Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gazuś napisał(a):
Nie krzyczymy, poprostu ktoś nie wie, a doradzi, źle doradzi, i pies zamiast lepiej to gorzej ustawiony będzie :) :)

Ale macie ochotę : P
I hm, ja zawsze goldeny widziałam z trochę opuszczonymi, szczególnie na wystawach, ale kłócić się nie będę bo wy wiecie na pewno lepiej.

Posted

Tinka:) napisał(a):

I hm, ja zawsze goldeny widziałam z trochę opuszczonymi, szczególnie na wystawach, ale kłócić się nie będę bo wy wiecie na pewno lepiej.

To już kwestia tego, że znowu nie każdy golden wystawiany jest poprawnie.

Posted

A my zaczynamy inaczej naukę ładnego stania i efektywnego poprzez kliker już coraz lepiej ustawia przednie kończyny, no i ćwiczę teraz nad tylnymi, aby jakoś kątowania było widać przez portki:lol:
Tu jak widać, na zdjęciu w trakcie nauki wiec łapy krzywo ale już umie ustac dłuższą mete:lol:

Posted

zakla napisał(a):
Słodka klusia:lol: Ja nie wiem, ona wydaje się jeszcze tak przesłodko kluchowata, że gdyby jej ten tył równo ustawić to by się przewróciła:loveu:
A o nas? To wczoraj, już po ocenie, autorstwa Cambel&Megi- http://picasaweb.google.pl/lh/viewPhoto?uname=Cambel93&aid=5176061865436269601&iid=5176065121021481282

To jeszcze młodzieżówka :) A futrzasta jest, kość też ma mocną - po tatusiu .. Mama zupełnie inną sylwetke :) ..
A wasze foty widziałam już gdzie indziej, ładnie ładnie :)

Posted

Martynaaaa napisał(a):
ja jestem naprawde pod wielkim wrażeniem postawy staffika :lol: normalnie cudo:loveu:,chodź przyznam się bez bicia że nie gustuje a tym bardziej się nie znam na tej rasie :)

Ojej :oops::oops::oops: Dziękujemy bardzo :roll::razz:

Posted

McDzik - wydaję mi się, że tylnie łapki powinna miec węziej roztawione, ale nie jestem pewna [ nie znam sie na wszytkich rasach :eviltong:]

Klaudia - ślicznie :loveu:

Kara - coś ci nie wyszło :cool3:
Zobacz jak on stoi ;-) tak jakbys go wogole nie ustawiła tylko tak psyk i już:cool3:
Spójrz na tylnie łapki jedna tak druga tak, przednie wmiare. Nie mowie ze jestem znawca ale czasami patrze na aussie ;-)

Zakla - patrz wyzej [do Klaudi]
Ślicznie :loveu:

Ja narazie nie mam fotek, ale się postaram i wstawię i wy mnie skrytykujecie :evil_lol::evil_lol::roll:

Posted

aangelaa95 napisał(a):
McDzik - wydaję mi się, że tylnie łapki powinna miec węziej roztawione, ale nie jestem pewna [ nie znam sie na wszytkich rasach :eviltong:]

Dzięki :) A właśnie leony się tak ustawia - one są potężne i tylne łapy muszą być szerzej roizstawione, przednie bliżej siebie u suk, bo samce mają głębszą i szerszą klatkę piersiową.

Posted

aangelaa95 napisał(a):
McDziki - tak ale wydaję mi się ze nie tak bardzo ;-)
No ale jeśli tak to tak :lol:
Ja myslałam ze tak:
http://www.leonberger.czest.pl/img/g01.gif

zdjecie znalazlam na stronie leonbergów

Jestes pewna, ze ten leon jest ustawiony w pozycji wystawowej, czy poprostu luźno stoi sobie na śniegu? :diabloti::diabloti:

Szersze ustawianie tylnych kończyn u młodych psów jest o tyle dobre, ze poprostu takie "rozklekotane" maluchy maja najczesciej jeszcze "szaloną" linie grzbietu ;) Raz jest idealna, raz krowia, raz zad do góry, raz nogi sie nie chca ladnie ugiąć i setki innych kłopotów, ktore mozna skorygować szerszym ustawieniem łapek ;) Tylek automatycznie idzie wtedy w dół :D

Posted

Na pierwszym ma tą głowę tak śmiesznie wyciągniętą - oj, jakies dobre smakołyki tam schowałać :D
A na drugim super, może tylnią nóżkę bym wyrównała. Nie zły champion się szykuje (o ile już nim nie jest :))

Posted

Goldenka02 - dzięki :loveu:
Na pierwszym faktyznie - smaczki w rączce były specjalnie żeby przeniosła ciężar do przodu :cool3:

Championem niestety nie jest- jak narazie ze względów wiekowych bo ma dopiero 9 miesięcy :eviltong:
w przszłosci może nam się uda ..a może nie - zobaczymy co to bedzie ;)