Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Darianna']handler ze mnie lichy, co poprawić?

Ja bym bardziej odstawiła tylne łapy, jednocześnie mniej je rozstawiając względem siebie.
Wyżej głowa, niżej ogon. ;-)

A to dla mnie niedościgniony ideał, czyli nasz ojciec, a wasz dziadek :-)

Posted

[quote name='shadow9']Mój mały artysta w wieku 3miesiecy ;).
Co myślicie?

coś jest nie tak z przednimi łapami i to się mocno w oczy rzuca.
francuz? czy tak ustawione?

Posted

Gazuś napisał(a):
coś jest nie tak z przednimi łapami i to się mocno w oczy rzuca.
francuz? czy tak ustawione?

francuz to rozbieżne ustawienie stóp i nadgarstków przednich kończyn, z boku raczej tego nie widać,tylko od frontu. Ten mały ma chyba jeszcze trochę miękkie nadgarstki i dlatego tak to wygląda

Posted

Impresja napisał(a):
francuz to rozbieżne ustawienie stóp i nadgarstków przednich kończyn, z boku raczej tego nie widać,tylko od frontu. Ten mały ma chyba jeszcze trochę miękkie nadgarstki i dlatego tak to wygląda

bardzo często widac, jesli hander ustawiając nie poprawi.
a ze w ruchu wychodzi to inna sprawa.
chociaz mam wrazenie, ze nie chodzi o same nadgarstki - ustawienie przodu troche mi sie nie podoba, mały wydaje się jakby zbyt wyciągnięty przez co troche psuje się wg mnie ustawienie łopatki i byc moze tez nadgarstków wlasnie.
ale moze sie mylę.

Posted

Gazuś, już myślałam, że wrzuciłaś fotkę swojej...z radością czekałam te 3min aż mi sie komp odmuli i zobacze fote a tu tylko komentarz:p
a co do seterka to powiem tylko, że śledzę jego galerie i wydaje mi się, że po prostu na tej focie tak kiepsko przód wyszedł. bo faktycznie wygląda tu nieciekawie. tu już np całkiem normalnie:
http://img709.imageshack.us/img709/1371/mkm.jpg

Posted

Kobieto!
Mówisz - masz ;-)) Myśle, ze Ona ma więcej zdjęc niz jakiekolwiek dziecko w Polsce :P
Zdjęcie okropnej jakości (gwałt na lustrzance), a suka w kulminacyjnym momencie wylinienia...ale już obrasta zaczyna chyba...powolutku.
Zresztą zobaczysz ją w Bydgoszczy.

A seterek na drugim zdjęciu wygląda uroczo i łopatka jest ładnie ustawiona - czyli na tym pierwszy zdjęciu nadgarstki musialy "paśc" razem z łopatką przez ustawienie.
AHA - co do przodu mówiłam o ustawieniu psa i efekcie tego, broń boże że pies kiepski.
Bardzo obiecujący dzieciak!

Posted

Ta ma tyle zdjęć..ale na stronce żadnego w postawie..:cool3::evil_lol: Fajniutka..może będziecie się wystawiać w 1 klasie z siostrą miotową Faziego.

PS.nie ma to jak odpowiedni dobór tła do takiego zdjęcia..:diabloti:

Posted

Fajna, fajna, tylko łysa...Zresztą widzisz ;-)) Nadrobi temperamentem, urodzona wystawowa dziewczynka. Radośc zycia w ringówce (chociaz w jej przypadku radosc zycia we wszystkim...) ;-))

A zdjęc w postawie mamy full - tylko, no, nie na stronie. Tylko z wystaw troche jest ;-)
A tło...No...

Posted

[FONT=Calibri]Macie racje dziewczyny, że cos było nie tak z tymi łapami na pierwszym zdjęciu, ale tak jak FLY napisała, ćwiczymy i na drugim zdjęciu wygląda to lepiej.
[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

Posted

Gazuś napisał(a):
i na tym drugium wygląda bardzo dobrze ;-)
shadow - nie widze, czy masz gg? na profilu mi się nie wyświetla, a mam kilka pytan odnosnie małego anglika ;-)

Mam, ale nie wyswietla mi sie na dogo ;).
12734996

Posted

Heheh, miałam takie wrażenie właśnie, że troszkę za blisko ustawiłam.
Łańcuszek fajny, chociaż tylko w Poznaniu go używaliśmy. Wygodniejszy od ringówki ;-)

Posted

Ustaw na płaskiej, twardej powierzchni, bo na tych zdjęciach nie wiadomo czy postawa jest wynikiem ustawienia, czy podłoża ;) ja bym u obydwu chyba odstawiła do tyłu tylne nogi, no i powinny stać równolegle

Posted

Unbelievable napisał(a):
Ustaw na płaskiej, twardej powierzchni, bo na tych zdjęciach nie wiadomo czy postawa jest wynikiem ustawienia, czy podłoża ;) ja bym u obydwu chyba odstawiła do tyłu tylne nogi, no i powinny stać równolegle

Nie rozumiem jak postawa może być wynikiem podłoża. U Ghandiego jak odstawie tylne nogi to mu się kompletnie przód popsuje, znaczy kątowanie przodu (bo ma słabe niestety). Z Jazzem to w ogóle sukces, ze udało się go ustawić, bo mały jest niewystawowy i nigdy z nim nie trenowałam, jak odstawie tylne łapiszcze to je przesunie :diabloti:

*kleo* mi się wydaje, że ok, tylko trochę ją kudlisz rękami.

Posted

Kleo staraj się mniej widocznie podtrzymywać jej głowe, przednie nogi wyrównaj, zeby były rónolegle. I z tego względu jest dość długa/długi staraj się jak najmniej odstawiać tylne nogi(ale tak żeby zachować kąt prosty) i szyje staraj się bardziej do tyłu wtedy to go/ją skróci.