Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aangelaa95 napisał(a):
Kara mi chodziło o fotke nie o posty :PP
To nie było w sensie ze on jest najbrzydszy itd. ale o to jak wyglada na tej foci ;-)

Ale jakbyś przeczytała posta to byś wiedziała o co mi chodzi dając tą fotkę.

Posted

Suczka setera irlandzkiego ze zdjęcia ładniej ustawiona wg mnie, ale oba psy śliczne, tylko ten samiec ma ogon trzymany jakby taki sflaczały, a suczka tak ładnie napręzony i to sie rzuca w oczy. :)

Posted

[quote name='KaRa_']Dakar coraz piękniejszy się robi tak jak obserwuje go tutaj, i cioraz bardziej mi się podoba jego ustawianie mimo,że na spanielach nie znam się;)
A teraz dwa setery. Który według Was jest lepiej ustawiony?
Suczka z falowaną sierścią, czy samiec o prostszej sierści

zwierz po lewej - pysk równologle do podłoża, a nie zadarty tak sztucznie do góry, przednie łapy mogłyby być jeszcze bardziej "pod siebie" -prostopadle do podłoża, piesek po prawej - tylne nogi jeszcze troszkę w tył, ogon w linii grzebietu, a nie przyciągnięty w stronę handlera, prosty, a nie taki zagięty, szyję wyciągnąć ciut do przodu..tyle odemnie ale co ja się tam znam na sweterach;)

lepiej napiszcie co poprawić u mojego goldena:

Posted

Goldenka 02 napisał(a):
Ładnie. Ja bym tylko nie dawała tej dłoni na szyję.
I coś mi nie pasuje z tylnimi łapkami... no bo niby są juz wystarczająco to tyłu wysunięte, ale tak jakos dziwenie zgięte...

??? dziwnie zgięte?? akurat tylne nogi to on ma dobrze ustawione;)

Posted

Ogon jest tak naprężony od nasady do miejsca, w którym handler go trzyma, a potem już ta końcówka sobie zwisa swobodnie i dziwnie to wygląda.. ale ja nie siedze w Goldenach.. może trzeba dalej złapać?

Posted

No to i ja poprosze o rade ;) Czy wyciągać go do przodu bardziej?
(wiem, ze zdjecie jest robione troche ze złej perspektywy i łapki powinny byc bardziej pod klatka piersiowa)

Posted

McDzik napisał(a):
Więcej usmiechu na twarzy ;) sędziowie to lubią :)

Do sedziow to ja sie zawsze szeroko uśmiecham :diabloti::diabloti:
Ale tutaj w parku, drugiego psa mialam przywiązanego do drzewa, no i było straaasznie zimno :evil_lol::evil_lol:

Posted

Z okazji Swiąt Wielkanocnych życzę Wam:
Samych radości,
Kolorowych jajeczek,
Białych owieczek,
Uśmiechu bez liku
I bakalii w serniku
Kiełbaski tłuściutkiej
I atmosfery milutkiej

Posted

Talagia napisał(a):
Do sedziow to ja sie zawsze szeroko uśmiecham :diabloti::diabloti:
Ale tutaj w parku, drugiego psa mialam przywiązanego do drzewa, no i było straaasznie zimno :evil_lol::evil_lol:

A no chyba, że tak :evil_lol: No a na ringu warto o tym pamiętać, nawet jak nie wszystko wygląda tak, jak bysmy chcieli :evil_lol: