Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='klaudia&Manta']Jak rozjedżającego się ? W jakim sensie :cool3: Trudno tak bez zdjęcia ..

No w takim ze ustawiam goscia, podnosze prod zeby przednie lapska byly rownolegle po czym jak ustawie tyl to postoi moment a potem lapy przednie zaczynaja jechac do przodu :mad:

koncowy efekt jest mniejwiecej taki:

Posted

Jogurt napisał(a):
No w takim ze ustawiam goscia, podnosze prod zeby przednie lapska byly rownolegle po czym jak ustawie tyl to postoi moment a potem lapy przednie zaczynaja jechac do przodu :mad:

bierzesz smaka... pokazujesz mu i trzymasz nad pyskiem, pies chcąc go złapać przenosi ciężar ciała na przednie łapy, a wtedy robią się prostopadłe do podłoża

Posted

[quote name='REDA&MELA']Heh, tylko ze bez zadzierania w ten sposób glowy, powstaje ten sam problem jaki ma Jogurt, czyli rozjezdzają sie nam lapy:razz:. Wygląda to jak dla mnie fatalnie, a konkretnie tak : ImageShack - Image Hosting :: cwcwrocka5.jpg.
Nie chodzi mi o to że w ogóle bez smaczka, tylko spróbuj bardziej równolegle do linii grzbietowej, a nie tak do góry, czyli bardziej ją wtedy wprzód wyciągniesz.

Posted

dzięki ;) generalnie na tym zdjęciu obydwoje wyglądamy hm..dziwnie :evil_lol: czyli moja mina debila +kiepskie światło dzięki któremu nie widać gdzie Jogurt ma łapy a gdzie skórę :diabloti:
Pozwolę sobie wkleić mój ideał basseciego handlingu, mam nadzieję że nikt się na mnie nie pogniewa :oops:
BASSbaryton.com .:. basset hound kennel

Posted

Co powiecie o nas?

Sunia ma 7.5 miesiąca. Obie jesteśmy bardzo początkujące. Łapki trochę krzywo- wiem. Chwilowo skupiamy sie na zastyganiu w bezruchu. Korekty przyjdą niedługo.

Posted

Russelka napisał(a):
Co powiecie o nas?

Sunia ma 7.5 miesiąca. Obie jesteśmy bardzo początkujące. Łapki trochę krzywo- wiem. Chwilowo skupiamy sie na zastyganiu w bezruchu. Korekty przyjdą niedługo.

świetnie, jeszcze trochę bardziej i przednie i tylne łapki bardziej prostopadle do podłoża, bo ma taką możliwość, i będzie super ;)

Posted

No tak przednie łapki rzeczywiście trochę wyjechały.
A co do tych tylnych to wszystko zależy od danego psa. A z tego co mówisz to lepiej niech ma tak łapki jak ma. Bo jeśli nie przeniesie ciężaru do przodu to może to kiepsko wyglądać, a tak ładnie się prezentuje;)