Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już kiedyś opisywałam mój sposób
[QUOTE]Ja je ustawiam w miare możliwości pod kątem prostym i gdy trzymam ogonek to tak leciutko popycham mu pupke żeby przeniósł ciężar ciała na przednie łapy. U mnie ta metoda się sprawdza, więc może u ciebie też tak będzie.[/QUOTE]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Angela - wiadomo :razz: W końcu już nie dizeciak a kobitka teraz :lol:

Magda - ja już kocham , choć ja kupowałam Mantę to wcale nie byłam do nich tak święcie przkonana :roll::eviltong:
Teraz kocham je z całego serca :loveu:
Mantę kocham ze jej głupkowatą mordę , upartość , i bezczelność :razz::p
Niestety takie momenty kiedy tak ładnie stoi - to zazwyczaj przypadki, i bardzo trudno jest ustawić ją tak , aby była "wyciągnięta" :)

Posted

Manta dziękuje za tak entuzjastyczne wyrazy uznania :cool3::oops:

My mieszkamy przed (albo i za - zależy z której strony patrzeć :eviltong:ja patrzę od storny niiemieckiej granicy bo tak łatwiej wytłumaczyć :razz:) Poznaniem, w Dusznikach wlkp.

Posted

Frytela napisał(a):
ja tak samo robie :) dupsko troche popycham i efekt juz jest ;)

Heh u małych ras to sie sprawdzi, ale u dużych, na które ledwo rąk starcza? ;)

Posted

Dla przykładu Rubidek. Jak on się uprze, to chyba faktycznie tylko nogami można by go ustawić tak, żeby ciężar ciała był przeniesiony na przód.

za to z jego mniejszą siostrzyczką nie ma problemu:

Posted

AlaNowak napisał(a):
Kaladan- a od czego są nogi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

tiaaa :diabloti:

Kaladan napisał(a):
Heh u małych ras to sie sprawdzi, ale u dużych, na które ledwo rąk starcza? ;)

wiesz mam tylko male psy, tzn mam i dosc duzego (mix malamuta i husky) ale to o tak trenuje sobie i u niej z grzbietem problemu nie ma ;)

Posted

Tinka- nie znam się na wzorcu tej rasy, ale mam wrażenie, że śródstopia są trochę za bardzo w tył.
Powinnaś je ustawić bardziej prostopadle do podłoża, poza tym jest ok :)

Posted

klaudia&Manta napisał(a):
Cofnąć przednie łapy - bardziej porosoptadle do podłoża.
I wyciągnąć go troszkę do przodu.

Lived napisał(a):
Tinka- nie znam się na wzorcu tej rasy, ale mam wrażenie, że śródstopia są trochę za bardzo w tył.
Powinnaś je ustawić bardziej prostopadle do podłoża, poza tym jest ok :)

Jak się skupiam na psie a nie zdjęciu jest bardziej prostopadle i do przodu:razz:

marymek napisał(a):
Wydaje mi się że tył za bardzo odjechał. Poza tym ustawiaj pieska na twardym podłożu, bo z tego co tu widzę to na jakiś poduszkach stoi ;-)

Tył jest dalej ponieważ on i tak jest za wysoki, chcąc go optycznie zmniejszyć wyciągam go bardziej. Czy może nie tak to się robi? :oops:
duzebzium napisał(a):
Moim zdaniem tylnie łapy inaczej, żeby było widać kątowanie:oops:

rozumiem, postaram się bo mi to nie wychodzi nigdy:oops:

Posted

Tinka:) napisał(a):
Tył jest dalej ponieważ on i tak jest za wysoki, chcąc go optycznie zmniejszyć wyciągam go bardziej. Czy może nie tak to się robi? :oops:

Chodzi Ci o to że tylna partia grzbietu jest wyżej a nie równo? Wtedy pomaga wyciągnięcie w tył psa, ale wydaje mi się że w waszym przypadku za daleko z nim "odjechałaś" ;-)

Posted

marymek napisał(a):
Chodzi Ci o to że tylna partia grzbietu jest wyżej a nie równo? Wtedy pomaga wyciągnięcie w tył psa, ale wydaje mi się że w waszym przypadku za daleko z nim "odjechałaś" ;-)

grzbiecik ma równy, cały jest za wysoki :cool3: