Impresja&Simarilion Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 piękny maluch! pozazdrościć Quote
Kisses Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Cudny jest, będziecie w Rzeszowie? :razz: Mały podbije ringi :loveu: Quote
Darianna Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 handler ze mnie lichy, co poprawić? screeny z kamerki, więc jakość kiepska Pies, 14 miesięcy Quote
moth Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Darianna']handler ze mnie lichy, co poprawić? Ja bym bardziej odstawiła tylne łapy, jednocześnie mniej je rozstawiając względem siebie. Wyżej głowa, niżej ogon. ;-) A to dla mnie niedościgniony ideał, czyli nasz ojciec, a wasz dziadek :-) Quote
Shetanka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Przede wszystkim tylne łapy mniej "rozkraczyć" , a za to dać troszkę dalej, tak jak pisze moth Quote
Impresja&Simarilion Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ja bym nie odstawiała dalej tyłu, bo kątowanie się rozjedzie. Faktycznie tylne nogi nie tak szeroko. poprawiłabym głowę, tak żeby górna linia kufy była równoległa do podłogi, czyli nie zadzieraj chłopakowi nosa :P Quote
Darianna Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dziękuję za rady, będziemy pracować. Daleko odstawić nóg nie mogę, bo kąty pójdą w las, ale będę kombinować ;) Quote
Gazuś Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='shadow9']Mój mały artysta w wieku 3miesiecy ;). Co myślicie? coś jest nie tak z przednimi łapami i to się mocno w oczy rzuca. francuz? czy tak ustawione? Quote
Impresja&Simarilion Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Gazuś napisał(a):coś jest nie tak z przednimi łapami i to się mocno w oczy rzuca. francuz? czy tak ustawione? francuz to rozbieżne ustawienie stóp i nadgarstków przednich kończyn, z boku raczej tego nie widać,tylko od frontu. Ten mały ma chyba jeszcze trochę miękkie nadgarstki i dlatego tak to wygląda Quote
Gazuś Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Impresja napisał(a):francuz to rozbieżne ustawienie stóp i nadgarstków przednich kończyn, z boku raczej tego nie widać,tylko od frontu. Ten mały ma chyba jeszcze trochę miękkie nadgarstki i dlatego tak to wygląda bardzo często widac, jesli hander ustawiając nie poprawi. a ze w ruchu wychodzi to inna sprawa. chociaz mam wrazenie, ze nie chodzi o same nadgarstki - ustawienie przodu troche mi sie nie podoba, mały wydaje się jakby zbyt wyciągnięty przez co troche psuje się wg mnie ustawienie łopatki i byc moze tez nadgarstków wlasnie. ale moze sie mylę. Quote
FLY Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Gazuś, już myślałam, że wrzuciłaś fotkę swojej...z radością czekałam te 3min aż mi sie komp odmuli i zobacze fote a tu tylko komentarz:p a co do seterka to powiem tylko, że śledzę jego galerie i wydaje mi się, że po prostu na tej focie tak kiepsko przód wyszedł. bo faktycznie wygląda tu nieciekawie. tu już np całkiem normalnie: http://img709.imageshack.us/img709/1371/mkm.jpg Quote
Gazuś Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Kobieto! Mówisz - masz ;-)) Myśle, ze Ona ma więcej zdjęc niz jakiekolwiek dziecko w Polsce :P Zdjęcie okropnej jakości (gwałt na lustrzance), a suka w kulminacyjnym momencie wylinienia...ale już obrasta zaczyna chyba...powolutku. Zresztą zobaczysz ją w Bydgoszczy. A seterek na drugim zdjęciu wygląda uroczo i łopatka jest ładnie ustawiona - czyli na tym pierwszy zdjęciu nadgarstki musialy "paśc" razem z łopatką przez ustawienie. AHA - co do przodu mówiłam o ustawieniu psa i efekcie tego, broń boże że pies kiepski. Bardzo obiecujący dzieciak! Quote
FLY Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Ta ma tyle zdjęć..ale na stronce żadnego w postawie..:cool3::evil_lol: Fajniutka..może będziecie się wystawiać w 1 klasie z siostrą miotową Faziego. PS.nie ma to jak odpowiedni dobór tła do takiego zdjęcia..:diabloti: Quote
Gazuś Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Fajna, fajna, tylko łysa...Zresztą widzisz ;-)) Nadrobi temperamentem, urodzona wystawowa dziewczynka. Radośc zycia w ringówce (chociaz w jej przypadku radosc zycia we wszystkim...) ;-)) A zdjęc w postawie mamy full - tylko, no, nie na stronie. Tylko z wystaw troche jest ;-) A tło...No... Quote
IrishDevils Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [FONT=Calibri]Macie racje dziewczyny, że cos było nie tak z tymi łapami na pierwszym zdjęciu, ale tak jak FLY napisała, ćwiczymy i na drugim zdjęciu wygląda to lepiej. [/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] Quote
Gazuś Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 i na tym drugium wygląda bardzo dobrze ;-) shadow - nie widze, czy masz gg? na profilu mi się nie wyświetla, a mam kilka pytan odnosnie małego anglika ;-) Quote
IrishDevils Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Gazuś napisał(a):i na tym drugium wygląda bardzo dobrze ;-) shadow - nie widze, czy masz gg? na profilu mi się nie wyświetla, a mam kilka pytan odnosnie małego anglika ;-) Mam, ale nie wyswietla mi sie na dogo ;). 12734996 Quote
asiol Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Mały rudzielec- cudo. Jak taki szkrab tak stoi to :O Jestem pełna podziwu. Hanibal Quote
Zuza i Noddy Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Asiol tylne łapki minimalnie do tyłu, ale na prawdę nie dużo i widzę, ze macie już łańcuszek i jak się sprawuje? Quote
asiol Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Heheh, miałam takie wrażenie właśnie, że troszkę za blisko ustawiłam. Łańcuszek fajny, chociaż tylko w Poznaniu go używaliśmy. Wygodniejszy od ringówki ;-) Quote
Dogha Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 bulwa stoi naprawdę fajnie, no te łapki faktycznie minimalnie do tyłu, ale i tak super jest :cool3: To teraz moje shelciaki: Co poprawiać? Quote
Unbelievable Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ustaw na płaskiej, twardej powierzchni, bo na tych zdjęciach nie wiadomo czy postawa jest wynikiem ustawienia, czy podłoża ;) ja bym u obydwu chyba odstawiła do tyłu tylne nogi, no i powinny stać równolegle Quote
*kleo* Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 To i ja się poradzę. Z góry mówię, że handler ze mnie cienki :evil_lol: Przyjmę wszelką krytykę :p Quote
Dogha Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Unbelievable napisał(a):Ustaw na płaskiej, twardej powierzchni, bo na tych zdjęciach nie wiadomo czy postawa jest wynikiem ustawienia, czy podłoża ;) ja bym u obydwu chyba odstawiła do tyłu tylne nogi, no i powinny stać równolegle Nie rozumiem jak postawa może być wynikiem podłoża. U Ghandiego jak odstawie tylne nogi to mu się kompletnie przód popsuje, znaczy kątowanie przodu (bo ma słabe niestety). Z Jazzem to w ogóle sukces, ze udało się go ustawić, bo mały jest niewystawowy i nigdy z nim nie trenowałam, jak odstawie tylne łapiszcze to je przesunie :diabloti: *kleo* mi się wydaje, że ok, tylko trochę ją kudlisz rękami. Quote
Zuza i Noddy Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Kleo staraj się mniej widocznie podtrzymywać jej głowe, przednie nogi wyrównaj, zeby były rónolegle. I z tego względu jest dość długa/długi staraj się jak najmniej odstawiać tylne nogi(ale tak żeby zachować kąt prosty) i szyje staraj się bardziej do tyłu wtedy to go/ją skróci. Quote
Recommended Posts