie o tej postawie? Na moje oko coś z głową nie gra. Quote
Iza. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 McDzik, mój pies ma proste plecy ;) Ten garb to kwestia ustawienie i zaczesania a właściwie jego braku. Grzywacze podnosi się z ogonem do góry, ale praktykuje się to raczej tylko u małych szczeniaków. Mój mały poprawnie ustawiony, nie przeze mnie ;) I zupełnie inaczej wyglada, szkoda tylko, ze mordke otworzył. Quote
Impresja&Simarilion Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 bardzo fanie. pies sam się ustawi że najpierw go poprawiałaś "ręcznie"? Quote
McDzik Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='Iza.']McDzik, mój pies ma proste plecy ;) Ten garb to kwestia ustawienie i zaczesania a właściwie jego braku. Grzywacze podnosi się z ogonem do góry, ale praktykuje się to raczej tylko u małych szczeniaków. Mój mały poprawnie ustawiony, nie przeze mnie ;) I zupełnie inaczej wyglada, szkoda tylko, ze mordke otworzył. http://i50.tinypic.com/292qya1.jpg Iza ok rozumiem, na tym foto widać, że ma prościutkie plecy :) Wzoruj sie na tym ustawieniu i ćwicz, ćwicz, ćwicz :) Quote
Recommended Posts